آفتاب

جزئیات عواید بهره‌برداری از فاز ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی

جزئیات عواید بهره‌برداری از فاز ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی

فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ از معدود فازهای باقی مانده میدان گازی پارس جنوبی هستند که هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند و پازل توسعه آن‌ها درحال تکمیل است. آمار و ارقام حاکی از آن است که طرح توسعه فاز ۱۳ برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی و طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای برداشت روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش طراحی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، امروز بیژن زنگنه، وزیر نفت در سفر به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در جریان آخرین وضعیت توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی قرار گرفت. عملیاتی شدن سکوی فاز ٢٢ طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی، روزانه ١٤، ٢ میلیون متر مکعب گاز به مقدار کنونی برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی افزوده است و متعاقب آن درآمدهای کشور را از فرآورده‌های گازی افزایش می‌دهد.

گاز ترش غنی سکوی فاز ۲۲ پارس جنوبی پس از برداشت از چاه‌های تولیدی به‌منظور فرآوری و جداسازی ترکیبات گازی با یک رشته خط لوله ٣٢ اینچ به‌ طول ١١٠ کیلومتر به پالایشگاه خشکی واقع در سایت تنبک انتقال داده می‌شود. با بهره برداری کامل از چهار سکوی بخش فراساحل فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی، از هر یک از این سکوها روزانه ١٤.٢ میلیون متر مکعب گاز ترش غنی برداشت خواهد شد.

طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای برداشت روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (ال‌پی‌جی)،  ۲۷٥٠ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.

فاز ۱۳ پارس جنوبی تا پایان بهمن‌ماه به ظرفیت کامل می‌رسد

فاز ۱۳، میزبان بعدی زنگنه بود. فازی که تکمیل آن مراحل نهایی خود را طی می کند و طبق برنامه‌ریزی انجام شده قرار است تا پایان بهمن‌ماه به ظرفیت کامل برسد. به گفته پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، چهار ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه به‌طور کامل عملیاتی شده و آماده دریافت گاز از بخش دریا و خشکی است. این طرح تا پایان بهمن‌ماه با ظرفیت کامل شیرین‌سازی روزانه ٥٦ میلیون متر مکعب، معادل ظرفیت اسمی ۵۶ میلیون مترمکعب به تولید ادامه خواهد داد.

با توجه به آمادگی بخش فراساحل برای ارسال گاز به پالایشگاه، واحدهای جدیدی از جمله تثبیت میعانات گازی (۱۰۳)، پشتیبان تثبیت میعانات گازی (١١٠) و مخازن ذخیره‌سازی این محصول (۱۴۳) در مسیر بهره‌برداری قرار می‌گیرد. همزمان با ورود گاز ترش به پالایشگاه، این واحدها آماده سرویس‌دهی هستند و میعانات گازی به عنوان یکی از محصولات جدید تولیدی پالایشگاه فاز ١٣ در مخازن ویژه خود دخیره‌سازی خواهد شد.

اتصال خط لوله انتقال اتان به مجتمع‌های پتروشیمی

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی با اشاره به آمادگی تولید اتان از نخستین ردیف واحد تولید اتان پالایشگاه این طرح، گفت: این واحد پیش از این راه‌اندازی شده و پالایشگاه فاز ١٣ به خط لوله انتقال اتان پارس ۲ به مجتمع‌های پتروشیمی متصل شده است. یکی از چهار ردیف بازیافت گوگرد در مدار تولید قرار دارد و روزانه از سوختن بیش از ٦٠٠ تن گاز اسیدی در مشعل‌ها جلوگیری می‌کند. در حال حاضر محصول گوگرد مایع تولید شده در مخازن مربوطه ذخیره می‌شود. با راه‌اندازی واحد دانه‌بندی گوگرد از ٢٥ دی ماه جاری، تولید گوگرد دانه‌بندی شده از اوایل ماه آینده در فاز ١٣ پارس جنوبی آغاز می‌شود.

با بهره‌برداری از بخش فراساحل و تکمیل زنجیره تولید در طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی، پالایشگاه این طرح فرآوری منابع گازی را آغاز کرده و محصولات گازی هدف‌گذاری شده در این طرح تولید خواهد شد.  طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (ال‌پی‌جی)،  ۲۷٥٠ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.

بر اساس این گزارش، بیژن زنگه در آخرین اظهارنظر خود درباره پارس جنوبی، اعلام کرده بود : از ۲۷ فاز پارس جنوبی، ۲۱ فاز تا سال گذشته به مدار آمده‌اند، تا آخر امسال سه فاز دیگر در دریا و چهار فاز در خشکی به مدار خواهد آمد و سه میلیارد فوت مکعب به تولید پارس جنوبی اضافه خواهد شد.

انتهای پیام

کد N2069906

وبگردی