آفتاب

مردم از سپرده‌گذاری در موسساتی که سود کلان می‌دهند خودداری کنند/ کل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ۶۰ هزار میلیارد است

مردم از سپرده‌گذاری در موسساتی که سود کلان می‌دهند خودداری کنند/ کل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ۶۰ هزار میلیارد است

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: موسسات مالی که سود بالا می دهند غالبا دچار مشکل هستند و بهتر است مردم از سپرده‌گذاری در اینگونه موسسات خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم به مناسبت شهادت آیت‌الله مدرس و روز مجلس گفت:‌ آیت‌الله مدرس مرد بزرگی در تاریخ ایران بود که در کسوت نمایندگی خدمات شایانی به کشور انجام داد.

او درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات سپرده‌گذاران موسسات مالی و اعتباری اظهار کرد: مجلس از ابتدای سال با مجموع شرایط کشور دو راهبرد را مورد توجه خود قرار داد. یکی اینکه در کشور فضای‌ آرام و طمانینه را برای پیشبرد کار بوجود آورد و از حاشیه‌ها و چالش‌های سیاسی جلوگیری کند و دیگر اینکه به موضوعاتی که کمتر توجه شده و موجب بروز مشکلاتی شده توجه لازم صورت گیرد.

رییس مجلس ادامه داد: در این راستا یکی از موضوعاتی که مدنظر قرار گرفت بحث همین موسسات اعتباری بود. این موسسات مالی در گذشته بنا به دلایلی بوجود آمدند و برخی نیز غیرمجوز بودند و سودهای کلان به مردم پرداخت می‌کردند. از این رو چون در مجموعه اقتصادی کشور ظرفیت پرداخت چنین سودهایی وجود نداشت، به دلیل بی مبالاتی عده‌ای، مشکلاتی بوجود آمد و البته برخی نیز بازداشت شدند.

لاریجانی بر لزوم تفکیک جرائم مسئولان این موسسات و تخلفات و قصور برخی مدیران و دستگاه‌ها در بروز چنین مشکلاتی تاکید کردو گفت: از همان روزهای نخست سال به موضوع سپرده‌گذاران توجه کردیم و گفت‌گوهای بسیاری در صحن علنی و غیرعلنی و جلسات کمیسیون اقتصادی مطرح و در نهایت قرار شد تا موضوع را از قوه‌قضاییه پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: نظر دستگاه قضایی این بود که تا زمانی که پرونده این موسسات بررسی نشود و حکم صادر نشود نمی‌توان به مردم پول پرداخت کرد . به همین دلیل ما مجبور شدیم از سازوکار دیگری استفاده کنیم.

رییس‌مجلس پیگیری موضوع سپرده‌گذاران موسسات مالی را یکی از مباحث مطرح شده در جلسات سران قوا مطرح کرد و افزود:‌ در جلسه سران هم که این موضوع بحث شد گفتیم سازوکار دیگری باشد تا با توجه به تعداد زیاد سپرده‌گذاران، اموالی که می توانیم را بپردازیم و بعد به حساب متخلفان برسیم.

لاریجانی ادامه داد: در جلسه‌ای هم که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم این مباحث مطرح و ایشان به حل مسئله کمک کردند.

وی به رفع مشکل سپرده‌‌گذاران موسسه کاسپین اشاره کرد و گفت: در مورد کاسپین ابتدا مطالبات مردم تا ۱۰۰ میلیون و بعد تا ۲۰۰ میلیون پرداخت شد. سایر موسسات نیز همین راهکار در دستور کار قرار دارد. وقت زیادی از مجلس و کمیسیون و افراد گرفته شد تا به سازو کاری برسیم تا فشار از مردم و سپرده گذاران برداشته شود. بانک مرکزی را هم موظف کردیم در آینده به هیچ وجه به چنین موسساتی اجازه فعالیت ندهد.

