آفتاب

اکونومیست: نشست ورشو موجب شرمساری آمریکا شد

اکونومیست: نشست ورشو موجب شرمساری آمریکا شد

تهران - ایرنا - نشریه انگلیسی 'اکونومیست' در گزارشی تاکید کرد: نشست ورشو هیچ دستاوردی نداشت و موجب شرمساری آمریکا شد بطوری که در پایان هواپیمای 'بنیامین نتانیاهو' هم مانند راهبرد ضد ایرانی ترامپ نتوانست از زمین بلند شود.

به گزارش ایرنا، این نشریه اقتصادی افزود: کنفرانسی که قرار بود ایران را منزوی سازد بیشتر موجب شرمساری برای آمریکا شد. تیم مسئول سازماندهی سیاست رئیس جمهور دونالد ترامپ درباره ایران با دشواری توانست کنفرانسی را سازماندهی کند.
نمایندگان بیش از 60 کشور روز 14 فوریه در ورشو گرد هم آمدند تا درباره موضوعاتی بحث کنند که در ابتدا 'ایجاد اقدام بین المللی علیه نفوذ بی ثبات کننده ایران' مطرح شده بود. اما در عوض، این رویداد با تاخیر به عنوان کنفرانسی با تمرکز گسترده تر بر ثبات در خاورمیانه مطرح شد.
این پاسخی به مخالفت ها از سوی متحدان اروپایی بود که با آمریکا بر سر ایران دچار اختلاف هستند.
آمریکا سال گذشته از توافق هسته ای سال 2015 بین ایران و دولت باراک اوباما و سایر قدرتهای جهانی خارج شد.
طبق این توافق، انزوای اقتصادی ایران در ازای توافق با محدود ساختن برنامه هسته ای آن کشور کاهش یافت. اتحادیه اروپا همچنان به این توافق متعهد و از یکجانبه گرایی دولت ترامپ دلسرد و ناامید است.
'مایک پمپئو' وزیر امور خارجه آمریکا تلاش کرد که اروپایی ها را آرام کند اما هیچکس پیام را نگرفت. روز قبل از کنفرانس مجاهدین خلق (گروهک منافقین) یک تجمع برگزار کردند و خواستار تغییر رژیم شدند. این گروه عجیب و غریب با ریشه های مارکسیستی در ایران مورد نفرت است اما محبوب برخی نومحافظه کاران در واشنگتن شده است.
'رودی جولیانی' وکیل شخصی ترامپ سخنران مراسم بود در حال که حدود یک سوم از جمعیت ایرانی نبودند بلکه اسلواک های جوانی بودند که با اتوبوس از مرز آمده بودند.
آنها تکذیب کردند که پول گرفته اند تا در تجمع شرکت کنند. یک زن که قادر نبود به سئوالات پایه ای درباره ایران پاسخ بدهد، گفت: ایران برای من بسیار مهم است. در جای دیگری از شهر نیز پیروان شاه، جدایی طلبان آذری و سایر بی نام و نشانهای بدون حمایت مردمی حضور داشتند.
اما این اجلاس هیچ دستاوردی نداشت. در کنفرانس خبری پایانی آن، پمپئو خواستار تحریم های بیشتر شد. اما بزرگترین متحدان اروپایی آمریکا تا زمانی که ایران توافق هسته ای را اجرا کند، از تحریم ها حمایت نخواهند کرد.
ماه گذشته، بریتانیا، فرانسه و آلمان یک سازوکار ویژه برای تسهیل تجارت با ایران راه اندازی کردند هر چند که احتمالا تاثیر محدودی خواهد داشت. شرکت ها ممکن است از این سازوکار برای تجارت انسانی در مورد اقلام غذا و دارو استفاده کنند اما سرمایه گذاران بزرگ تا حد زیادی از ایران فرار کرده اند.
به هر حال 'مایک پنس' معاون رئیس جمهوری آمریکا به اروپایی ها حمله کرد و این ابتکار اروپایی ها را 'یک گام گمراه که موجب تقویت ایران و تضعیف اتحادیه اروپا خواهد شد' معرفی کرد.
همچنین در این اجلاس صحبت کمی درباره سوریه مطرح شد که ترامپ دستور خروج نیروهای آمریکایی از آنجا تا ماه آوریل را صادر کرده است.
متحدان آمریکا نگران هستند که این اقدام موجب ایجاد یک خلاء می شود که ایران آن را پر خواهد کرد.
در همان حالی که اردوگاه تحت رهبری آمریکا در ورشو مذاکره می کرد، ایران، روسیه و ترکیه به موازات آن اجلاسی در سوچی برگزار کردند.
آنها هم اختلافات خود را بخصوص در ارتباط با استان 'ادلب' در شمال شرقی سوریه دارند. هر سه کشور نیروهایی روی زمین در سوریه دارند و نظم پس از جنگ در سوریه را به گونه ای شکل خواهند داد که آمریکا نخواهد کرد.
وزیر مشاوری که آلمان به این اجلاس اعزام کرده بود، این نشست را ساده انگارانه قلمداد و رد کرد.
سایر فرستادگان اروپایی نیز به همین شکل دیدی منفی داشتند. تنها اشتیاق از سوی اسراییل و کشورهای 'خلیج'(فارس) بود. دشمنی نسبت به ایران آنها را وارد اتحادی کرده که بطور فزاینده ای آشکار و علنی می شود.
'برایان هوک' مسئول ارشد وزارت امور خارجه آمریکا درباره ایران گفت: شما در این کنفرانس می توانید چشمان خود را ببندید و برخی اوقات قادر به تشخیص نیستید که آیا یک کشور عربی یا اسرائیل است که درباره ایران حرف می زند.
وزیران امور خارجه کشورهای بحرین، عربستان سعودی و امارات عربی متحده، در کنار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در شام افتتاحیه اجلاس نشستند.
بحث آنها قرار بود خصوصی باشد اما به هر حال نتانیاهو ویدئویی منتشر کرد.
فرستاده امارات از حق اسراییل برای بمباران هدف های ایران در سوریه دفاع کرد؛ وزیر خارجه بحرین گفت که ایران مانع اصلی برای حل مناقشه اسراییلی - فلسطینی است و این درحالیست که سابقه این مناقشه به 31 سال پیش از جمهوری اسلامی باز می گردد.
این تقویت خوبی برای نتانیاهو در فصل رقابت انتخابات پارلمانی بود که در ماه آوریل زیر سایه اتهامات فساد برگزار خواهد شد، هر چند پایان خوشی نداشت. در حالیکه او آماده پرواز بازگشت می شد یک خودروی فرودگاه با هواپیمای او برخورد کرد و او مجبور شد یک شب دیگر در ورشو بماند.
هواپیمای او هم مانند استراتژی ترامپ درباره ایران نتوانست از زمین بلند شود.
اروپام ** 1078 ** 1071
کد N2090084

وبگردی