آفتاب
معاون مدیریت وسرمایه معاونت علمی تاکید کرد:

ذهنیت مثبت جامعه از معاونت علمی، نتیجه توجه ویژه به بخش خصوصی

ذهنیت مثبت جامعه از معاونت علمی، نتیجه توجه ویژه به بخش خصوصی

تهران– ایرنا– معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است که این معاونت با سپردن امور به کارگزاران بخش خصوصی در چند سال اخیر، در مقایسه با سایر دستگاه ها، ذهنیت مثبتی را در جامعه نسبت به خود ایجاد کرده است.

به گزارش روز یکشنببه خبرنگار گروه علمی ایرنا، بدون شک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را می توان یکی از دستگاه های موفق کشور در ایجاد ارتباط موثر بین دو حوزه پژوهش و تولید دانست، به طوری که این دستگاه با تشکیل ستادهای مختلف در حوزه های علم و فناوری همواره سعی در ورود اثرگذار بخش خصوصی کشور در توان افزایی اقتصاد کشور از طریق بومی سازی تجهیزات و کالاهای مورد نیاز و غالبا وارداتی داشته است.
شاید نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران و نمایش هزاران محصول بومی سازی شده در بخش های مختلف را از جمله الکترونیک، نفت، گاز، پتروشیمی، برق، کشاورزی، مهندسی پزشکی، مکانیک، عمران و ساختمان که اخیرا در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، بتوان یکی از افتخارات این دستگاه دولتی در بستر سازی و حمایت و برون سپاری امور به بخش خصوصی کشور دانست.
دکتر علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری معتقد است: به طور قطع حمایت و ایجاد رقابت در بخش خصوصی، خروجی بهتری برای اقتصاد کشور به دنبال خواهد داشت و موفقیت دولت ها نیز تنها در گرو بسترسازی، ریل گذاری و برداشتن موانع از مسیر حرکت فعالان اقتصادی بخش خصوصی در کشور است.
وی که مسوولیت خطیر تامین بودجه، ریل گذاری تامین مالی استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در کشور را عهده دار است، با اشاره به حوزه کاری خود و رونمایی اخیر از سامانه تامین مالی جمعی برای ارتباط هرچه بهتر سرمایه گذاران و استارتاپ ها و ایده پردازان در کشور، به خبرنگار علمی ایرنا می گوید: تا پیش از رونمایی از این سامانه، ارتباط این دو بخش از طریق صندوق های سرمایه گذاری پراکنده دولتی بود.
دلیری افزود: این درحالی است که با راه اندازی سامانه تامین مالی جمعی از سوی بخش خصوصی ارتباط بین سرمایه گذاران و فعالان حوزه دانش بنیان نسبت به مراکزی که از سوی دولت برای این کار تعبیه شده است، بسیار سریع تر و شفاف تر خواهد شد.
وی در خصوص نحوه حمایت معاونت علمی از این سامانه ها گفت: ما هیچگونه کمک مالی به این نوع سامانه ها نخواهیم داشت و درآمد آنها از طریق اخذ درصدی از سرمایه گذار و سرمایه پذیر خواهد بود.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری افزود: البته کار ما تنها نظارت، بسترسازی و اعتبار بخشی است و استفاده از لوگوی معاونت علمی و فناوری روی بخش خصوصی خود به معنای اعتبار بالای آنها و البته نظارت ما برای انجام کار به صورت صحیح است.
وی گفت: در این پلتفرم صاحبان ایده و استارتاپ ها که دنبال سرمایه گذار هستند، ایده خود را معرفی می کننند و سرمایه گذاران نیز از بین ایده ها طرح هایی را که برای سرمایه گذاری می پسندند، انتخاب می کنند و در کنار این دو گروه شرکت های مشاوره ای و شرکت های ارزش گذاری را خواهیم داشت که بتوانند لینک ارتباطی این دو گروه را با یکدیگر تامین کنند.
دلیری اظهار کرد: یکی از معضلاتی که تاکنون در حوزه شرکت های دانش بنیان واستارتاپ ها وجود داشت، این بود که با راه اندازی نخستین سامانه و فعال شدن آن بتوانیم شاهد راه اندازی سامانه های بعدی نیز باشیم که هر صاحب دانش و ایده ای که نیازمند سرمایه گذار بود از طریق این پلتفرم ها جذب سرمایه کند.
وی در خصوص اینکه آیا صاحبان ایده در سراسر کشور می توانند به این سامانه مراجعه و ایده خود را بارگذاری کنند و به نوعی جذب سرمایه را داشته باشند، اظهار کرد: علاوه بر داخل کشور، ایده پردازان و استارتاپ ها و سرمایه گذاران خارج از کشور نیز می توانند به این سامانه متصل و از آن بهره مند شوند.
دلیری در عین حال می گوید: البته معاونت علمی انجام کار از سوی بخش خصوصی را با تشکیل یک تیم ناظر به شکل مناسب رصد خواهد کرد تا کار به صورت واقعی انجام و ارتباط بین استارتاپ ها و سرمایه گذاران دچار مشکل و خلاء نشود.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است که برای تداوم صحیح کار و ترغیب بخش خصوصی بایستی هر سه طرف صندوق تامین مالی شامل سرمایه گذار، سرمایه پذیر و بخشی که مدیریت این کار را عهده دار است، نفع ببرنند.
به بیان دلیری، سامانه تامین مالی جمعی متعلق به بخش خصوصی که اخیرا رونمایی شد، در واقع یک شتاب دهنده موفق مورد حمایت معاونت علمی و فناوری بوده است. البته با کارگزاران سه - چهار سامانه مالی دیگر بخش خصوصی نیز در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم آنها را برای ایجاد شرایط رقابتی بالا بیاوریم.
دلیری ضمن تاکید بر دارا بودن بستر و تجربه مناسب از سوی بخش خصوصی برای ورود به چرخه تامین مالی می گوید: با راه اندازی چند سامانه دیگر در بخش تامین مالی از سوی بخش خصوصی و ایجاد شرایط رقابتی به طور حتم درصد بالایی از متقاضیان سرمایه پوشش دهی خواهند شد.
علمی ** 1836 **2017
کد N2058800

وبگردی