آفتاب

کاهش خروج ۱۵ میلیون یورو ارز از کشور با تکثیر نشا گیاهان زینتی/ پروژه پایانه گل و گیاه نیازمند تسهیلات است

کاهش خروج ۱۵ میلیون یورو ارز از کشور  با تکثیر نشا گیاهان زینتی/ پروژه پایانه گل و گیاه نیازمند تسهیلات است

مدیر کل امور گلخانه، گل و گیاه زینتی و قارچ گفت: برای ادامه کار ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات مجدد به منظور سرمایه در گردش، تجهیزات مویرگی حمل و نقل و تکمیل پروژه نیازمند هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، غلامرضا تقوی مدیر دفتر امور گلخانه، گل و گیاهان زینتی و قارچ در حاشیه بازدید از پروژه تکثیر گیاهان زینتی اظهارکرد: هدف از بازدید از این گلخانه اعلام رسمی برای پایان دادن به بخشی از واردات است که در کشور اتفاق افتاد و حدود سه و نیم تا چهار میلیون بوته و نشا در سال وارد می‌شد.

وی افزود: در این واحد تکثیری با همت مهندسین و تولیدکنندگان مجرب در حال تکثیر گیاهان و گلهای زینتی و وارداتی هستیم توان تولید در سال در این واحد ۱۰ میلیون نشا است که می تواند از خروج ۱۵میلیون یورو در سال جلوگیری کند که اتفاق بسیار بزرگی محسوب می‌شود و از تمام کسانی که بخواهند در این زمینه فعالیت کنند استقبال می‌کنیم.

تقوی در ادامه تصریح کرد: فرصت مناسبی برای جذب سرمایه های سرگردان است که نقدینگی آن در بازار ایجاد مشکل کرده است و فرصت بسیار خوبی است که به سمت اشتغال زایی و استفاده از تولید داخلی برویم. این مکان اولین واحدی است در حوزه های تکثیر نشا و بذر گیاهانی که نشای آنها وارداتی بود راه اندازی شده که در خصوص برخی گیاهان وارداتی به توفیقات بسیار خوبی رسیده‌ایم.

وی افزود: از مزایای این واحد تکثیر علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، کاهش قیمت تمام شده است که حداقل یک سوم قیمت واردات است. از خطر هایی مانند شیوع آفات قرنطینه ای و داخلی جلوگیری کرده و حمل و نقل در مسیرهای طولانی اتفاق نمی افتد.

مدیرکل امور گلخانه، گل و گیاهان زینتی و قارچ در رابطه با مزایای دیگر واحد تکثیر نشای گل و گیاهان زینتی خاطرنشان کرد:  از لحاظ پرداخت به صورت نقدی و قسطی برای خریداران و تولید کنندگان داخلی راحت تر است. دانش تکثیر را از هلند به ایران وارد کردیم که پس از بومی‌سازی  مورد استقبال گلخانه داران قرار گرفته است.

وی افزود: با توجه به گذشت ۶ ماه از سال طبق برآوردهای ما دو و نیم میلیارد شاخه و گلدان تولید شده است تا زمانی که واردات ارزانتر تمام شود تولید داخلی انگیزه نخواهد داشت.

تقوی با اشاره به اینکه اختلاف بالای قیمت داخلی و واردات باعث ایجاد بازار خوب برای محصولات داخلی شده است اذعان داشت: نیاز کشور در حوزه گل تنها ۴ میلیون در رز شاخه بریده است و سالانه شصت میلیون بوته نشا و پیاز نیاز وارداتی داشتیم که در حال حاضر به نصف رسیده است.

وی افزود: در سال گذشته ۲۵ میلیون دلار صادرات داشتیم و ۱۴ میلیون دلار واردات که تا ۱۰ میلیون دلار تراز مثبت تجاری را به همراه داشت ظرفیت ما یک دهم درصد از بازارهای صادراتی جهان را شامل می‌شود که در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده ایم و بخشی از آن به خاطر  اختلاف قیمت در داخل و خارج از کشور  است، روان سازی صادرات را در دستور کار قرار دادیم و پیمان سازی ارزی را از میان بر خواهیم داشت.

وی عنوان کرد: در رابطه با تولید پیاز گل لیلیوم فعلا نمی توانیم انجام دهیم و نیاز به کارهای تکمیلی داریم. در تولید پیازچه گل لیلیوم مشکلی نیست اما نیازمند سرمایه گذار هستیم که در هفته گذشته یک سرمایه‌دار مقیم کانادا  قرار شد در کانادا این کار را انجام دهد و پس از آن در فیروزکوه تولید کنیم.

وی افزود: افزایش نرخ ارز اگر به درستی انجام شود به تولید کمک خواهد کرد. در صادرات رشد داشتیم و از قبل بیشتر شده است.

تقوی گفت: ما در هفته گذشته بازدیدی از پایانه گل و گیاه داشتیم در این جلسه با توجه به اینکه اصلی‌ترین مسئله مربوط به تکمیل پروژه بود، این مسئله بررسی شد و پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بخشی از پروژه بر اساس توان داخلی در حال کار است.

وی افزود: این پایانه باید جایی برای تجمیع گلها، عرضه و دست بسته بندی گلها برای جذب بازارهای خارجی باشد که از بانک کشاورزی درخواست ارائه مجدد تسهیلات برای آن را داشتند که در صورت اخذ تسهیلات تکمیل خواهد شد.

وی با اشاره به مبلغ تسهیلات قبلی برای این پروژه اذعان داشت: تسهیلات قبلی ۲۰ میلیارد بوده است که تحولات ارزی موجب کندی و توقف شده بود پروژه مربوط به سال ۸۴ است اما از سال ۹۴ که موضوع پیگیری شد کار را شروع کردیم که تا سال ۹۴ ۴۰ درصد از پروژه پیشرفت فیزیکی داشت و امروز پس از دریافت تسهیلات به حدود ۹۰ درصد رسیده است اما برخی خریدهایی که باید طبق قرارداد از کشورهای خارجی وارد می‌شد به خاطر مشکلات ارزی وارد نشد.

مدیرکل امور گل و گیاهان زینتی، گلخانه و قارچ در رابطه با تسهیلات مورد نیاز برای ادامه کار تصریح کرد: برای ادامه کار ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات مجدد به منظور سرمایه در گردش، تجهیزات مویرگی حمل و نقل و تکمیل پروژه نیازمند هستیم. ایران در زمینه توسعه و رشد گلخانه در رتبه های اول و دوم قرار دارد که از سال ۹۲ تا امروز ۶۸ درصد اقتصاد رشد و توسعه در این زمینه داشته و اما در زمینه سطح زیر کشت جایگاه خوبی نداریم.

کد N1982593

وبگردی