Locked دریافت Toolbar آفتاب
مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) : دوره الکترونیکی زبان انگلیسی تخصصی
اخبار ایران و جهان اخبار دین و اندیشه اخبار ادیان و مذاهب مسجد مراکش؛ مرتفع ترین مسجد آفریقا
يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۸۶ ۴۶ : ۴۸ : ۰۳
  ◊   دفعات نمایش : ۱۳۷    Sunday, Aug 19, 2007 - 03:48:46
مسجد مراکش؛ مرتفع ترین مسجد آفریقا
مسجد مراکش؛ مرتفع ترین مسجد آفریقا
مسجد حسان مراکش با ارتفاع ۱۸۰ متر از مرتفع ترین مساجد آفریقا به شمار می رود که در سال ۵۹۲ هجری ( ۱۱۸۴ میلادی) ساخته شده و به عنوان بزرگترین مسجد زمان خود مشهور بود و اینک با ساختی متفاوت، از مساجد کشورهای آفریقایی متمایز و مشهور شده است.

مسجد حسان مراکش با ارتفاع ۱۸۰ متر از مرتفع ترین مساجد آفریقا به شمار می رود که در سال ۵۹۲ هجری ( ۱۱۸۴ میلادی) ساخته شده و به عنوان بزرگترین مسجد زمان خود مشهور بود و اینک با ساختی متفاوت، از مساجد کشورهای آفریقایی متمایز و مشهور شده است.

مسجد حسان شهر رباط یکی از بناهای تاریخی مراکش به شمار می رود که توسط یعقوب منصور موحدی یکی از پادشاهان موحدیان در سال ۵۹۲ هجری ( ۱۱۸۴ میلادی) ساخته شده است که بزرگترین مسجد زمان خود به شمار می رود، اما وی طرحهای زیادی برای این مسجد در نظر گرفته بود که پس از وفاتش در سال ۱۱۹۹ میلادی متوقف شد .

مسجد جامع حسان با داشتن هنرهای شرقی و اندلسی رمز افتخار دولت موحدی به شمار می رود . این مسجد در شمال شرقی شهر رباط، ۳۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد . مناره این مسجد بزرگترین مناره در میان بیشتر کشورهای آفریقایی به شمار می رود. مساحت مسجد از نظر هندسی تقریبا مساوی است؛ چرا که به شکل مربع ساخته شده است؛ طول این مسجد ۱۸۰ متر و عرض آن ۱۴۰ متر است.

مسجد حسان دارای صومعه ای است که در سلسله صومعه های یعقوب منصور به شمار می رود که کتبه های فراوانی در آن نگهداری می شود. با توجه به اینکه بخش زیادی از این صومعه در زمانهای مختلف از بین رفته است. اما تزئینات معماری متنوع آن همچنان باقی مانده است. گفته می شود این مسجد اوج شکوفایی تاریخ و تمدن دوران موحدیها در شهر رباط به شمار می رود.

گفته می شود طرح ساخت این مسجد توسط پدر بزرگ یعقوب منصور ارائه شد و دستور داد تا دژی مستحکم بر دیوارهایی محکم بسازند و از ارتش خود در مقابل هجوم و حملات دشمنان محافظت کند.

مساحت نمازخانه این مسجد به تنهایی بیش از ۱۹۳۲ متر است. نمازخانه این مسجد به شکل T ساخته شده است. مسجد تنها یک صحن مانند مساجد دیگر ندارد، بلکه دارای چند صحن است که صحن بزرگ آن در نزدیک مناره، دو صحن جانبی با ستونهای فراوانی در وسط آن قرار دارد. طول این ستونها بین ۲۵ متر تا حدود ۶ متر و نیم بوده و به شکل دایره ساخته شده اند. ستونهای مدور در مساجد مغرب به طور کلی غیر عادی به نظر می رسد که این مسئله از جذابیتهای این مسجد به شمار می رود.

