آفتاب

فعالیت ۱۹ هزار تیم توسعه دهنده برنامه‌های موبایلی در ایران/ ۲۳ درصد از شاغلان صنعت برنامه‎‌های موبایلی بانوان هستند

فعالیت ۱۹ هزار تیم توسعه دهنده برنامه‌های موبایلی در ایران/ ۲۳ درصد از شاغلان صنعت برنامه‎‌های موبایلی بانوان هستند

بر اساس گزارش منتشر شده از صنعت برنامه‌های موبایلی ایران، 19 هزار تیم توسعه دهنده برنامه‌های موبایلی در ایران فعالیت می‌کنند و این بستر 31 هزار شغل به صورت مستقیم و القایی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در گزارش  اشتغال صنعت برنامه‌های موبایلی در ایران با نمونه‌گیری آماری از تیم‌های توسعه‌دهنده‌ی ایرانی و ترکیب نتایج آن با اطلاعات برنامه‌های منتشرشده‌ی آنها در کافه‌بازار، سعی شده است تصویر دقیقی از شاغلان در این صنعت به تفکیک استان، جنسیت، وضعیت حقیقی یا حقوقی و سایر شاخصه‌های مفید ارائه شود.

تخمین به‌دست‌ آمده برای تعداد شاغلان مستقیم صنعت برنامه‌های موبایلی در ایران بیش از ۲۰٫۷۰۰ شغل است. اگر شغل‌های القایی را نیز به این عدد اضافه کنیم به عدد ۳۱ هزار شغل می‌رسیم. ۶۳ درصد شاغلان صنعت مدارک دانشگاهی دارند و توسعه‌دهندگانی که به درآمد و نصب فعال بیشتری رسیده‌اند از تعداد شاغلین با مدارک دانشگاهی بیشتری برخوردار هستند.

یکی از نکات مهم درباره اشتغالزایی در صنعت برنامه‌های موبایلی، سهم ۲۳ درصدی بانوان از میزان شاغلان صنعت توسعه‌دهندگان موبایل است.

توسعه‌دهندگان بازی به طور متوسط تعداد شاغلان بیشتری دارند و با وجود اینکه حدود ۴ درصد از توسعه‌دهندگان ایرانی را تشکیل می‌دهد حدود ۳۰ درصد از درآمد‌های دیجیتالی به آنها تعلق دارد. استان تهران در رتبه اول تعداد شاغلان و تعداد تیم‌های توسعه‌دهنده قرار دارد و استان قم به نسبت جمعیت بیشترین تعداد توسعه‌دهندگان فعال را داراست.  

از مجموع بیش از ۱۹ هزار توسعه‌دهندهٔ ایرانی بیش از ۷ هزار توسعه‌دهنده در دستهٔ توسعه‌دهندگان فعال قرار می‌گیرند که حداقل‌های درآمدی یا نصب فعال را داشته‌اند. بر اساس نمونه متوسط تعداد شاغلان این تیم‌ها ۱/۸۷ است.  همچنین بیش از ۱۴۰۰ تیم توسعه‌دهندهٔ ایرانی با عنوان شرکت‌های حقوقی در کافه‌بازار ثبت‌نام کرده‌اند که به طور متوسط بیش از ۲۵ برابر توسعه‌دهندگان حقیقی درآمد دارند. 

قضاوت در رابطه با تعداد شاغلان غیر مستقیم صنعت که به دلیل وجود صنعت برنامه‌های موبایلی مشغول فعالیت شده‌اند دشوار است. اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که در بخش‌های حمل و نقل، حمل بار، غذا و خوراکی‌ها، خدمات منزل و خودرو، خدمات پزشکی، فروشگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی بیش از ۴۹۰ هزار شاغل انفرادی یا بنگاه اقتصادی از خدمات برنامه‌های موبایلی بهره‌ می‌برند.

کد N1828446

وبگردی