آفتاب
مشکلات گردشگری و سیاست های ارزی_۵

توضیحات رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره حواله ارزی آژانس‌داران

توضیحات رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره حواله ارزی آژانس‌داران

رئیس سازمان میراث فرهنگی در توضیح آمار سفرهای خارجی و میزان ارزی که از کشور خارج می شود گفت: نیمی از ایرانی ها با هدف زیارت از کشور خارج می شوند که هزینه آنها هم به ریال است.

علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره مشکلات و اعلام بدهکاری آژانسداران به شرکت های خارجی در پی  محدودیت های تامین ارز به خبرنگار مهر گفت: نشنیده ام که این مشکلات به خاطر ارز بوده باشد. به زودی تدابیر جدید دولت ابلاغ می شود بنابراین آژانسداران بهتر است که حوزه گردشگری داخلی را تقویت کنند نه گردشگری خارجی را. مسافران نیز در سفرهای خارجی خود مشکلی ندارند  و ارز مسافرتی که به آنها تعلق می گیرد بیشتر از آن چیزی است که مورد نیاز است.

وی درباره اینکه قرار بود حواله ارزی به آژانسداران تعلق بگیرد، اما این حواله هنوز واگذار نشده است نیز گفت: دولت اولویت بندی می کند و براساس کالاهای اساسی و حیاتی، ارز مورد نیاز را نیز تامین خواهد کرد. برای بخش های غیر ضرور نیز فکر جدیدی خواهد کرد. 

مونسان درباره مشکلات تامین ارز هنرمندان برای حضور در نمایشگاههای خارجی نیز گفت: از هنرمندان صنایع دستی حمایت می کنیم نمایشگاههایی که تا کنون برپا شده است نیز با حمایت ما بوده و مشکلی برای حضور آنها وجود ندارد.

مونسان همچنین درباره تناسب میان آمار ورود گردشگران خارجی با خروج گردشگران داخلی نیز در جمع خبرنگاران گفت: حدود نه میلیون گردشگر خروجی داریم که دو تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر آن فقط مربوط به رویداد سه روزه اربعین است. برخی از اوقات تصور می شود که این افراد ارز از کشور خارج می کنند درصورتی که زائران اربعین ارزی از کشور خارج نمی کنند بلکه هزینه های آنها ریالی است. از سوی دیگر تقریبا نیمی از این آمار ۹ میلیونی گردشگران خروجی را گردشگران زیارتی ما تشکیل می دهند که باز هم بخش خروج ارز آنها حداقلی است.

از هموطنان می خواهیم به گردشگری داخلی توجه کنند

وی ادامه داد: اگرچه  معتقدیم با توجه به ظرفیت های بزرگی که کشور دارد حتما باید گردشگری ورودی کشورمان زیاد باشد اما در اصل اگر بخواهیم میزان گردشگران خروجی را مقایسه کنیم می بینیم که این آمار به نسبت جمعیت کشورمان و در مقایسه با کشورهای دیگر عدد قابل توجهی نیست. ولی با این حال با توجه به داشته های کشورمان از هم وطنان می خواهیم که به گردشگری داخلی توجه بیشتری کنند. مقام معظم رهبری نیز در روز عید فطر به این موضوع تاکید کردند که از سفرهای غیر ضرور خودداری شود چون امکانات خوبی در کشور مهیا شده است و در همه جای کشور اگر هتل نداشته باشیم حتما اقامتگاه بومی داریم از سوی دیگر در حوزه گردشگری ورودی نیز باید بیشتر کار کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اعلام اینکه  ۵ میلیون گردشگر ورودی عدد مناسبی برای این کشور نیست ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی از لحاظ بودجه ای بسبیار ضعیف است. ما برای اینکه بتوانیم گردشگر ورودی را ارتقا دهیم به یک بازاریابی قوی نیاز داریم برای اینکه  بتوانیم بسته مهم تبلیغات خارج از کشور را به اجرا بگذاریم به پشتوانه مالی نیاز داریم.

۲۵۰ میلیون دلار صادرات چمدانی صنایع دستی

مونسان بیان کرد: اکنون بیش از ۵ میلیون گردشگر ورودی به کشور داریم اگر هر گردشگر ۵۰ دلار صنایع دستی خرید کند بیش از ۲۵۰ میلیون دلار صادرات چمدانی داشته ایم که با ۲۸۱ میلیون دلار صادرات صنایع دستی بدون زیورآلات و فرش تقریبا  ۵۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی خواهیم داشت که جا دارد این عدد تا دو میلیارد دلار افزایش پیدا کند. یعنی یک میلیارد دلار از مبادی گمرک و یک میلیارد دلار نیز از طریق چمدانی و گردشگران ورودی تامین می شود. 

وی ادامه داد: در حوزه فروش داخلی نیز صنایع دستی فروش خوبی داشته است براساس آمار مستندی که توانسته ایم جمع کنیم تلاش کردیم که عددها درست باشد یعنی فاکتورهای فروشی که از هنرمندان و صنعتگران در نمایشگاه های مختلف جمع کرده ایم بالغ بر هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان فروش داخلی صنایع دستی را نشان می دهد که حتما آمار جدید بیشتر از این است. 

وی ادامه داد: صنایع دستی اوج اقتصاد مقاومتی است. یعنی براساس مزیت های داخلی و نگاه برون نگر فعالیت می کند ۷۰ درصد فعالیت صنایع دستی را بانوان تشکیل می دهند. بخش زیادی از خانم های این حوزه بانوان سرپرست خانوار هستند که مشکل اشتغال آنها از این طریق حل می شود. 

کد N1899575

وبگردی