آفتاب

تدوین و تصویب سه دوره پژوهشی پسا دکترا در دانشگاه یزد

تدوین و تصویب سه دوره پژوهشی پسا دکترا در دانشگاه یزد

مدیر امور پژوهشی دانشگاه یزد گفت: شیوه‌نامه دوره پژوهشی پسادکترا مختص دانشگاه یزد تدوین و تصویب شده است تا در چارچوب آن متقاضیان گذراندن این دوره زیر نظر استادان برجسته، توانمندی علمی خود را افزایش دهند، دانشگاه یزد جزء اولین دانشگاه‌های کشور است که سه نوع دوره پسادکترا مختص دانشگاه تدوین و مصوب کرده است.

به گزارش ایسنا، سعید علیخانی با بیان این‌که توسعه دانش و فناوری در کشور مستلزم سرمایه‌گذاری بر روی پژوهش و زیرساخت‌های آن به خصوص زیرساخت‌های انسانی پژوهش است، اظهار کرد: با توجه به توان و ظرفیت علمی اعضای هیات علمی دانشگاه یزد و نیز با عنایت به امکانات و تجهیزات پژوهشی موجود در دانشگاه، اجرای دوره‌های تحقیقاتی پسا دکترا از یک سو به بهره برداری مناسب از پژوهش‌ها و از سوی دیگر به تکمیل تخصص‌های مورد نیاز در عرصه‌های ملی و بین‌المللی کمک می‌کند و این کمک، زیرساخت‌های توسعه دانش و فناوری را وسعت می‌بخشد.

وی افزود: شیوه‌نامه‌ای که اخیرا تدوین و تصویب شده، فرم‌های مربوط به آن در فصل دهم قوانین و مقررات پژوهشی سایت دانشگاه قرار داده شده است.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه یزد گفت: دانشگاه یزد اولین دانشگاه در ایران است که سه نوع دوره پسادکترا مختص دانشگاه تدوین و مصوب کرده است.

علیخانی تصریح کرد: دوره پسادکترای استادمحور یکی از انواع دوره‌های پسادکترا در دانشگاه یزد است که در این نوع عضو هیأت علمی دانشگاه یزد با پرداخت کامل حقوق پژوهشگر پسادکترا از محل قرارداد پژوهانه، طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی و یا سایر منابع مالی پژوهشی در اختیار خود، از همکاری پژوهشگر پسادکترا استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: نوع دوم، دوره پسادکترا مشارکتی است که در این نوع دوره، در صورت تأیید پیشنهاده طرح دوره پسادکترا در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه،50 درصد حقوق پژوهشگر پسادکترا از محل قرارداد پژوهانه، طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی و یا سایر منابع مالی پژوهشی در اختیار استاد پذیرنده و 50 درصد دیگر از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه تأمین می‌شود.

وی درخصوص نوع سوم دوره پسادکترا در دانشگاه یزد گفت: این دوره، دوره پسادکترا در واحدهای پژوهشی است، در صورت تأیید پیشنهاده طرح دوره پسادکترا در شورای واحد پژوهشی و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، 30 درصد حقوق پژوهشگر پسادکترا از محل قرارداد پژوهانه، طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی و یا سایر منابع مالی پژوهشی در اختیار استاد پذیرنده و 70 درصد از محل منابع مالی واحد پژوهشی مربوطه تأمین می‌شود.

مدیر امور پژوهشیدانشگاه یزد با بیان این‌که شرایط پژوهشگر متقاضی و استاد پذیرنده برای سه نوع بالا متفاوت است و در شیوه‌نامه کاملا ذکر شده است، خاطرنشان کرد: حقوق پرداختی به پژوهشگر پسادکترا حداقل ماهانه بیست میلیون ریال است که نحوه تأمین آن با توجه به نوع دوره خواهد بود.

دکتر علیخانی گفت: مسؤولیت تضمین کیفیت فعالیت‌های پژوهشگر پسادکترا و کسب دستاوردهای مطلوب در پایان دوره، بر عهده عضو هیأت علمی پذیرنده بوده و پذیرش پژوهشگر پسادکترا در دفعات بعد بستگی به کیفیت اجرای دوره قبلی خواهد داشت.

به گفته وی پژوهشگر می‌تواند در طول دوره که یک ساله است از امکانات خدمات دانشگاه مانند کتابخانه، سالن غذاخوری و سایر امکانات رفاهی مطابق ضوابط استفاده کند. صدور گواهی پایان دوره منوط به اجرای تعهدات پژوهشگر و تأیید استاد پذیرنده، دانشکده/واحد پژوهشی و مدیر امور پژوهشی دانشگاه خواهد بود.

انتهای پیام

کد N1901371

وبگردی