آفتاب

واردات ۱۳۳ هزار تن گوشت قرمز تا ۱۲ بهمن امسال/تولید گوشت در داخل کاهش نداشته است

واردات ۱۳۳ هزار تن گوشت قرمز تا ۱۲ بهمن امسال/تولید گوشت در داخل کاهش نداشته است

مدیرکل دفتر تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی از واردات ۱۳۳ هزار تن گوشت قرمز تا ۱۲ بهمن امسال خبر داد.

به گزارش ایلنا، مسعود بصیری افزود: براساس آمار گمرک ایران، طی امسال ۹۷ هزار تن گوشت منجمد گوساله وارد شده و واردات گوشت گوسفندی نیز به میزان ۳۶ هزار تن به‌صورت لاشه انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۶ درصد افزایش نشان می دهد.

وی اظهار داشت: سال‌های گذشته بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تن گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شد اما این میزان واردات برای مصرف صنف و صنعت، پادگان‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها بود اما اکنون گوشت‌های وارداتی به علت قیمت در سبد خانوار قرار گرفته است.

بصیری با بیان اینکه گوشت وارداتی گوسفندی و گوساله با ارز ۴۲۰۰ تومانی به‌صورت لاشه، منجمد، دام زنده و وکیوم شده وارد می‌شود، تصریح کرد: به‌علت اختلاف قیمت گوشت قرمز تولید داخل با گوشت وارداتی تنظیم بازار، اقشار غنی و فقیر به‌سمت خرید گوشت تنظیم بازار سوق پیدا کرده‌اند.

وی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را سالانه جدود ۹۶۰ هزار تن عنوان و خاطرنشان کرد: تنها ۱۲ تا ۱۳ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی با اذعان به اینکه تولید گوشت قرمز در داخل کشور کاهش نداشته به آمار گمرک ایران در زمینه صادرات پوست گوسفندی اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۱۶ میلیون جلد پوست گوسفند از کشور صادر شده که نشان می‌دهد این میزان گوسفند در کشور کشتار و گوشت آن به مصرف رسیده است.

وی یادآورشد: بخشی از کشتار دام در کشور به‌صورت سنتی و خارج از کشتارگاه‌ها صورت می‌گیرد و کاهش کشتار در کشتارگاه ها به معنای کاهش تولید نیست.

بصیری موضوع قاچاق را از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز داخلی عنوان کرد و اظهار داشت: با افزایش قیمت ارز،تقاضای دیگری برای دام زنده کشور به وجود آمده که اثر روانی زیادی در خروج غیر قانونی آن داشته است.

وی افزود: امسال دامداران و چوبداران با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل دارند که دام سبک خود را با قیمت بالا و به‌صورت نقدی بفروشند و بنابراین یکی از راهکارها برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز، مبارزه با قاچاق است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، فرار کالا را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و گفت: در شهرها و روستاهای مرزی نیز شهروندان کشورهای همسایه به صورت توریست و یک‌روزه وارد کشور می‌شوند و به‌دلیل اختلاف ارزش پولی ما با کشورشان، اقدام به خرید مایحتاج خود کرده و از این طریق فرار کالا صورت می‌گیرد. بستر برای فرار و قاچاق کالا نباید در کشور مهیا باشد.

کد N2091675

وبگردی