آفتاب

ماهواره‌های 'ظفر' و'پارس1' سال آینده آماده پرتاب می‌شوند

ماهواره‌های 'ظفر' و'پارس1' سال آینده آماده پرتاب می‌شوند

تهران- ایرنا- مدیر آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی (EMC) پژوهشگاه فضایی ایران گفت: سال آینده ماهواره‌های ظفر و پارس 1 و چندین ماهواره دیگر را در مرحله پرتاب خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، «شهرام غائبی» روز دوشنبه در افتتاحیه مدیر آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی و رونمایی از دو دستاورد کلان فضایی کشور گفت: زمانی که ماهواره در مدار قرار می‌گیرد، فضای سختی را تجربه می‌کند و ما باید تمام این مراحل را از قبل شبیه‌سازی کنیم تا موفقیت حاصل شود.
وی افزود: سیاستگذاری ما برای افتتاح این مرکز الگوبرداری از کشورهای خارجی بوده است و انشاالله تا پایان سال 99 یک مرکز «ای آی تی» در سطح آزمایشگاه‌های معتبر دنیا خواهیم داشت.
غائبی اعلام کرد: ما برای سامانه‌های یک تُن مطابق با استانداردهای بین‌المللی آماده خدمات هستیم و الان امکان خدمات‌دهی به ماهواره‌های 150 کیلویی داریم.
او در ادامه گفت: هدف و نگاه ما به این مرکز، ملی است و تمام سیاستگذاری‌های ما در راستای این خدمات ملی است.
غائبی از سال 1392 ما فاز نخست مرکز «ای آی تی» را راه‌اندازی کرده و از سال 94 برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم به استانداردهای بین‌المللی برسیم؛ در فاز اول تست‌های ماهواره ناهید را انجام دادیم و چند ماه قبل به مدت 25 روز ماهواره پیام را تست کردیم.
وی افزود: ماهواره ظفر را در شش ماه اول سال آینده تست خواهیم کرد، پارس 1 و ناهید 2 نیز از محصولات پژوهشگاه فضایی است و آزمون‌های آن آغاز خواهد شد.
به گفته مدیر آزمایشگاه سازگاری الکترومغناطیسی، در قالب برنامه گسترش و توسعه پژوهشگاه فضایی ایران، کشورمان تا پایان سال 99 به فناوری قطع (ابعاد) 10 متر در شبیه‌سازی فضا خواهد رسید.
وی از تکمیل آزمایشگاه ارتعاشات این مجموعه خبر داد و گفت: برای آزمایشگاه آکوستیک برنامه داریم که به حد نصاب 300 متر برسیم، انشالله سال بعد ماهواره‌های ظفر، پارس 1 و چندین ماهواره دیگر را در مرحله پرتاب خواهیم داشت.
غائبی بیان داشت: عملکرد سه ماهه مرکز «ای آی تی» از منظر آزمون حدود 100 آزمون است؛ آزمون‌هایی که انجام دادیم هم ارزآوری دارد و هم به صنعت فضایی خدمات می‌دهیم.
او خاطرنشان کرد: در زمان آغاز پروژه شرایط بهتر بود اما زمانی که به تحریم رسیدیم، وزیر ارتباطات کمک شایانی به ما کرد.
به گزارش ایرنا، صبح امروز دوشنبه سه پروژه مهم آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی (EMC)، رادیو تلسکوپ و سامانه «شبیه‌ساز نرم‌افزاری ماهواره»SRI با حضور «محمدجواد آذری جهرمی» در پژوهشگاه فضایی ایران افتتاح شد.
علمی**9207** 1055
کد N2099040

وبگردی