لایحه شفافیت که مرکز تحقیقات استراتژیک آن را تهیه کرده است، نخستین تلاش دولتی برای بهبود وضع شفافیت نیست. پیش از این «قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» در سال 1390 و «قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» در سال 1387 به تصویب رسید و عملاً یا اجرا نشد یا به صورت سلیقهای و گزینشی، یا همانطور که در متن پیشنویس لایحه شفافیت به درستی اشاره شده «دلبخواهانه» اجرا شد و فایدهای نداشت.
پیشنویس لایحه شفافیت مسیر مشخصی برای مواجهه با ابرچالش فساد در کشور پیش نگذاشته است و اگر از صاحب این قلم بپرسید همان راهی را خواهد رفت و به همان سرنوشتی دچار خواهد شد که قوانین قبلی رفت و دچار شد.
مادامیکه دولت در اقتصاد دخالت داشته باشد و برندگان و بازندگان را تعیین کند، مادامی که دولت در فرهنگ و در کشاورزی و در هزار حوزه دیگر دخالت داشته باشد و به پولپاشی، با نیت خیر یا به واسطه سیاستمداران و دیوانسالاران فاسد، ادامه دهد آتش فساد به همین سیاق کنونی زبانه خواهد کشید. مادامیکه رانتی توزیع شود، رانتی دریافت خواهد شد.
اگر دولت هر روز هزاران میلیارد تومان پول یامفت توزیع نکند دیگر فسادی در کار نخواهد بود. اگر دولت برندگان و بازندگان را با کمکهای حمایتی و یارانه استراتژیک و سایر اسمهایی که در ایران برای فساد ساختهایم انتخاب نکند، آنوقت انتخاب مردم و رقابت بین فعالان بازار جایگزین فساد دولتی خواهد شد. در غیر این صورت فساد با دستور رئیسجمهور و نشست و برخاستِ وکلای ملت از بین نخواهد رفت. این خط و این نشان.
محمد ماشینچیان
یادداشت | مادر همه فسادها و پدر همه شفافیتها

اگر دولت هر روز هزاران میلیارد تومان پول یامفت توزیع نکند دیگر فسادی در کار نخواهد بود
کد N1929009
نظر شما چیست؟