سقف این مسجد برروی ستونهایی قرار دارد که از سنگ مرمر است و بسیار زیبا تزئین شده اند. این مسجد دارای حدود ۴۰۰ ستون است و همچنین ۱۶ در دارد . ۶ در بخش غربی، ۴ در بخش شرقی، ۲ در بخش جنوبی و ۴ در دیگر در بخش شمالی قرار دارد. محراب مسجد به ۳ متر می رسد که ۱ متر عرض و ۳ متر طول دارد. اما جز مکان آن چیز دیگری از آن باقی نمانده است. این محراب با دیوارهای عظیم احاطه شده است. محراب مسجد درست در مقابل مناره مسجد قرار دارد. عرض هر ضلع این مناره ۱۶ متر می رسد.

مسجد حسان واقع در مراکش توسط ۷۰۰ اسیر از اسرای جنگهای کاتالانها ساخته شده است و از بزرگترین مساجد اسلامی به شمار می رود که از نظر شکل و منظره بسیار جلوه گری می کند.

از مهمترین وجه تمایز معماری این مناره این است که از سنگهای بسیار سخت و محکم ساخته شده است. آجر، سنگهای تراشیده شده، گچ، چوب، سنگ مرمر، عاج از جمله مصالحی است که در ساخت این مسجد مورد استفاده قرار گرفته است. هر کدام از ضلعهای این دیوار آن از هنرهای معماری بسیار زیبا ساخته شده است که در در دورانهای مختلف تکمیل و توسعه یافته است.

مسجد حسان مانند مساجد اندلس، قیروان و کشورهای اسلامی شرقی از هنرهای زیبا و تزئینات هنری بهره گرفته و به شکل خاص از هندسه و معماری مساجد اندلس الگو گرفته است.

دیوارهای این مسجد تنها از سنگ نیست، بلکه از گچ و یا آجر ساخته شده تا از تخریب عوامل طبیعی مصون باشد. سنگ مرمری که در ستونهای مسجد به کار رفته بسیار با ارزش بوده که قطر ستونهای آن به ۸۰ ساتتی متر می رسد که بارها در دورانهای مختلف مرمت و بازسازی شده است.

خبرگزارى مهر
  |   مسجد‌مراکش
چاپ بازگشت
تالار وحدت میزبان آوای صلح
زهره كریم نیا، اول و دوم شهریور ماه، در تالار وحدت برای صلح می خواند. زهره كریم نیا تلاش فراوانی در جهت اعتلای موسیقی سنتی صد ساله ایران كرده و كنسرت های متعددی در اروپا برگزار كرده است.
۲۸ مرداد ۱۳۸۶
۱۱شهریور ؛ مجمع‌عمومی سالانه خانه‌موسیقی
مجمع عمومی عادی سالانه خانه موسیقی كه مطابق روند دوره های گذشته باید در خرداد ماه برگزار می‌شد با بیش از دو ماه تاخیر یازدهم شهریور برگزار می شود.
۲۸ مرداد ۱۳۸۶
موسیقیدان ژاپنی شیفته موسیقی ایران است
نویسنده كتاب "موسیقی ایرانی" كه در ژاپن به چاپ رسیده است، می‌گوید موسیقی اصیل ایرانی ژرفای گسترده‌ای دارد.
۲۷ مرداد ۱۳۸۶
مجید درخشانی:مسوولان امكانات مادی و معنوی را برای رشد موسیقی در اختیار هنرمندان قرار دهند
مجید درخشانی معتقد است: «حمایت از عرصه موسیقی كشور به صورت یك دستور رسمی درنیامده است و مدیران به خاطر علاقه شخصی خود به هنر توانسته اند مفید باشند.»
۲۶ مرداد ۱۳۸۶
موسیقی، هنر یا «مساله»
تلویزیون جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه موسیقی با همه گونه ها و تم های مختلفش را پخش می کند، اما بنای نمایش ساز به همراه نوازنده اش را ندارد. ما به عنوان انبوه تماشاگران تلویزیون، فقط می توانیم «موسیقی» را از «سیما» بشنویم.
۲۶ مرداد ۱۳۸۶
Best to List
قبرس ، شرکت آرتی چااریدمو و همکاران

وکلای متخصص واقع در لیماسول دارای مهارت مدیریتی در املاک ، وصیت و ائتلاف ، ایجاد شرکت های برون مرزی و محلی ، دادگاه و دیگر خدمات حقوقی.

