آفتاب

فطریه 97 چقدر است؟ | مبلغ و میزان زکات فطره امسال، از نظر مراجع تقلید

فطریه 97 چقدر است؟ | مبلغ و میزان زکات فطره امسال، از نظر مراجع تقلید

فطریه 97 چقدر است؟ | به نوشته پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری زکات فطره سال 97 بر اساس قوت غالب مردم (گندم) برای هر نفر ۸ هزار تومان اعلام شد. فطریه باید در روز عید سعید فطر پرداخت شود. سایر مراجع عظام تقلید نیز مبلغ و میزان فطریه سال 97 را اعلام کردند. جزئیات و زمان پرداخت زکات فطره را در ادامه بخوانید...

فطریه سال 97


بخش وجوهات پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مبلغ زکات فطریه امسال را اعلام کرد.
به گزارش آفتاب حداقل مبلغ فطریه برای هر نفر ۸ هزار تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم قیمت سه کیلو برنج بر حسب نوع مصرف است. همچنین کفاره غیرعمد روزی ۲۵۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده است.

زمان پرداخت فطریه


زمان پرداخت زکات فطره از شب عید فطر تا ظهر روز عید است و در این فاصله باید پرداخت شود و احتیاط هم آن است که پیش از نماز عید زکات فطره را بپردازد و عمداً نباید تأخیر شود و حتی فرموده‌اند اگر کسی دسترسی به فقیر ندارد و امکان مصرف زکات فطره در مصارف او نیست باید آن را جدا کرده، کنار بگذارد که بعدها به مصرف برساند.

میزان فطریه؛ آیت الله مکارم شیرازی


زکات فطره امسال برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ هشت هزار تومان (۸,۰۰۰ تومان) و سایر شهرها مبلغ هفت هزار تومان (۷,۰۰۰ تومان) و بر اساس قوت غالب برنج، مبلغ بیست هزار تومان (۲۰,۰۰۰ تومان) اعلام شده است. (توجه داشته باشید طبق نظر معظم له در پرداخت زکات فطره افراد مخیرند بین پرداخت بر اساس گندم یا برنج ایرانی و یا برنج خارجی، در واقع با پرداخت هر یک از این سه بری الذمه خواهند شد ان شاء الله. در ضمن در شهرهایی که بتوان سه کیلو گندم یا سه کیلو برنج را با مبلغی کمتر از مبلغ اعلامی خریداری نمود کافی است همان مبلغ را بپردازند.)
پیش از این نیز مبلغ کفاره عمد و عذر به شرح ذیل اعلام شده بود:
کفاره عذر هر روز ۲۵۰۰ تومان
کفاره عمد هر روز ۱۵۰,۰۰۰ تومان

بر اساس مسأله ۱۴۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این‌ها را بدهد کافی است.
در ضمن بنا بر فتوای این مرجع تقلید اگر کسی تنها در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.

زکات فطره 97؛ فتوای آیت الله صافی گلپایگانی


طبق اعلام دفتر آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند، کفاره روزه غیر عمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است، کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام ۶۰ مسکین؛ هر کدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود، با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت است، لذا روزه‌داران عزیز می‌توانند معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و پرداخت کنند.
فتوای این مرجع درباره میهمان هم این است که اگر مهمان پیش از مغرب وارد شود و بگویند امشب نان او را داده هرچند نان خور حساب نشود بر میزبان واجب است.

مبلغ فطریه امسال؛ نظر آیت الله نوری همدانی


مسئول دفتر آیت الله العظمی حسین نوری همدانی اعلام کرد: طبق نظر این مرجع تقلید شیعیان زکات فطره امسال برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۶ هزار تومان اعلام شده است.
حجت الاسلام محمدحسن شمس ادامه داد: کفاره روزه غیر عمد (عذر) از سوی این مرجع تقلید هم برای هر روز مبلغ ۲ هزار تومان است و روزه عمد برای هر روز ۱۲۰ هزار تومان اعلام شده است.
همچنین بر اساس فتوای این مرجع تقلید چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحب‌خانه شود و آن شب نان‌خور وی باشد، زکات فطره‌اش بر عهدهٔ میزبان است.

وجوهات شرعی رمضان 97


کفاره یک روز قضای روزه عمد (اطعام ۶۰ فقیر)


۱،۵۰۰،۰۰۰ ریال

کفاره یک روز قضای روزه عذر


۲۵،۰۰۰ ریال

حداقل فطریه برای هر نفر


۸۰،۰۰۰ ریال

کفاره عهد برای هر مورد (اطعام ۶۰ فقیر)


۱،۵۰۰،۰۰۰ ریال

کفاره قسم یا نذر برای هر مورد (اطعام ۱۰ فقیر)


۲۵۰،۰۰۰ ریال

یک دوره ختم قرآن


۳،۰۰۰،۰۰۰ ریال

هر مورد قربانی


۹،۰۰۰،۰۰۰ ریال

یک سال نماز قضا


۱۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال

یک ماه روزه قضا


۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

چطور فطریه بپردازیم؟


سازمان بهزیستی کشور در راستای ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به اقشار نیازمند و آسیب‌پذیر جامعه و معلولین،‌ درگاه های پرداخت زکات فطریه را اعلام کرد.
شیوه های جمع آوری زکات فطریه به نفع مددجویان تحت پوشش این سازمان از طریق روش های ذیل است:
-مراجعه به سایت سازمان بهزیستی به نشانیwww.behzisti.ir
-واریز زکات فطریه عام به حساب 9019 به عنوان مشارکت های مردمی بانک ملت شعبه دکتر قریب
-شماره شبا  28012/0000/0000/0000/0090190IR
-سامانه موبایل پیمنت #300*733*
-مراجعه حضوری به مراکز سازمان بهزیستی کشور
-استفاده از دستگاه های خود پرداز بانک های ملت، رفاه، سینا، کشاورزی، پارسیان، حکمت ایرانیان ، پاسارگاد، اقتصادنوین، انصار، صادرات ، پست بانک، مسکن، ایران زمین، سپه و آینده.
کد N1892370

وبگردی