حسین سلطان محمدی، گفت: فیلم خون بازی از نظر فرم سینمایی بسیار جذاب است اما به دلیل برخورداری از محتوای قوی تر، دچار غلبه محتوی بر فرم شده و این موضوع در تمام فیلم به چشم می خورد.
حسین سلطان محمدی منتقد سینما در مورد فیلم خون بازی گفت:فیلم «خون بازی» در كنار مطرح كردن موضوع حساسی چون اعتیاد در جوانان، از بعد اجتماعی هم اثرات آن را مطرح می كند كه در جای خود بسیار قابل بحث است.
وی گفت: سیاه و سفید بودن فیلم خون بازی، یك امتیاز برای این فیلم است و فیلمساز در این بی رنگی، با استفاده از تونالیته های مختلف رنگ خاكستری، توانسته فضایی خاص و سرد بیافریند چنانچه گویی همه شخصیت های فیلم، بین این سفیدی و سیاهی در حركت هستند.
این منتقد در ادامه افزود: داستان فیلم، یك چرخه رفتاری پیوسته است كه یك حركت را با تكرار های مختلف به تماشاگران نشان می دهد. فیلم ظاهر بسیار ساده ای دارد اما همین تكرار، باعث به وجود آمدن حلقه ها و لایه هایی در فیلم می شود و این فیلم «خون بازی» را پیچیده و چند وجهی می كند.
سلطان محمدی در ادامه در مورد ساختار فیلم خون بازی، گفت: فیلم از نظر فرم سینمایی بسیار جذاب است اما به دلیل برخورداری از محتوای قوی تر، دچار غلبه محتوی بر فرم شده و این موضوع در تمام فیلم به چشم می خورد.
وی متذكر شد: یكی از نقاط قوت خون بازی این است كه موضوع اعتیاد را به شكل بدیع و نوینی عرضه كرده است و شكل عرضه آن هم به صورتی است كه حداكثر تاثیر گذاری را دارد، به طوری كه در برخورد با تماشاگران عادی، بسیاری از آنها به من گفتند كه از دیدن «خون بازی» به شدت دچار هراس شده اند.
وی در مورد شخصیت پردازی فیلم خون بازی گفت: شاید بتوان بر فیلم این خرده را گرفت كه شخصیت های این فیلم از قشر مرفه جامعه هستند، غم نان ندارند و این گونه افراد بی درد، به دلیل همین بی دردی به سوی مواد مخدر گرایش پیدا می كنند و شاید اگر فیلمی در مورد اعتیاد در طبقات پایین تر جامعه ساخته شود، تاثیر گذاری بیشتری هم داشته باشد.
سلطان محمدی در ادامه در مورد فیلم اخراجی ها، گفت: فیلم اخراجی ها از نظر های مختلفی مورد توجه قرار گرفته است كه این مسائل، از موضوعات سیاسی گرفته تا بحث قاچاق فیلم گسترده است و همین قضایا، به فضاسازی در مورد فیلم انجامیده و باعث شده تا از نظر اقتصادی، فیلم اخراجی ها بسیار موفق باشد و تماشاگران زیادی را هم به خود جذب كند.
وی در ادامه با اشاره به عكس العمل های رجال سیاسی فرهنگی در مورد فیلم اخراجی ها گفت: اكثر مقامات و رجال سیاسی و حتی خود كارگردان هم این گونه در مورد فیلم اخراجی ها صحبت كرده اند كه گویا این فیلم ناگفته های زیادی دارد و قرار است از جنبه های دیده نشده، جنگ را مورد بررسی قرار دهد، اما در حقیقت قوی ترین وجه فیلم، وجه طنز و خنده است و هر كسی كه از سالن سینما بیرون می آید، تنها همین نكته را در یاد دارد.
سلطان محمدی افزود: البته فیلم حرف درستی می زند و آن هم این است كه فضای جبهه آن گونه كه فكر می كردیم نبوده است. البته این فضاسازی در مورد جبهه حاصل همان اشتباهی بوده كه طی سالها در سینمای ایران انجام شده است و حالا در این فیلم چهره واقعی جبهه نشان داده شده است.
وی یادآور شد: در این سالها مدام داستان یك دستی از جبهه در همه جا تعریف شده است و حتی در همین فیلم هم می بینیم كه مجید سوزوكی برای همرنگ جماعت شدن و یك دست شدن، نماز می خواند.
سلطان محمدی در پایان گفت: فیلم اخراجی ها بیشتر بر سیستم فضاسازی رسانه ای حركت می كند و برای همین، بحث جدی و واقعی خود محور در مورد فیلم به وجود نمی آید و نمی توان در مورد عناصر اصلی و جذب كننده فیلم حرف زد.
این كارشناس سینمایی در پایان گفت: كارگردان، ادعای ساخت فیلم ارزشی دارد و فروش فیلم هم بالا است، برای همین می توان نتیجه گرفت كه اخراجی ها، فیلمی موفق بوده است. |