وی ادامه داد: امروز رییس بانک مرکزی می‌گفت جلوی موسسه‌ای که اینگونه فعالیت می‌کرد را گرفتیم. در برنامه ششم هم به بانک مرکزی اختیارات کافی برای برخورد با چنین موسساتی را داده‌ایم. این موسسات که سود بالا می دهند غالبا درچار مشکل هستند و بهتر است مردم از سپرده‌گذاری در اینگونه موسسات خودداری کنند.

لاریجانی اظهار کرد: حدود ۹۸ درصد سپرده‌گذاران در کاسیپن زیر ۲۰۰ میلیون سپرده داشتند که منطقی بود اول پول آین افراد پرداخت شود و در مرحله بعد به سراغ افراد دیگر رفت.

وی در مورد برنامه‌های مجلس برای توجه به روستاها گفت:  طبق بررسی‌های صورت گرفته نسبت روستاها به  شهرها خیلی تغییر کرده و روستاییان ما ۲۵ درصد هستندکه از متوسط میانگین جهانی نیز کمتر است. اگر روستاها تخلیه شود، اکثرا حاشیه نشین شهرها می‌شوند که اگر توجه کافی به این مسئله نشود، هزینه زیاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوجود خواهد آورد.

رییس مجلس یکی از مشکلات روستاها را کمبود منابع آبی مطرح کرد و گفت:  برای رفع این مشکل گفتیم چگونه امکانات تکمیلی بدهیم تا چرخه روستایی برای کشاورزان صرف کند. از این رو با اذن رهبری یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی وام گرفتیم و چند بانک که مشخص کردیم و گفتیم با سود ۴ تا ۶ درصد به روستائیان وام بدهند.

لاریجانی درباره مشکلات صندوق‌های بازنشستگی گفت: این صندوق‌ها مشکلات متنوعی دارند. بهترین وضعیت را سازمان تامین اجتماعی دارد که آن هم دارای مشکل است. این صندوق‌ها آتیه مردم است؛ مثلا صندوق بازنشستگی بیشترین پوشش را دارد و مربوط به کارگران است اما چرا مشکل دارند؟

وی افزود:  در اداره سازمان سه ضلع وجود دارد؛ کارگر و کارفرما و دولت. دولت‌های قبل از منابع موجود برای برخی بدهی‌ها استفاده کردند یا منابع را نپرداختند. ۶۰ هزار میلیارد در کل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است. باید این را تامین کنیم .

رئیس مجلس با بیان اینکه بسیاری از بازنشستگان از نابرابری حقوقشان گلایه دارند، گفت: باید تناسب‌سازی شود. حرفشان درست است. باید صندوق‌ها سرپا شوند توانمندی پیدا کنند. در جلسات بررسی کردیم که چطور این کار را کنیم یکی از معضلات آنها این است واحدهای تولیدی ریز و رشت را بدون سود آنچنانی به این صندوق‌ها به جای بدهی‌شان دادند ممکن است در پتروشیمی و این امور سرمایه‌گذاری دولت داشته باشد اما در همه امور قاطی شدن دولت به صلاح کارگران نیست.

وی تاکید کرد: باید بدهی‌های آنها را هم تامین کنیم که سرمایه اولیه را داشته باشند. در مجلس بحث شد پیشنهاد مرکز پژوهش‌ها به صورت طرح آماده می‌شود. ظرف یک یا دو سال آینده این موضوع را تعیین تکلیف می‌کنیم تا کارگران نسبت به آتیه خود نگرانی نداشته باشند. همه صندوق‌ها مشکل دارند که صندوق‌های لشکری مشکلاتش بیشتر است. یکی از مسائل مهم همین صندوق‌ها است که پیگیری می‌کنیم و امتیازاتی را برای آنها در نظر داریم با سازمان تامین اجتماعی هم درباره این امتیازات صحبت کردیم.

ادامه دارد

 

کد N1798601

وبگردی