آفتاب

رینوتکس می‌تواند فرصتی برای تولید ۱۳۰۰ قلم کالای ممنوع وارداتی باشد

رینوتکس می‌تواند فرصتی برای تولید ۱۳۰۰ قلم کالای ممنوع وارداتی باشد

مدیر منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز گفت: ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی (رینوتکس) می‌تواند فرصتی برای تولید کالاهای تحریم شده و ۱۳۰۰ کالایی که واردات آن ممنوع شده است، باشد.

به گزارش ایسنا،   علی جهانگیری در نشست خبری ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به این که استان ما صنعتی بوده و نقش موثری در صنعت کشور دارد، با برگزاری این نمایشگاه از سال ۹۳ به دنبال ایجاد اکوسیستم و فضای کسب و کار برای شکل گیری اقتصاد دانش بنیان هستیم. اقتصادی کردن فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه‌ها نیز از دیگر اهداف برگزای این نمایشگاه به شمار می‌آید.  

وی اضافه کرد: در گذشته توزیع یارانه، رانت، وام و ارز ارزان سبب شد تا آن گونه که باید به بخش خصوصی جهت داده نشود و چنین برداشت شد که تکنولوژی صرفا به داشتن ماشین آلات جدید اشاره دارد و این تسهیلات، امکان دانش بنیان شدن بخش خصوصی را سلب کرد، در حالی که اگر بخواهیم با رقبای جدید در دنیا رقابت کنیم، باید دانش تولید محصول را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ایجاد تعامل بین عرضه کننده و متقاضی، تجاری سازی و کاربردی سازی فناوری از دیگر اهداف برگزاری ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی تبریز است تا ضمن ایجاد اشتغال برای جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، برای استان ارز آوری نیز شود.

جهانگیری با بیان اینکه بسیاری از محصولات نوآورانه در همان ابتدا در دره فناوری سقوط می‌کنند، گفت: نباید انتظار داشت که هر محصولی که در نمایشگاه‌های فناوری ارائه می‌شود، بلافاصله به مرحله تجاری سازی برسد و شاید لازم باشد یک محصول برای تجاری سازی، بارها در نمایشگاه حضور داشته و معرفی شود تا بنگاه‌ها پس از نیازسنجی، محصول مورد نیاز را شناسایی و تقاضا کنند.

مدیر منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز از تلاش برای اجرایی شدن ایده «شهر هوشمند» در تبریز خبر داد و گفت: زون شهر هوشمند برای اولین بار در  نمایشگاه امسال در راه اندازی می‌شود و تلاش‌ها در راستای کسب و کارهای هوشمند است.  

وی در پایان خاطرنشان کرد:  خروجی نمایشگاه همه ساله توسط ما و مرکز جهاد دانشگاهی تبریز بررسی شده و طبق آخرین گزارشات، نمایشگاه سال گذشته نقش هفت الی ۱۶ درصدی در ایجاد فضای کسب و کار جدید در استان داشته است.  

  

اکبر فرزین مقدم، جانشین مدیر منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز نیز در ادامه این نشست از حضور مهمانان ویژه در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه خبر داد و گفت: برای ۲۷۴ نفر از مقامات ملی به منظور حضور در این نمایشگاه دعوت نامه ارسال شده است و بیش از ۱۰ تور تخصصی سرمایه گذاری نیز در این نمایشگاه حضور خواهند یافت و برای افراد خارجی نیز زون‌های مخصوص در نظر گرفته شده است. ۱۵ طرح خارجی در این نمایشگاه حضور دارند که شش طرح از کشور چین، سه طرح از کشور ترکیه، سه طرح از مالی، دو طرح از جمهوری آذربایجان و سه طرح از سوئیس ارائه شده است.

وی اضافه کرد: حدود ۳۰ رویداد جنبی در کنار نمایشگاه برگزار می‌شود و تا کنون حدود یک هزار و ۴۹۹ طرح در سامانه نمایشگاه ثبت نام شده است که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، رشد ۱۷ درصدی داشته است. ۵۶۲ طرح از طرح‌های ثبت نامی مربوط به ایده‌های فناورانه، ۸۱۳ طرح مربوط به توسعه و تجاری سازی و ۷۸ طرح مربوط به طرح‌هایس فروش محصولات و دانش بنیان است.

جانشین مدیر منطقه ویژه ربع رشیدی تبریز از حضور ۲۷ استان در ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری تبریز خبر داد و افزود: جشنواره ربع رشدی نیز در کنار این نمایشگاه برگزار شده و به ۴۰ درصد از طرح‌هایی که بالاترین امتیاز را کسب کرده‌اند، جوایزی اهدا خواهد شد.

مقدم  با اشاره به تخصیص جوایز ویژه برای زون‌های تخصصی در این نمایشگاه گفت: در مراسم اختتامیه نیز ۱۰ فناور برتر معرفی و به سه فناور اول جوایز نقدی و تندیس اهدا خواهد شد، شرکت شیرین عسل نیز جوایز چند هزاردلاری برای سه نفر اول زون‌ ویژه صنایع غذایی و دارویی در نظر گرفته است.

ششمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی، دهم الی چهاردهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تبریز و با حضور ۱۴ زون تخصصی برگزار می‌شود.


انتهای پیام

کد N1995902

وبگردی