آفتاب

پایان چهاردهمین اجلاس همکاری های مشترک ایران و روسیه

پایان چهاردهمین اجلاس همکاری های مشترک ایران و روسیه

چهاردهمین اجلاس همکاری های اقتصادی مشترک ایران و روسیه پس از دو روز کاری فشرده و در مجموع با امضای بیش از10 سند همکاری روز گذشته به کار خود پایان داد. پایانی باشکوه که به باور طرفین، نقطه عطفی در توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور خواهد بود.

به گزارش ایلنا؛ کرباسیان در مراسم پایانی چهاردهمین اجلاس مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه با تاکید بر اینکه سطح مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور اندازه سطح روابط سیاسی نیست، خواهان افزایش هر چه بیشترمراودات و همکاری های اقتصادی، فرهنگی و فناورانه شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اهمیت راهبردی روابط ایران وروسیه که طی سال های اخیر پررنگ تر شده است، گفت: امروز را می توان بهترین دوره همکاری های راهبردی و سیاسی میان دو کشور برشمرد.

وی با اشاره به اینکه اراده سیاسی روسای جمهور دو کشور در توسعه همه جانبه روابط در منطقه زبانزد و مورد توجه همه بازیگران مهم در عرصه بین الملل است، تاکید داشت، برای تبدیل این روابط به روابط راهبردی پایدار، نیازمند توسعه همکاری های اقتصادی هستیم.

دکترکرباسیان با توجه به تاکید جناب آقای دکتر روحانی، مبنی بر اهتمام ویژه نسبت به پیگیری فعالانه مسایل دو جانبه در قالب کمیسیون مشترک اذعان داشت، موضوعات راهبردی همچون توسعه همکاری ها و روابط کارگزاری بانک ها، توسعه ظرفیت های زیرساختی حمل و نقل و مبادلات تجاری در قالب کریدور شمال - جنوب، افزایش همکاری ها در حوزه فناوری و انتقال دانش، توسعه ظرفیت های تبادل توریسم و

به ویژه، توجه به توسعه سرمایه گذاری های متقابل و مشترک را از جمله مهم ترین محورهای توسعه روابط دو جانبه دانست.

در این نشست همچنین آقای نواک، وزیر انرژی روسیه به عنوان رئیس روسی کمیسیون مشترک با تایید سخنان وزیر اقتصاد کشورمان ضمن تاکید بر اینکه اراده جدی از سوی دولت روسیه و شخص جناب آقای پوتین برای توسعه روابط وجود دارد، با مهم خواندن موضوعات مطرح شده تاکید کرد، انتقال تکنولوژی، افزایش مبادلات تجاری و بهره مندی از ظرفیت های سرمایه گذاری متقابل در همه حوزه ها را در راس همکاری های اقتصادی دو جانبه برشمرد.

وی همچنین به اهمیت موضوع کشاورزی در مبادلات تجاری دو کشور اشاره کرد و بیان داشت با توجه به اینکه قریب 40 درصد مبادلات کنونی میان دو کشور را محصولات کشاورزی تشکیل می دهد باید نسبت به این موضوع اهتمام ویژه ای داشته باشیم.

وزیر انرژی روسیه همچنین به اهمیت تقویت و تعمیق همکاری های دو کشور در حوزه انرژی به ویژه نفت، گاز و همچنین انرژی های نو و تجدید پذیر اشاره کرد و ضمن ابراز خوشحالی از همکاری های های جدید شکل گرفته شده، علاقه مندی کشورش را برای ورود به اتمام طرح خط لوله ایران – پاکستان و هند اعلام کرد.

وی همچنین در خصوص توسعه ظرفیت های همکاری تجاری در قالب کریدور سبز را حایز اهمیت دانست.

آقای نواک همچنین به موضوع اتحادیه اوراسیا و نقش تعیین کننده ای که ایران می تواند در این اتحادیه داشته باشد اشاره کرد و عنوان داشت که این اتحادیه می تواند در آینده به توسعه حجم مبادلات تجاری میان ایران با روسیه وسایر کشورهای عضو این اتحادیه کمک شایانی کند.

در انتهای این کمیسیون مشترک بیش از 10 سند همکاری طی دو روز کاری امضاء و مبادله شد که شش سند آن در روز پایانی و طی مراسمی با حضور دکتر کرباسیان و آقای نواک امضاء و مبادله شد.

این سندهای همکاری عبارتند از:

1- سند پایانی چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه

2- تفاهم نامه کارگروه وزارت انرژی روسیه و وزارت نفت ایران بری همکاری درباره طرح خط لوله گاز هند، ایران و پاکستان

3- یادداشت تفاهم همکاری در زمینه زمین شناسی

4- یادداشت تفاهم همکاری در زمینه تأمین مالی و سرمایه گذاری در حوزه صنایع و معادن ایران

5- یادداشت تفاهم تحقیق و توسعه مشترک در زمینه منابع زیرزمینی و بستر دریای خزر

6- یادداشت تفاهم سرمایه گذاری مشترک در طرح های برق حرارتی

7- یادداشت تفاهم در زمینه همکاری های فرهنگی و هنری

8- یادداشت تفاهم توافقات اولین نشست همکاری های مشترک فرهنگی

9- یادداشت تفاهم توافقات نهمین نشست کارگروه همکاری های حمل و نقل

10- تفاهم نامه سه جانبه ایران، روسیه، قزقستان در مورد ترانزیت و مبادله گندم

همچنین یک توافق مهم درخصوص مبادلات گندم میان ایران ، روسیه و قزاقستان انجام گرفت که در آینده ای نزدیک به صورت موافقتنامه، اجرایی خواهد شد.

گفتنی است یکی از ویژگی های این کمیسیون مشترک که در نوع خود بسیار حائز اهمیت و جالب توجه بود، حضور پر رنگ بخش خصوصی نه تنها به عنوان ناظر و همراه، بلکه با حضور فعال در فرایند تدوین اسناد برای انتقال دیدگاه های بخش خصوصی بود.

بیش از 25 تن از فعالین بخش خصوصی دراین سفر سه روزه، آقای دکتر کرباسیان را همراهی می کردند و معتقد بر آن بودند که این اجلاس یکی از پرثمرترین و کاربردی ترین اجلاس های مشترک بوده که برای بخش خصوصی بسیار امیدبخش است.

لازم به ذکر است که یکی از مهمترین توافقات دو جانبه میان آقایان کرباسیان و نواک، به موضوع حل مشکل شکل گیری یا ایجاد یک نظام اعتباری برای بهره مندی شهروندان دو کشور از کارتهای اعتباری برای انجام امور مالی در کشورهای ایران و روسیه بود که توافق شد حداکثر ظرف ده روز آینده مقامات بانک مرکزی دو کشور نشستی برگزار و به بررسی مشکلات پرداخته تا موانع موجود با پیگیری ویژه روسای کمیسیون مشترک از سوی دو کشور به سرعت برطرف شده و در آینده بسیار نزدیک شاهد برقراری این امکان باشیم.

کد N1839905

وبگردی