آفتاب

۲۰ هزار پرونده دادگستری استان قزوین مربوط به طلاق است

۲۰ هزار پرونده دادگستری استان قزوین مربوط به طلاق است

رئیس کل دادگستری استان قزوین اعلام کرد: ۲۰ هزار پرونده دادگستری مربوط به طلاق و ۳۰ هزار فقره اختلاف خانوادگی است که با آموزش مهارت‌های زندگی و دادن مشاوره باید این روند اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی در سومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که در سالن جلسات دادگستری کل استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با هجمه‌ای که به بنیان خانواده در فضای مجازی و واقعی وارد می‌شود همه نگران هستیم و باید اقدامات مقابله‌ای خود را بیشتر کنیم.

وی بیان کرد: آنقدر خبرهای ناامیدکننده در جامعه پراکنده شده که شاید نگرانی را بیشتر کند اما نباید ناامید شویم زیرا جبهه حق و باطل در طول تاریخ با هم در نبرد بوده‌اند ولی پیروزی نهایی با حق است چون باطل ناپایدار و مانند کف روی آب است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی تصریح کرد: نه باطل از کار خود کوتاه می‌آید و نه ما کوتاه می‌آییم زیرا شرک با توحید، ظلم با ستم، حق با باطل همواره در تضاد بوده و خواهد بود لذا اینکه برخی می‌گویند بنشینیم با آمریکا مذاکره کنیم اشتباه می‌کنند زیرا حق و باطل با هم کنار نمی‌آیند.

مقام ارشد قضایی استان گفت: باید منسجم‌تر عمل کنیم تا به نتیجه برسیم که در این راستا در کنار برنامه‌های مصوب لازم است دستگاه‌ها وظایف ذاتی خود را دنبال کنند.

رئیس کل دادگستری قزوین خاطرنشان کرد: اینکه دستگاه قضایی استان فقط ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد واقعا ناکافی است اما باید با یک عزم جهادی و شبانه‌‎روزی برای موفقیت در کارها همت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی ابراز کرد: برنامه‌های تکلیفی و مقرر دستگاه‌ها نتیجه نمی‌دهد و باید با نگاه جهادی و انقلابی به میدان بیاییم تا به هدف برسیم و با جرائم مقابله و از آن پیشگیری کنیم.

وی اضافه کرد: حضور در مساجد و گفت‌وگوی مستقیم با مردم بسیار موثر است و شما باید وارد میدان شوید و با بیان آسیب‌ها برای مردم آگاهسازی داشته باشیم و بدانند مسئولانشان کار کنیم، حتما نباید فقط به صدا و سیما برویم، تریبون‌ها زیاد است.

این مقام قضایی تصریح کرد: باید گره‌گشایی از کار مردم را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهیم تا رضایت آن‌ها جلب شود.

وی بیان کرد: باید ببینیم برنامه‌های گدشته چقدرتاثیر گذار بوده و ایرادات را هم برطرف کنیم، هر دستگاه اولویت‌ها را تعیین کند تا در سال آینده بهتر عمل کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی خطاب به حاضران در جلسه اظهار کرد: در این شرایط باید استفاده بهتری از بیت‌المال کنید و برخی آسیب‌ها مانند خشونت، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و زندگی اسلامی را در دستور کار قرار دهید و در محورهای چند گانه بررسی کنید.

وی اضافه کرد: در این جلسات مصوب کنیم تا دفاتر ازدواج و طلاق مجاز به ثبت نباشند مگر زوجین در کلاس‌های آموزشی شرکت کنند زیرا گاهی مشورت درست شاید مشخص کند اصلا برای همدیگر مناسب نیستند و همان ابتدا منصرف شوند و لازم است شفاف به زوجین کمک کنیم و شاخص‌ها را بگوییم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی گفت: هرچند برخی از ابتدا دنبال طلاق هستند تا به مهریه برسند یا سفر خارجی داشته باشند و عقد و طلاق مصلحتی از دیگر مشکلاتی است که قید و بندها را برداشته‌اند.

وی تصریح کرد: دستگاه قضایی، استانداری، علوم پزشکی، بهزیستی و دستگاه قضایی باید کمک کنند جوانان روشن شوند لذا به نظر می‌رسد مهم‌تر از سامانه تصمیم توجه به آموزش مهارت‌های زندگی در قبل از ازدواج است.

این مسئول قضایی تشریح کرد: سالانه ۱۶۰ هزار طلاق در کشور صورت می‌گیرد گه نگران‌کننده است و باید آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها آستین‌ها را بالا بزند و از سطوح مختلف آموزش‌های مهارتی در زندگی را آغاز کنند تا در سن ازدواج با بحران مواجه نشویم.

وی اضافه کرد: باید چند سال قبل از ازدواج مسائل را بگوییم و روی دیگر سکه را بازگو و پیامدهای دوستی‌های نامشروع را بگوییم تا جوانان درست انتخاب کنند و ازدواج‌ها منجر به طلاق نشود.

رئیس کل دادگستری استان یادآورشد: باید مدیریت شده و با برنامه عمل کنیم و با خانواده‌ها صحبت کرده و اعلام خطر کنیم و جوانان را در مدارس و دانشگاه‌ها دریابیم تا آسیب‌ها کاهش پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی یادآورشد: نیازمند کار جهادی هستیم زیرا اگر طلاق کاهش پیدا کند اعتیاد و جرائم دیگر هم کاهش پیدا می‌کند و در دادگستری نیز ورودی پرونده کمتر می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه با اشاره وضعیت طلاق در استان هم گفت: حدود  ۲۰ هزار پرونده طلاق در استان داریم و بیش از۳۰ هزار پرونده مربوط به مسائل خانوادگی است که نشان می‌دهد باید برای کاهش این آسیب با برنامه عمل کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین قدرتی تصریح کرد: امسال ۲۰ درصد افزایش پرونده وارده در استان داریم که بیشتر آن مربوط به طلاق است و بیش از ۳۸۰۰  زندانی هم داریم که تعدادی از آن‌ها به دلیل مهریه در حبس هستند و این پدیده هزینه زیادی به جامعه تحمیل می‌کند.

وی عنوان کرد: باید سال آینده منسجم‌تر حرکت کنیم و اگر احساس شد زن و شوهر زمینه ناراحتی و اختلاف دارند مشاوره دهیم و نگداریم کارشان به جای باریک برسد.

رئیس کل دادگستری استان در پایان بیان کرد: مشاوره‌ها نباید نوشدارو باشد، دنبال آمار دادن نباشیم و قبل از دادخواست باید مشاوره بدهیم تا از طلاق جلوگیری شود البته این مرحله هم دیر شده باید مصوب شود آموزش‌های قبل از ازدواج در اولویت قرار گیرد تا جوانان مهارت زندگی را یاد بگیرند و به آن عمل کنند.

انتهای پیام

کد N2056991

وبگردی