پزشکان معالج آریل شارون، می گویند که تصاویر اسکن مغزی نشان می دهد که وضعیت جسمی او پس از دومین عمل جراحی اضطراری به نحو قابل توجهی بهبود یافته است.
پرفسور شلوما مریوسف، مدیر بیمارستان هداسا که آقای شارون در آن بستری شده است می گوید لخته های خونی در مغز وی برطرف شده و خونریزی بند آمده است اما او همچنان در وضعیت بحرانی به سر می برد.صبح روز جمعه، پس از آنکه آزمایشها نشان داد که وضعیت آقای شارون وخیمتر شده است، او تحت عمل جراحی چهارساعته ای قرار گرفت که هدف از آن مقابله با افزایش فشار داخل جمجمه و خونریزی دوباره مغزی بود.
نگرانی از سرنوشت آریل شارون باعث شده است کاندولیزا رایس، وزیرخارجه آمریکا سفر شش روزه خود به اندونزی و استرالیا را به تعویق بیندازد.
نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه چهارم ژانویه دچار سکته شدید مغزی شد و به بیمارستان انتقال یافت و پزشکان به منظور متوقف کردن خونریزی مغزی دو بار او را تحت عمل جراحی قرار دادند.
سرنوشت سیاسی
همکاران دولتی و اعضای خانواده آقای شارون، از جمله پسرانش عمری و گیلاد در بیمارستان محل مداوای او در بیت المقدس گرد آمده اند.
برخی رسانه های اسرائیلی اظهار نظر کرده اند که حتی در صورت بهبود نسبی آریل شارون، وی قادر نخواهد بود در صحنه سیاسی به ایفای نقش بپردازد.
پیشتر مارک رگف، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفته بود که دولت این کشور به اجرای سیاستهای آریل شارون ادامه خواهد داد.
او گفته بود: "اکنون زمانی دشوار برای اسرائیل است و دولت به فرصتی چند روزه نیاز دارد تا خود را با فقدان فعالیت مردی سازگار کند که چنین اقتداری بر عرصه سیاسی این کشور داشته است".
به گفته آقای رگو، هیئت دولت که ریاست آن بر عهده اهود اولمرت، کفیل نخست وزیر قرار گرفته، در حال به گفته وی، "جمع و جور کردن" کار خود است.
اعضای کابینه در جریان جلسه اضطراری کوتاهی که به ریاست ایهود اولمرت برگزار شد، برای بهبود سریع نخست وزیر دعا کردند.
آقای المرت در این جلسه گفت وظیفه دشواری به وی محول شده است ولی مسلماً از عهده آن برمی آید.
جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا نیز با صدور بیانیه ای گفته که در نگرانی مردم اسرائیل برای آریل شارون شریک است و برای بهبود وی دعا می کند.
انتخابات پیش رو
بیماری آقای شارون سؤالات متعددی بخصوص در باره روند صلح با فلسطینیان به دنبال داشته است.
او به عنوان رهبر حزب راستگرای لیکود در سپتامبر سال ۲۰۰۰ و در حالی که حزب کارگر در رأس قدرت قرار داشت از منطقه حرم شریف، از مکانهای مقدس مسلمانان در بیت المقدس دیدن کرد و درگیری مأموران اسرائیلی با تظاهرکنندگان فلسطینی که به ورود او به این مکان معترض بودند، انگیزه آغاز دور دوم انتفاضه فلسطینیان شد و در پی آن دولت کارگری سقوط کرد و آریل شارون در سال ۲۰۰۱ به قدرت رسید.
اما در ماه نوامبر سال گذشته، آریل شارون به دلیل مخالفت گروهی از اعضای حزب لیکود با برنامه خروج اسرائیل از غزه از این حزب کناره گرفت و حزب کدیما را با هدف جلب سیاستمداران میانه رو و پیگیری روند ذاکرات با فلسطینیان در چارچوب طرح مورد حمایت آمریکا موسوم به نقشه راه صلح پایه گذاری کرد.
بر اساس برخی از نظر سنجیها که قبل از بیماری آریل شارون انجام شد، انتظار می رفت کدیما در انتخابات پارلمانی ماه مارس سال جاری به عنوان بزرگترین حزب در مجلس اسرائیل (کنست) تبدیل شود و روند صلح ادامه یابد اما در صورت خروج وی از صحنه سیاسی، آینده این حزب و سیاستهای آینده اسرائیل مشخص نیست.
کفیل نخست وزیری اسرائیل اعلام کرده است که انتخابات مجلس آینده مطابق برنامه در ماه مارس سال جاری برگزار خواهد شد. |