آفتاب

حمله به ذخایر ژنتیکی کشور از مدتها پیش آغاز شده است/سرانه تولید قارچ از ۸۰۰ گرم به یک کیلو و ۳۰۰ گرم رسید

حمله به ذخایر ژنتیکی کشور از مدتها پیش آغاز شده است/سرانه تولید قارچ از ۸۰۰ گرم به یک کیلو و ۳۰۰ گرم رسید

تقوی در رابطه با سرانه مصرف قارچ خوراکی در جهان تصریح کرد: میانگین مصرف قارچ در دنیا یک و نیم تا دو کیلوگرم است و در کشورهای پیشرفته تا چهار کیلوگرم هم ارتقا داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، غلامرضا تقوی مدیرکل گلخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی امروز سه‌شنبه ۲۹ خردادماه در نشست خبری مراسم بازدید از یکی از مراکز تولیدات کشور در هشتگرد اظهار داشت: هشت هزار نفر به طور مستقیم و سه هزار نفر به طور غیرمستقیم در صنعت قارچ کشور مشغول به کار هستند، سرانه تولید ما از ۸۰۰ گرم در سال ۸۶ به یک کیلو و ۳۰۰ گرم در سال ۹۵ رشد کرده است.

وی افزود: تولید قارچ خوراکی مصرف آب کمی دارد که با توجه به این امر و سیاست‌های بهره‌وری وزارت جهاد کشاورزی نیز هماهنگ است.

تقوی در رابطه با سرانه مصرف قارچ خوراکی در جهان تصریح کرد: میانگین مصرف قارچ در دنیا یک و نیم تا دو کیلوگرم است و در کشورهای پیشرفته تا چهار کیلوگرم هم ارتقا داشته است.

وی با اشاره به طرح‌های تبلیغاتی انجمن قارچ کشور خاطرنشان کرد: انجمن صنفی قارچ کشور تصمیم دارد در ۱۱۸ ایستگاه مترو در تهران اطلاع‌رسانی لازم را برای مصرف قارچ انجام دهد که از ماه آینده در ۳۰ ایستگاه مترو این کار عملیاتی خواهد شد و ما امیدواریم به افزایش مصرف این محصول در کشور برسیم.

تقوی با اشاره به دستگاه‌های ناظر بر عرضه قارچ خوراکی در کشور تصریح کرد: مسوولیت نظارت و عرضه مواد غذایی در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. اما به دلیل اینکه ضرر و زیان حاصله به بخش تولیدی قارچ که زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است مربوط می‌شود ما به این امور ورود کرده‌ایم. لذا نگرانی‌هایی که برای بیماری توسط قارچ دکمه‌ای در بین مردم شایع شده است صحت ندارد و این قارچ کاملا بهداشتی است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از نظر کنترل فنی واحدهای تولیدی را مورد نظارت قرار می‌دهند و از طریق نظام مهندسی کشاورزی به تولیدکنندگان این محصول پروانه اعطا می‌کند.

تقوی در ادامه اذعان داشت: نظارت پس از عرضه این محصول توسط وزارت بهداشت و انجمن صنفی پیگیری می‌شود. در این راستا انجمن صنفی در حال پیگیری برای نصف هولوگرام و اصالت محصولات عرضه شده در بازار است.

مدیرکل گلخانه های جهاد کشاورزی تصریح کرد: مساله ما در خصوص عرضه قارچ خوراکی بی نام و نشان بودن برخی از محصولات در بازار است. تمام محصولات باید با بسته بندی و مشخص شدن نام و نشان تولیدکننده در بازار عرضه شود و کوچک و بزرگ بودن بسته برای ما مورد اهمیت نیست.

وی افزود: مصرف‌کنندگان هنگام خرید این محصول باید به نام و نشان درج شده بر روی بسته بندی دقت کنند و قارچ را از فروشگاه‌های مجاز خریداری کنند. در استان‌هایی هم که افراد به دلیل مصرف قارچ غیرخوراکی دچار مشکل شده بودند ما ظرفیت تولیدی بیش از دو هزار تن را داشتیم و ضرورتی برای ورود به عرصه‌های طبیعی برای برداشت قارچ‌های غیرخوراکی نبود.

تقوی گفت: حمله به ذخایر ژنتیکی کشور مدتی است که آغاز شده و این امر یک فاجعه خاموش و مرگ تدریجی به حساب می‌آید.

 

 

کد N1898177

وبگردی