آفتاب
سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد:

ارتقای ۴۵ رتبه ای رده بندی بین المللی حوادث ترافیکی برای ایران

ارتقای ۴۵ رتبه ای رده بندی بین المللی حوادث ترافیکی برای ایران

سخنگوی وزارت بهداشت از ارتقای رتبه ۸ به رتبه ۵۳ در رتبه بندی بین المللی حوادث ترافیکی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یک خبر بسیار خوب این که طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت و بر اساس اطلاعات ۱۷۵ کشور جهان که سه روز پیش اعلام شده است، بر اساس اقدامات ۱۵ سال گذشته دولت و سازمانها و نهاد های مختلف برای کاهش تصادفات و میزان جراحت و مرگ و میر حاصل از آنها، ایران از هشتمین کشور دنیا با آمار بالای میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی به جایگاه پنجاه و سوم در رتبه بندی بین المللی حوادث ترافیکی رسیده است که این خود موفقیت بسیار بزگی و درخشانی است.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در ایران ۲۰/۵ نفر به ازای هر یک صد هزار نفر جمعیت  است. ارتقا جایگاه ایران به میزان ۴۵ رتبه (از رتبه ۸ به رتبه ۵۳ ) هم حاصل کاهش مرگ و میر و و هم حاصل پیگیری های وزارت بهداشت و ارسال مستندات مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است.  

حریرچی ادامه داد: بر اساس گزارش اول بین المللی وضعیت ایمنی راه‌ها، میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی کشور ۳۵/۸ به ازای ‌صد هزار نفر جمعیت و ایران رتبه ۱۰ بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از این حودث را داشت در گزارش های دو وسوم این ارقام ۳۴/۱ و ۳۲/۲ به ازای ‌صد هزار نفر بوده و کشور رتبه پنجم و هشتم از لحاظ بالا بودن مرگ و میر حوادث ترافیکی در دنیا را داشته است که  در گزارش چهارم و آخر که مربوط به سال ۲۰۱۸ است،  میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در ایران ۲۰.۵ نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و جایگاه ۵۳ است. البته همین جا بیان می کنم که این پیشرفت کافی نیست و خصوصا با افزایش کمی که در میزان مرگ و میر ناشی از حوادث در سال اخیر داشتیم ضمن تثبیت دست‌آوردها باید اقدامات متعدد دیگری در این زمینه انجام دهیم.  

تذکر برای افزایش قیمت شیر و لبنیات

وی اظهار کرد: مجددا مکلف هستم که در مورد مصرف شیر و لبنیات و افزایش شدید قیمت آنها تذکر دهم و عرض کنم که در شش ماه گذشته مصرف شیر و لبنیات در تهران ۳.۹% کاهش داشته است که گرچه در سطوح معنی دار و قابل توجه نیست، ولی با توجه به این که میزان مصرف قبلی و معمول شیر ولبنیات در کشور کمتر از مقدار توصیه شده و مورد نیاز است، این کاهش هم هشدار دهنده است. امیدوارم تصمیم اخیر کاهش قیمت شیر و لبنیات عملیاتی شده و نیز شاهد کاهش قیمت بیشتر باشیم. هم چنین از خانواده ها مجددا درخواست افزایش اولویت مصرف شیر و نیز جایگزینی شیر و لبنیات با غذاهای چرب وشور دارم.  

سخنگوی وزرات بهداشت بیان کرد: یک خبر بسیار مهم و خوب دیگر کاهش هزینه های فقرزای سلامت است. هزینه های فقرزای سلامت از ۰.۸% درصد در سال ۹۳ به ۰.۷۱% د در سال ۹۴ و ۰.۶% در سال ۹۵ رسیده است. این بدین معنی است که ۱۶۲ هزار نفر کمتر دچار هزینه‌های فقرزا شده اند. هزینه فقرزا در حوزه سلامت به معنی پرداختی از جیب مردم به خاطر بیماری در حدی است که خانوار دچار فقر و سقوط زیر خط فقر شود.

 وی ادامه داد: پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت یعنی هرگونه پرداختی که هنگام ارائه خدمات درمانی و دارویی از افراد دریافت می شود، ناکارآمدترین و ناعادلانه ترین روش تامین هزینه ها در حوزه سلامت است و موجب افزایش فقر، فشار مالی به مردم، تاخیر مراجعه و تاخیر در دریافت درمان و نیز بی اعتمادی به بیمه‌ها می شود.

حریرچی گفت: کاهش پرداختی از جیب مردم از سطح متوسط ۵۴ درصدی پنج سال قبل طرح تحول و حتی ۵۸ درصدی در سال ۸۹ به ۳۸ و ۳۷% در سال ۹۳ و ۹۴ باعث شد تا مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم هدف مورد انتظار برنامه را از کمتر از ۳۰% برنامه چهارم و پنجم به کمتر از ۲۵% کاهش دهد. در سال ۹۵ پرداختی از جیب به ۳۵ % رسیده است و هنوز برای رسیدن به هدف زیر ۲۵ درصد مورد نظر دولت و مجلس، اقدامات متعددی شامل افزایش نقش بیمه ها در پوشش خدمات درمانی،  پوشش همه مردم با بیمه خدمات درمانی و حذف یا به حداقل رساندن رابطه مالی بیمار با ارائه کنندگان خدمات درمانی مورد نیاز است.
 وی در پایان بیان کرد: در همین زمینه عرض می کنم که تجربه جهانی در مورد بحرانهای مالی کشورها و تجربه سال ۹۱ کشور ما که با افزایش شدید تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها توام بود، به وضوح نشان می دهد که در شرایط تورمی مشابه وضعیت فعلی، خانواده های با درآمد ثابت و خانواده های با درآمد متوسط و پایین به دلیل محدودیتهای مالی مجبور می شوند که درآمد خود را منتقل به هزینه‌های بسیار ضروری نظیر خوراک و مسکن کنند و از هزینه های ضروری خود مثل بهداشت و درمان و آموزش کم کنند. در این شرایط طبق مستندات علمی باید دولت و بیمه‌ها حمایت خود را از مردم را با افزایش تعداد افراد تحت پوشش و افزایش میزان حمایت مالی از بیمه شدگان زیاد کنند. در این شرایط که فشار مالی متوجه مردم شده است، یکی از بهترین راههای حمایت از مردم، انتقال منابع و بودجه بیشتر به حوزه سلامت و هدفمند کردن یارانه های موجود با اولویت حوزه سلامت است.

کد N2029891

وبگردی