آفتاب

درخواست از دولت برای جایگزینی بازار عراق با اقلیم کردستان/ در صورت تحریم آمریکا، بخش خصوصی در کنار دولت است

درخواست از دولت برای جایگزینی بازار عراق با اقلیم کردستان/ در صورت تحریم آمریکا، بخش خصوصی در کنار دولت است

احسان باقریان گفت: پتروشیمی‌هایی که به لحاظ بازار جهانی متقاضی زیاد دارند مشکلی ندارند اما برخی از واحدها نیاز به بازاریابی دارند و شرایط پرداخت جزو فاکتورهای اصلی معاملات است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، احسان باقریان، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در نشست خبری با اشاره به اینکه در سال 95 این اتحادیه 7 میلیارد دلار صادرات داشته است اظهار داشت: عمده محصولات صادراتی از پتروشیمی‌ها بوده و علاوه بر آن صادرات واحدهای روغنی، پارافینی، هیدروکربنی و قیر را نیز داشته‌ایم.

وی افزود: طبق آماری که مجموعه اتحادیه به دست آورده تمرکز صادرات ما روی کشورهای افغانستان، عراق، آسیای میانه، اروپای شرقی، آفریقا، آمریکای جنوبی و لاتین بوده است.

باقریان با اشاره به صادرات قیر تصریح کرد: ما حدود 5 میلیون و 200 هزار تن قیر تولید می‌کنیم که از این میزان 3 میلیون تن صادر می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات مربوط به صادرات قیر خاطرنشان کرد: طبق اعلام مجلس قیر تهاتری باید به 4 میلیون تن کاهش یابد زیرا در زمینه صادرات مشکلاتی به وجود آورده است.

وی در ادامه با بیان اینکه درخصوص سیاست‌های صادراتی که منجر به کسب بازارهای صادراتی می‌شود اتحادیه ایده‌های زیادی دارد، افزود: مهم‌ترین درخواست ما ایجاد نهاد لگولاتوری است. علی‌رغم اینکه قوانین و ظرفیت‌ها وجود دارد اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

وی ادامه داد: مثلا ما 5.5 میلیون تن صادرات متانول داریم که سال آینده به 11 میلیون تن می‌رسد و برنامه توسعه‌ای این است که تا سال 2020 بالغ بر 17 میلیون تن صادرات متانول داشته باشیم. بنابراین اولین مسئله رقابت واحدهای داخلی پتروشیمی است که برای کسب بازار دچار رقابت مخرب می‌شوند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه خاطرنشان کرد: البته NPC کنسرسیومی جهت صادرات تشکیل داده که محصولات را در این قالب صادر خواهیم کرد و اعتقاد اتحادیه این است که قدم خوبی خواهد بود. اما علاج بلندمدتی نیست بنابراین باید لگولاتوری در دستور کار اصلی قرار گیرد.

باقریان درباره مشکلات مربوط به صادرات به چین بیان کرد: در حال حاضر این مشکلات برطرف شده و رویه به حالت قبلی برگشته‌اند. البته برخی پتروشیمی‌ها نیازمند باز شدن LC هستند. پتروشیمی‌هایی که به لحاظ بازار جهانی متقاضی زیاد دارند مشکلی ندارند اما برخی از واحدها نیاز به بازاریابی دارند و شرایط پرداخت جزو فاکتورهای اصلی معاملات است.

وی درباره بحث صادرات محصولات پتروشیمی به اقلیم کردستان تصریح کرد: هر چه مجموعه نظام در این مورد تصمیم بگیرد ما نیز در راستای آن عمل می‌کنیم اما در هر صورت مجموع صادراتی که اتحادیه و برخی شرکت‌هایی که عضو می‌شوند به این منطقه داشته‌اند قابل توجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه حدود 65 درصد صادرات ایران به اقلیم کردستان شامل فرآورده بوده است، خاطرنشان کرد: این ظرفیت در حال حاضر تعطیل است.

باقریان با اشاره به اینکه با توجه به تعطیلی این پتانسیل خوب صادراتی دولت باید صادرات به عراق را پیگیری کند، توضیح داد: با توجه به اینکه در بصره میزان مصرف خوراک پالایشگاه‌ها زیاد است، ما می‌توانیم وارد این فضا شویم.

وی تاکید کرد: در صورتی که نظام بانکی و دادوستد برقرار شود ما می‌توانیم گردش محصولات و فرآورده را برای صادرات به دست آوریم و از این حیث که بازار اقلیم از دست رفته است لطمه نخواهیم خورد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تاثیر تصمیمات اخیر ترامپ برای خروج از برجام بر بازارهای صادراتی اتحادیه اظهار داشت: در هر صورت هر تصمیم کلی‌ای که در کشور اتخاذ شود همه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

وی افزود: البته در زمان تحریم‌ها بخش خصوصی به خوبی عمل کرده و بسیاری از فرآورده‌هایی را که امکان صادرات توسط دولت وجود نداشت صادر می‌کرد. بنابراین بخش خصوصی سوپاپ اطمینانی برای دولت بود.

وی تاکید کرد: در هر صورت اگر آمریکا از برجام خارج شود به لحاظ اقتصادی به برنامه‌ریزی جدیدی نیاز است و در این راستا دولت می‌تواند مانند گذشته، بخش خصوصی را در کنار خود ببیند.

کد N1780234

وبگردی