آفتاب

موفقیت در کنترل بیماری هانتینگتون برای اولین‌بار در جهان

موفقیت در کنترل بیماری هانتینگتون برای اولین‌بار در جهان

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه کالج لندن به سرپرستی پروفسور سارا تبریزی موفق شده‌اند نقصی که تخریب نورونی منجر به بروز بیماری هانتینگتون را در انسان ایجاد می‌کند، برای اولین بار برطرف سازند.

براساس گزارش گاردين، اولين دوره درمان باليني انساني با استفاده از دارويي آزمايشي كه براي مقابله با بيماري هانتينگتون طراحي و ساخته شده‌است، با موفقيتي فراتر از حد انتظار دانشمندان مواجه شد.

نتايج اين دوره آزمايشي كه با مشاركت 64 بيمار مبتلا به هانتينگتون كه در مراحل اوليه بيماري به سر مي‌بردند انجام شد، دارويي تزريقي به نام IONIS-HTTRx توانست با موفقيت از تعداد پروتئين عامل ابتلا به اين بيماري در سيستم عصبي بيمار بكاهد. به گفته سارا تبريزي محقق ارشد اين پروژه در مركز بيماري هانتينگتون كالج لندن، نتايج اين آزمايش از اهميت بالايي براي بيماران هانتينگتون و خانواده آنها برخوردار است. به گفته وي اين دارو توانسته براي اولين‌بار از مقدار پروتئين‌هاي مسموم و عامل بيماري در سيستم عصبي بيمار بكاهد بدون اينكه عوارض جانبي داشته باشد.

اين دارو به واسطه تزريق درون مايع نخاعي وارد بدن مي‌شود تا به مغز برسد. بيش از يك دهه است كه محققان درحال مطالعه و ساخت اين دارو هستند اما تا به امروز اطلاعي از نوع اثرگذاري آن بر پروتئين عامل هانتينگتون در بدن انسان نداشتند.

هانتینگون نوعي بيماري تهاجمي و پيش‌رونده مغزي است كه منجر به ايجاد حركات خارج از كنترل، مشكلات احساسي و اختلالات شناختي شده و بيشتر افراد مبتلا به اين بيماري به جنون و مرگ زودرس دچار مي‌شوند. اين بيماري به واسطه جهش ژنتيكي در ژن هانتينگتين يا HTT و ايجاد پروتئين هانتينگتين آغاز مي‌شود،‌اين پروتئين به تكه‌هاي مسمومي تبديل شده و سپس با نورون‌ها پيوند خورده و مانع از فعاليت آنها مي‌شود.

کد N1802469

وبگردی