آفتاب

راه اندازی 11 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی

راه اندازی 11 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین زیر ساخت ها در حوزه پژوهش، نیروی انسانی مستعد و علاقه مند به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی است که دانشگاه های علوم پزشکی باید جهت تحقق این مهم، سرمایه گذاری کنند تا کیفیت کارهای پژوهشی برای توسعه کشور افزایش یابد.

به گزارش ایلنا، رضا ملک زاده در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، با اشاره به توسعه و تجهیز آزمایشگاه های مرجع تحقیقاتی به عنوان ابزار ارتقای مطالعات مداخله بالینی، تصریح کرد: وزارت بهداشت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه های جامع تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی حمایت می کند و تا کنون 11 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی راه اندازی شده است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز یکی از دانشگاه هایی است که مجوز راه اندازی این آزمایشگاه را اخذ نموده که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد راه اندازی آن باشیم.

ملک زاده، مرکز کوهورت دانشگاه علوم پزشکی گیلان را یکی از مراکز تحقیقاتی حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: این مرکز می تواند در زمینه های مختلف تحقیقاتی به متخصصین و پژوهشگران کمک کند و توسعه آن در تخصص های مختلف ضروری است.

وی افزود: یکی از اساسی ترین و ارزان ترین کارهای پژوهشی، برنامه ثبت بیماری ها است که می تواند سبب اعتلای جایگاه علمی دانشگاه ها شود و کوهورت، این امکان را برای محقیقن علوم پزشکی گیلان فراهم کرده است.

وی گفت: مطالعات در دانشگاه های کشور باید به سمت تحقیقات ملی سوق داده شوند. ملک زاده با اشاره به میزان عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در انجام کارهای علمی و پژوهشی فعال هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواستار همکاری بیشتر دانشگاه های علوم پزشکی با دانشمندان ایرانی خارج از کشور شد و افزود: با وجود همه سختی ها و مشکلات اقتصادی که تاکنون کشور با آن روبرو بوده، کارهای مهمی در حوزه سلامت انجام شده است و واحدها و مراکز تحقیقاتی کشور طی سال های اخیر افزایش پیدا کرده و مراکز تحقیقاتی که ردیف بودجه ای دارند، از ۳۴ مرکز به ۵۳ مرکز رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: مهمترین اقداماتی که وزارت بهداشت در حال حاضر در حوزه پژوهش در دست اقدام دارد، تقویت زیر ساخت های پژوهشی است تا اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها بتوانند برای کارهای تحقیقاتی به صورت آنلاین به این سامانه ها دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ هزار مجله و کتاب به صورت آنلاین در اختیار تمام محققان قرار دارد و همکاری های بین المللی خوبی نیز در سطح دانشگاه ها شکل گرفته و اخلاق در پژوهش که یکی از اساسی ترین موضوعات در تمام مراحل کارهای پژوهشی است، با تشکیل کمیته اخلاق در همه دانشگاه پیگیری می شود.

با توسعه فرهنگ کارآفرینی، معضل بیکاری کاهش می یابد

براساس این گزارش دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک نیز گفت: طی یک سال اخیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تکیه بر برنامه راهبردی و نقشه استراتژیک به سوی مرزهای دانش حرکت کرده است. در این مسیر اگر چه تاکنون دانشگاه علوم پزشکی گیلان نتوانسته در فعالیت های پژوهشی جایگاهی در خور و مناسب شان خود بدست آورد، اما اکثر شاخص های پژوهشی حوزه سلامت در گیلان دارای روند رو به رشد هستند و از سال 95 نیز تمامی هدف گذاری های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مسیر بوده است.

یوسف زاده با تبیین برنامه راهبردی و نقشه استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تصریح کرد: راهی را که امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان انتخاب کرده راهی سخت و دشوار است، اما اعتقاد داریم کشوری که بالغ بر پنج میلیون دانشجو و ده میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی دارد باید در تولید ثروت ملی سهم بزرگی داشته باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی آرزوی یک فارغ التحصیل دانشگاهی داشتن یک کار دولتی است ولی اعتقاد ما بر این است که دانشجویان باید توانایی و مهارت های لازم برای تولید و خلق ثروت پس از فارغ التحصیلی را داشته باشند تا پس از اتمام تحصیلات، بدون داشتن کار اداری، خود کار آفرین باشند و اگر این محقق شود معضل بیکاری نیز تا حدودی در کشور حل خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مراحل مختلف جهش های علمی در کشور گفت: علی رغم این جهش های علمی در کشور، هنوز هم اثرات آن به خوبی محقق نشده است تا شیرینی آن برای مردم قابل درک باشد.

یوسف زاده ادامه داد: اگردر حوزه های پژوهشی بین وزارت بهداشت و وزارت علوم کارها را به صورت مشترک انجام شود، بسیار مناسب و کاربردی خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انعقاد تفاهم نامه ای انجام این مهم را با دانشگاه گیلان شروع کرده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: مجتمع فناوری های پیشرفته در دانشگاه علوم پزشکی گیلان شکل گرفته است و در این خصوص کارگروه های مختلف تخصصی تبیین شده است.

وی دست یابی به دانشکده فناوری های نوین سلامت را از مهمترین اهداف دانشگاه بر شمرد و گفت: با راه اندازی این دانشکده، استان گیلان نیز به فناوری های نو در حوزه سلامت دست پیدا خوهد کرد.

یوسف زاده از احداث مرکز جامع سرطان سطح 3 و مرکز تحقیقاتی پرفسور سمیعی در سایت لاکان خبر داد و افزود: احداث و راه اندازی این مرکز یک حرکت بسیار بزرگ برای دانشگاه علوم پزشکی گیلان است که در مجتمع دانشگاهی سایت لاکان مقدمات اجرای آن فراهم شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآور شد: موفق شدیم برای 179 هکتار از زمین سایت لاکان به نام دانشگاه علوم پزشکی گیلان سند اخذ نماییم تا در آینده همه مراکز و پروژه های این دانشگاه در زمینی که مالکیتش به آن تعلق دارد به صورت یک مجتمع دانشگاهی به فعالیت خود ادامه دهند.

یوسف زاده با اشاره به راه اندازی صندوق فناوری در پارک علم و فناوری گیلان گفت: 40درصد سهام این صندوق متعلق به دانشگاه علوم پزشکی گیلان است که با شروع به کار آن، بسیاری از پژوهشگران می توانند جهت اجرای طرح ها و تامین منابع مالی پروژه های تحقیقاتی از آن بهره گیرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی طرح دره دانایی را به عنوان یک پروژه در دستور کار قرار داد و با ارایه طرح آن به دولت مصصم است تا منطقه سفید رود از امام زاده هاشم تا فومن که اکثر مراکز صنعتی و دانشگاهی در آن قرار دارند را به عنوان یک منطقه صنعتی و فناوری های سلامت محور معرفی کند تا تمام کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری در این خصوص هستند بتوانند در آن به فعالیت بپردازند.

کد N1805372

وبگردی