آفتاب

باید از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک حرکت کنیم

باید از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک حرکت کنیم

رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان سوق پیدا کرمان از مدیریت بحران به مدیریت ریسک را الزامی دانست و عنوان کرد: آنچه امروز در کشور به عنوان یک نیاز اساسی بایستی به آن تکیه کنیم این است که کشور از سمت مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک حرکت کند که این مهم در بروز پیش از زلزله مهم است.

به گزارش ایسنا، رضا کامیاب‌مقدس امروز(چهارشنبه ۲۸ آذرماه) در هشتمین کنفرانس ملی زلزله و سازه گفت: استان کرمان زخم‌هایی که از زلزله‌های بم و زرند را در روح و قلب خود دارد، از یاد نمی‌برد.

وی با اشاره به بزرگای زلزله‌های دهه‌های اخیر در استان کرمان عنوان کرد: زلزله‌های بم و زرند در دهه‌های اخیر ده‌ها شهروند ایرانی را زیر خاک بردند و این زلزله‌ها چندان قوی نبودند اما ما ضعیف بودیم.

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان زلزله را یک مقوله چند مولفه‌ای دانست و بیان کرد: بحث‌های پیشگیرانه، قانون‌گذاری، ساخت و ساز و همچنین اطلاع رسانی بعد از وقوع زلزله و دیگر مسایل باید در مناطق زلزله‌خیز مورد توجه قرار گیرد.  

وی تصریح کرد: پدیده طبیعی که به مدد خرد و تفکر خدادادی و دانش بشر در هزاران سال به میزان زیادی انسان توانسته بر آثار سوء این پدیده‌ طبیعی فایق آید و تا میزان زیادی بشر توانسته با آثار سوء زلزله مقابله کند گرچه شناخت جنبه‌های متعدد و گوناگون این پدیده طبیعی باقی مانده است.

کامیاب‌مقدس سوق کرمان از مدیریت بحران به مدیریت ریسک را الزامی دانست و عنوان کرد: آنچه امروز در کشور به عنوان یک نیاز اساسی بایستی به آن تکیه کنیم این است که کشور از سمت مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک حرکت کند که این مهم در بروز پیش از زلزله مهم است.

وی ادامه داد: نظارت‌های دقیق بر ساخت و ساز ها و ارزیابی شریان های حیاتی و ... باید مورد توجه قرار گیرد تا در زمان حادثه دچار خسارات و مشکلات متعدد نشویم و همه ما در این رابطه مسئولیت داریم.

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و افزود: ما در دانشگاه‌ها دانشجویان بسیار خوبی تربیت می‌کنیم که از دانش بالایی برخوردارند اما اینکه از این علم چه میزان در جامعه استفاده می‌شود، حائز اهمیت است.

وی با بیان این مطلب که سازمان نظام مهندسی نقش کلیدی برای آنکه از سمت مدیریت بحران به مدیریت ریسک حرکت کنیم، دارد، عنوان کرد: در ارتباط با مبحث زلزله به فرهنگ سازی نیاز است که رسانه ها در این خصوص می توانند کمک شایانی کنند.

کامیاب‌مقدس با اشاره به تاریخچه کنفرانس زلزله و سازه تصریح کرد: تا کنون دو کنفرانس سازه و زلزله به صورت بین‌المللی با حضور جمعی از محققانی از ۱۲ کشور برگزار شده است.

وی ادامه داد: ۱۴۰ مقاله به هشتمین کنفرانس ملی سازه و زلزله ارسال شده که ۵۷ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و به صورت چکیده به کتاب تبدیل شده و سی دی مقالات تهیه و در اختیار محققان قرار خواهد گرفت امروز سه کارگاه تخصصی برگزار و فردا نیز کارگاه‌های تخصصی خواهیم داشت.  

انتهای پیام

کد N2037159

وبگردی