آفتاب

مروری بر فعالیت‌های یک انجمن علمی بین‌رشته‌ای/تلاش برای تدوین استاندارد دانشجویی در هر رشته

مروری بر فعالیت‌های یک انجمن علمی بین‌رشته‌ای/تلاش برای تدوین استاندارد دانشجویی در هر رشته

رئیس انجمن علمی دانشجویی استاندارد دانشگاه الزهرا ماهیت این انجمن را بین‌رشته‌ای توصیف کرد و با اشاره به اینکه دانشجویان رشته‌های مختلف در این انجمن می‌توانند به تدوین استاندارد در حیطه تخصصی خود بپردازند، خاطرنشان کرد: هدف و چشم‌انداز فعلی این انجمن تدوین حداقل یک استاندارد دانشجویی و معرفی آن به سازمان استاندارد ایران است.

هانیه شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه انجمن علمی دانشجویی استاندارد به پیشنهاد مژده روشن طبری، عضو هیئت مدیره سازمان بین‌المللی استاندارد ISO و با هدف آشنایی و ارتقای آگاهی دانشجویان در زمینه استاندارد و استانداردسازی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: نخستین انجمن دانشجویی استاندارد در اندونزی و دومین انجمن در ایران تشکیل شد.

وی وجود کمیته‌های فنی مختلف در انجمن علمی دانشجویی استاندارد دانشگاه الزهرا را یادآور شد و توضیح داد: به عنوان مثال در کمیته فنی "طراحی صنعتی"، دانشجویان هنر و در کمیته ”بیوتکنولوژی"، دانشجویان رشته زیست‌شناسی بحث استاندارد در رشته خود را پیگیری می‌کنند.

 رئیس انجمن علمی دانشجویی استاندارد دانشگاه الزهرا اضافه کرد: بنابراین فعالیت دانشجویان طراحی صنعتی در این زمینه، بدین صورت است که برای جواهرات یا کیف و کفشی که طراحی می‌کنند، استانداردهای لازم را نیز تدوین کنند. آن‌ها در این مسیر علاوه بر آشنایی با سازمان‌های ملی و بین‌المللی استاندارد، با فرآیند تدوین استاندارد در این سازمان‌ها نیز آشنا شده و در آینده طبق آن عمل می‌کنند.

شفیعی ادامه داد: بدین طریق استانداردهای متعددی از سوی دانشجویان تدوین می‌شود که می‌توانند در آینده ارتقا بخشیده شده و به سازمان ملی استاندارد پیشنهاد داده شوند.

برگزاری کارگاه آموزشی به مناسبت روز جهانی "استاندارد"

وی سپس به تشریح برخی فعالیت‌های کنونی این انجمن پرداخت و گفت: در حال حاضر دانشجویان در حال آشنایی با ضرورت‌های استاندارد و فواید آن در زندگی هستند.

دبیر کمیته بیوتکنولوژی انجمن استاندارد دانشگاه الزهرا همچنین به برگزاری کارگاه‌های مربوط به استانداردهای زیستی از جمله "استانداردها و کنترل‌های کیفی محیط‌های کشت باکتری و میکروب"، نحوه استریل کردن و مقایسه استانداردهای جهانی این حوزه با ایران در این دانشگاه اشاره کرد و توضیح داد: هدف از برگزاری این کارگاه‌ها  این بوده که دانشجویان در وهله اول دید کلی نسبت به استاندارد به دست آورده و با فواید استاندارد در بهبود کیفیت زندگی آشنا شوند.

شفیعی افزود: علاوه بر این، انجمن علمی دانشجویی دانشگاه الزهرا با همکاری مرکز نوآوری و شکوفایی این دانشگاه، کارگاهی را با موضوع "آشنایی با ساختار کدکس و نحوه تدوین استانداردهای حوزه غذا" در روز دوشنبه 23 مهر ماه با حضور مسئولین مرتبط برگزار خواهد کرد.

وی با بیان اینکه این فعالیت‌ها می‌تواند به محصولات و خدمات سایر حوزه‌ها نیز تعمیم پیدا کند، از همکاری کمیته محیط زیست این انجمن با انجمن محیط زیست دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: این همکاری در حال حاضر بر روی مقادیر استاندارد و حد مجاز مواد موجود در آب و هوا از جمله میزان استاندارد جیوه یا سرب موجود در هوا متمرکز شده است.

رئیس انجمن علمی دانشجویی استاندارد دانشگاه الزهرا خاطرنشان کرد: همچنین یکی از اعضای کمیته فنی محیط زیست، اولین پروژه مربوط به استاندارد دانشجویی این دانشگاه را با موضوع "مدیریت پسماند مواد شیمیایی و ایمنی زیستی در آزمایشگاه" پیشنهاد داده که قرار است با همکاری اعضای کمیته تدوین شود.

شفیعی در پایان با اشاره به اینکه بخشی از کار این انجمن شناسایی خلاء موجود در استانداردهای فعلی است، چشم‌انداز این انجمن را تدوین استانداردهای دانشجویی عنوان کرد و گفت: این موضوع بستگی به این دارد که کمیته‌ها در حیطه تخصصی خود فعالیت داشته و استانداردهای دانشجویی را تدوین کنند.

انتهای پیام

کد N1983419

وبگردی