قبرس ، دفتر کار مجازی

ما انواع خدمات دفتر کار مجازی را به شما پیشنهاد می دهیم. خدماتی که برای کمک به توسعه حضور جهانی شما را از طریق خدمات کسب و کار از قبیل آدرس، شماره تلفن خدمات پاسخ، اتاق نشست، حمل …

Best to List
Cyprus , Virtual Office 8

We offer a variety of Virtual Office Services designed to help expand your global presence through services such as Business Addresses, Telephone Answering Services, Meeting Rooms, Mail Forwarding, Fax …

Cyprus , The cyprus institute of Marketing

The Cyprus Institute of Marketing (CIM) was established in 1978 in Nicosia and since 1984 also in Limassol, in order to promote the Marketing Science and to fill a gap in the Cyprus Educational System. …

حادثه تقاطع بهبودی مربوط به ترکیدن بادکنک تبلیغاتی بود
حادثه تقاطع بهبودی مربوط به ترکیدن بادکنک تبلیغاتی بود
موج جدید بارش‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
موج جدید بارش‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
اتمام حجت پلیس با دلالان ارز و سكه
اتمام حجت پلیس با دلالان ارز و سكه
راهپیمایی  ۲۲بهمن بدون هیچ مشكلی در كشور برگزار شد
راهپیمایی ۲۲بهمن بدون هیچ مشكلی در كشور برگزار شد
آغاز توزیع كارت آزمون كارشناسی ارشد از فردا
آغاز توزیع كارت آزمون كارشناسی ارشد از فردا
معلم كارمند نیست
معلم كارمند نیست
فریب ماموران تقلبی پلیس سایبری را نخورید
فریب ماموران تقلبی پلیس سایبری را نخورید
باید حرف امام زمان (عج) را بر حرف خودمان مقدم بداریم
باید حرف امام زمان (عج) را بر حرف خودمان مقدم بداریم
معاینه دانش‌آموزان پایه اول مقطع راهنمایی و دبیرستان
معاینه دانش‌آموزان پایه اول مقطع راهنمایی و دبیرستان
صدور همزمان كارت هوشمند ملی در قم و سراسر كشور از نیمه دوم سال۹۱
صدور همزمان كارت هوشمند ملی در قم و سراسر كشور از نیمه دوم سال۹۱
 وبلاگ آفتاب 
پارکور
قیصر امین پور
عادل فردوسی‌پور
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی
مهران مدیری
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
تازه‌ها
باید حرف امام زمان (عج) را بر حرف خودمان مقدم بداریم
باید حرف امام زمان (عج) را بر حرف خودمان مقدم بداریم
روحانیت خاستگاه انقلاب وعقبه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران است
روحانیت خاستگاه انقلاب وعقبه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران است
تجلیل از مترجم قرآن به زبان چینی در المپیاد قرآن و حدیث
تجلیل از مترجم قرآن به زبان چینی در المپیاد قرآن و حدیث
شیعه عقلانی‌ترین مذهب روی كره زمین است
شیعه عقلانی‌ترین مذهب روی كره زمین است
امام محمدصادق(ع)؛ احیاگر اسلام ناب و رئیس مذهب جعفری
امام محمدصادق(ع)؛ احیاگر اسلام ناب و رئیس مذهب جعفری
معرفی آرشیو موسیقی
موسیقی محلی
 آلبوم azari
◊  اگر جانت در خطر بود بجای پنهان شدن بکوش همگان را از گرفتاری خویش آگاه سازی . اُرد بزرگ  ◊