آفتاب
میرزایی در گفتگو با مهر:

اروپا به دنبال خروج از سلطه دلار است/لزوم توجه به پیمان‌های پولی

اروپا به دنبال خروج از سلطه دلار است/لزوم توجه به پیمان‌های پولی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: حذف دلار در کوتاه مدت شدنی نیست و ما باید در شرایط فعلی به دنبال انعقاد پیمان های پولی دوجانبه با کشورهای همسایه باشیم.

جلال میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره حذف دلار از مبادلات اقتصادی،گفت:ما به تنهایی قادر نیستیم دلار را از مبادلات تجاری خود حذف کنیم اما می توانیم قراردادهایی را با کشورهای همسو چون ترکیه بر اساس پول های ملی دو طرف منعقد کنیم.

وی افزود:البته این مسئله پیچیدگی هایی دارد که باید برای حل آن فکری اساسی شود،به این شکل که برای مثال در رابطه تجاری با ترکیه می توانیم با «لیر» کار کنیم اما این قابلیت وجود ندارد که عمده درآمدی که به «لیر» در ترکیه داریم، از آنجا جنس بخریم و باید لیر اضافی را تبدیل به ارزهای دیگر چون یورو و دلار کنیم که با توجه به تحریم مشکلاتی برای کشور در این زمینه وجود دارد و باید مرتفع شود.

نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر همه کشورها، ظرفیت انعقاد پیمان های پولی دوجانبه را ندارند و از میان کشورهای همسایه، صرفا کشورهایی چون عراق و ترکیه در این زمینه مناسب هستند و دیگر کشورها، اغلب شرایط لازم برای این موضوع را ندارند.

میرزایی با اشاره به اینکه ما می توانیم با کشورهایی چون چین و هند هم بر اساس پیمان های پولی دوجانبه ارتباط برقرار کنیم،اظهار داشت: ما میتوانیم به این کشورها نفت بفروشیم و در کشور آنان حساب یوآن و روپیه ایجاد کنیم اما یکی دیگر از مشکلاتی که امکان دارد بوجود آید، این است که شاید آنها هر جنسی را به ما ندهند وبخواهند برای مثال به ما برنج بدهند در حالی که ما در این زمینه شرایط خوبی داریم و باید با این کشورها بر سر کالاهای مورد نیاز توافق صورت گیرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: روسیه هم به دنبال حذف دلار از مبادلات اقتصادی خود است اما برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرده است و حذف دلار در کوتاه مدت شدنی نیست.

میرزایی با اشاره به اینکه اروپایی ها خواستار ایجاد سازوکار مالی ویژه هستند، تصریح کرد:طبق گفته تحلیلگران، اروپایی با ایجاد این سازوکار مالی ویژه به دنبال آن هستند که خود را از زیر سلطه دلار خارج کنند و صرفا بهانه آنها این است که برای ارتباط با ایران می‌خواهند این سازوکار را ایجاد کنند.

کد N2059057

وبگردی