آفتاب

زادروز "ساموئل مورس" مخترع تلگراف

زادروز "ساموئل مورس" مخترع تلگراف

"ساموئل فاینلی بریس مورس"(Samuel Finley Breese Morse) نقاش آمریکایی و ابداعگر دستگاه کد مورس، 227 سال پیش در چنین روزی متولد شد.

به گزارش ایسنا، "ساموئل فاینلی بریس مورس" محقق و فیزیکدان بزرگ آمریکایی، 27 آوریل 1791 در چارلزتاون، بوستون ایالت متحده آمریکا دیده به جهان گشود. پدرش کشیش بود و ساموئل با دیدن نقاشی‌های کلیسا با آرزوی نقاش شدن روزها را سپری می‌کرد. پس از تحصیلات مقدماتی در سال 1810 برای یادگیری نقاشی و مجسمه‌سازی به انگلستان سفر کرد.

پس از شرکت در "آکادمی فیلیپس"(Phillips Academy) در اندووِر، ماساچوست، ساموئل مورس به "کالج هنرهای آزاد ییل"(Yale College) رفت تا در زمینه فلسفه مذهبی، ریاضیات درس بخواند.

در سال 1810، او با عضویت افتخاری در "انجمن فی بتا کاپا"(ΦΒΚ) از ییل فارغ‌التحصیل شد. انجمن فی بتا کاپا در سال 1776 تأسیس شده‌ است و به بهترین و درخشان‌ترین دانشجویان علوم و هنر در 286 دانشگاه برتر در کل آمریکا عضویت افتخاری می‌دهد.

در انگلستان، مورس تکنیک‌های نقاشی را تحت نظارت "واشنگتن  آلستون" (Washington Allston) شاعر و نقاش مشهور آمریکایی فرا گرفت. پایان سال 1811، او به آکادمی سلطنتی هنر بریتانیا رفت. پس از مشاهده و تمرین نقاشی "طراحی فیگور"(life drawing)، این هنرمند جوان شاهکار خود را یعنی تابلو " [span dir='LTR']Dying Hercules [em]"را کشید.

او چند سال به این هنر پرداخت و سپس در سال 1826 آکادمی بین‌المللی هنرهای دستی را تاسیس کرد و آثارش با استقبال و فروش خوبی همراه بود و در سال 1832 نیز وی استاد دانشگاه نیویورک شد.

 وی پس از مطالعه هنر در اروپا به کارهای علمی روی آورد با پدیده برق و جریان الکتریکی آشنا شد و از آن پس تمام تلاش خود را معطوف آزمایش و پژوهش در باب آن ساخت. در 1832 سال موفق شد دستگاه تلگراف را بسازد اما تا سال 1839 تلاش نمود تا توانست آن را تکمیل کند. سپس با کمک خط و نقطه، علائمی را وضع نمود که معادل حروف الفبا بودند. این الفبا که شامل علامتی مانند نقطه خط بود و به وسیله جریان برق ثبت می‌شد، پایه انتقال پیام را مهیا ساخت و به نام مورس شهرت یافت.

در سال 1844، یک خط تلگراف به طول 64 کیلومتر احداث شد که بالتیمور را به واشنگتن ارتباط می داد. مورس دستگاه تلگراف را ساخت که در آن وقتی جریان الکتریکی وصل می شد، یک آهن ربای الکتریکی را به کار می انداخت و باعث می شد تا یک مداد بر روی یک نوار کاغذی متحرک، علائمی را ثبت کند. جریان به طور مداوم به وسیله یک کلید فشاری قطع و وصل می شد و اطلاعات به شکل پالس و نبود پالس (رمز) انتقال می‌یافت.

این سلسله عناصر کوتاه و بلند که برای نشان دادن حروف، نقطه و کاراکترهای یک پیام معین به عنوان کدهای مورس استفاده می‌شدند، طولانی‌تر از هر سیستم رمزگذاری الکترونیکی دیگر، بیش از 160 سال مورد استفاده بوده است.

مورس در 29 سپتامبر 1818 با" Lucretia Pickering Walker " ازدواج کرد. همسر او در 7 فوریه 1825، بلافاصله پس از تولد فرزند سوم درگذشت. او در 10 اوت 1848با" Sarah Elizabeth Griswold"در نیویورک ازدواج کرد.

مورس در 2 آوریل 1872 در سن 81 سالگی در شهر نیویورک درگذشت.

انتهای پیام

کد N1867511

وبگردی