آفتاب

بیماری استیون هاوکینگ چه بود؟ | اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS چیست؟

بیماری استیون هاوکینگ چه بود؟ | اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS چیست؟

بیماری استیون هاوکینگ چه بود؟ | استیون هاوکینگ فیزیکدان مشهور انگلیسی پس از حدود نیم قرن ابتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS در سن 76 سالگی درگذشت. این بیماری هاوکینگ را سالها ویلچر نشین کرده و اورا از هرگونه حرکتی بازداشته بود. اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بیماری ای است که به سیستم عصبی و نخاعی حمله می کند. متن زیر به این سوال می پردازد که اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بیماری استفان هاوکینگ، چیست؟

به گزارش آفتاب و به نقل از دکتر سلام، یکی از انواع بیماریهای نادر، بیماری “ اسکلروز جانبی آمیوتروفیک” است که به  نامهای مختلفی معروف است. در مورد این بیماری چقدر اطلاعات دارید؟ البته شاید شما این بیماری را با نام های دیگرش بشناسید.

نام های دیگر بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
ALS

اسکلروز جانبی آمیو تروفیک پلی گلوکوزان بدن

آتروفی عضلانی دوشن – آران

بیماری گرینگ

بیماری لوگرینگ

بیماری سیستم حرکتی (با فاصله کانونی و بتدریج پیشرونده)

تقسیم بندی بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک

ALS- آتروفی عضلانی نخاعی تیپ

آتروفی عضلانی نخاعی نوجوانان

فلج پیازی جلورونده

آمیوتروفی کانونی

بیماری نورون حرکتی فوقانی

بیماری ودینگ – هوفمان

بیماری ولفارت

اسکلروز جانبی اولیه

آتروفی عضلانی نخاعی بچگانه

بیماری کوگلبرگ – ویلاندر

مختصری درباره بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، یکی از انواع بیماری هایی است که به عنوان بیماریهای نورون حرکتی شناخته میشود. این بیماری به وسیله انحطاط  پیشرونده  و مرگ احتمالی سلولهای عصبی (نورونهای حرکتی) در مغز و ساقه مغز و نخاع مشخص میشود. همانطور که میدانیم، نخاع ارتباط بین سیستم عصبی و عضلات ارادی بدن را میسر میکند. معمولا نورونهای حرکتی مغز (نورونهای حرکتی بالایی) پیامهایی را به نورونهای حرکتی واقع در نخاع می فرستد (نورونهای حرکتی پایینی) سپس این پیامها را به عضلات مختلف بدن می رساند.

هم بر نورونهای حرکتی بالایی و هم بر نورونهای حرکتی پایینی اثر میگذارد. در نتیجه ALS انتقال پیام قطع میشود و عضلات بتدریج ضعیف شده و تحلیل می روند. بالاخره توانایی شروع و کنترل ارادی فرد از بین رفته و درنهایت این بیماری به سمت نارسایی تنفسی می رود؛ چرا که این بیماری برتوانایی عضلات ارادی واقع در قفسه سینه  و دیافراگم فرد اثر میگذارد . این بیماری اغلب به عنوان بیماری لوگرینگ  نامیده میشود.

http://www.aftabir.com
کد N1844245

وبگردی