آفتاب

جایزه فیروزه انگیزه‌ای برای تقویت اقتصاد و فرهنگ کشور

جایزه فیروزه انگیزه‌ای برای تقویت اقتصاد و فرهنگ کشور

معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در آیین افتتاحیه سومین نمایشگاه و جشنواره کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی «جایزه فیروزه»، از نزدیک با دستاوردها و توانمندی‌های موجود در این جشنواره آشنا شد.

به گزارش ایلنا، سومین جشنواره و نمایشگاه کالا‌ها و محصولات فرهنگی با الگو ایرانی اسلامی «جایز فیروزه» با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بوستان گفتگو افتتاح شد.

صبح امروز چهارشنبه ۱۳ دی ماه نمایشگاه کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی با حضور محسن جوادی (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و جمعی از مسئولین افتتاح شد.

همچنین در این آیین افتتاحیه علی فریدونی (مدیر کل مجامع تشکل‌ها و نمایشگاه‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) ، امیر مسعود شهرام نیا (رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و رئیس نمایشگاه کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی) و جمعی از مدیران فرهنگی حضور داشتند.

در ادامه مراسم افتتاحیه، مسئولین از بخش‌های مختلف بازدید کردند.

محسن جوادی (معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در ابتدای بازدید خود از غرفه کتاب‌ها، مقالات و پایان نامه‌های دانشجویی، با تاکید بر سیاست حمایتی از بخش پژوهش، گفت: پشتوانه علمی و آکادمیک جایزه فیروزه و جشنواره و نمایشگاه کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی، بخش پژوهش است و ما امیدوار هستیم بخش پژوهش، موجبات تقویت و ارتباط امور فرهنگی با بدنه دانشگاهی را فراهم کند.

وی با بیان اینکه پژوهش‌های بسیارخوبی در توسعه و ترویج کالاهای فرهنگی ایرانی دراین دوره جشنواره صورت گرفته است، افزود: با توجه به اینکه پژوهش‌های خوبی در زمینه کاربردی شدن و تبدیل شدن ایده‌های مختلف به ثروت ارایه شده است، خوب است که در سیاست حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی که مرتبط با جایزه فیروزه است، گنجانده شود.

وی در بازدید از بخش ویژه نمایشگاه که به نام «بخش نامتجانس» نامگذاری شده بود نیز اظهار کرد: در بخش نامتجانس نمایشگاه که بیش از چهار کمپانی خارجی نقش برجسته‌سازی کاراکترهای غربی را انجام می‌دهند، مشخص است که سرمایه‌گذاری بزرگی در این بخش در جهان صورت گرفته است و جا دارد که در بخش رقابت با کاراکترهای غربی با هدف ترویج کالاهای فرهنگی با محوریت پرداختتن به الگوی ایرانی اسلامی وارد شویم. این ظرفیت برای ایران وجود دارد که با کشورهای همجوار نیز وارد رقابت شود و بازار خوبی از کالاهای فرهنگی ایرانی ایجاد شود.

جوادی در ادامه بازدید از بخش نوشت افزار جشنواره نیز گفت: سرزمین کهن ایران با فرهنگ غنی که دارد و شخصیت‌های مختلفی از شاعران، اسطوره‌های تاریخی اسلامی را در دل خود گنجانده است می‌تواند در بخش نوشت افزار ایرانی اسلامی از برجسته‌سازی شخصیت‌هایی چون آرش کمانگیر، شاعران نام آشنای ایران، قصه‌های قرآنی، شخصیت‌های کارتونی ایرانی، و... برای ترویج کالای فرهنگی ایرانی اسلامی استفاده کند و به نظر می‌رسد رقابت خوبی نیز با کالاهای خارجی ایجاد شود.

وی در جریان بازدید از بخش‌های مختلف سومین نمایشگاه و جشنواره کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی اظهار کرد: به طور کلی جشنواره سوم این دوره با محصولات فرهنگی عرضه شده در بخش‌های مختلف امیدوار کننده است اما به نظر می‌رسد که در بسته‌بندی کالاهای فرهنگی کم کار کرده‌ایم و جا دارد در این زمینه نیز به طور جدی وارد شویم.

پس از مراسم افتتاحیه سومین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی «جایزه فیروزه» درباره کارکردهای جایزه فیروزه، گفت: نمایشگاه محصولات و کالاهای فرهنگی جایگاهی است که اقتصاد و فرهنگ در آن تلاقی پیدا می‌کند، این نکته را باید بگویم که در اینجا ما هزینه نمی‌کنیم بلکه فقط جهت دهی می‌دهیم تا کار فرهنگی انجام شود و این موضوع از امتیازات نمایشگاه به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم جشنواره های مختلف با ذائقه‌ها و سلیقه‌ها و مدل مختلف برگزار کنیم، افزود: از دل همه آن‌ها ایده‌هایی برای اقتصاد و فرهنگ و جهانی کردن کار و پیدا کردن بازار در خارج از ایران مفید و کاربردی است.

جوادی با بیان اینکه نگاه ما به نمایشگاه کالاهای فرهنگی فقط یک نگاه اقتصادی نیست، یادآور شد: در این نمایشگاه فارغ از دغدغه‌های فرهنگی ایرانی و اسلامی صرفا می‌توانیم یک کار اقتصادی انجام دهیم، چون در این صورت نام آن جشنواره کالاهای فرهنگی نیست.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: زمانی که از کالای فرهنگی نام می‌بریم، یعنی به عنصر ایرانی بودن و اسلامی بودن تاکید داریم، دغدغه ما نیز این موضوع است به همین دلیل معتقدم این نمایشگاه مکانی است تا عنصر اقتصادی کالای فرهنگی وجه پررنگ تری داشته باشد.

وی با اشاره به ضرورت صادرات کالاهای فرهنگی ایرانی به خارج از مرزهای ایران، یادآور شد: در تلاشیم با برپایی چنین نمایشگاه هایی، کالاهای فرهنگی ایرانی را به جهانیان بشناسانیم تا در آینده بتوانیم این محصولات را در بازارهای بین‌المللی با نام و افتخارات ایران ارائه کنیم، زیرا در این حوزه تاریخ و فرهنگ ایران و نگاه اسلامی و دینی وجود دارد و ظرفیت های بسیار خوبی در این حوزه وجود دارد.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از بخش‌های مختلفی چون غرفه کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، دبیر خانه شورای نظارت بر اسباب بازی، جلسه داوری مسابقه جایزه فیروزه، غرفه برگزیده کالای فرهنگی سال گذشته، غرفه کالای استانداردایرانی، غرفه کتاب‌ها، مقالات و پایان نامه‌های دانشجویی، بخش هدایای فرهنگی، نوشت افزار، منبت کاری، حکاکی آیات قرآن بروی مس و شیشه و... بازدید کرد.

سومین نمایشگاه کالا‌ها و محصولات فرهنگی از ۱۳ تا ۱۷ دی ماه در مجموعه نمایشگاهی بوستان گفتگو برپااست در این دوره ۱۲۰ شرکت و گروه فرهنگی شرکت کرده‌اند.

کد N1811037

وبگردی