آفتاب

از جنگی که مقدس شد؛ تعبیر جناحی نباید کرد

از جنگی که مقدس شد؛ تعبیر جناحی نباید کرد

۲۸ سال است که از پایان جنگ می‎گذرد؛ جنگی با ۲۱۸ هزار شهید جان برکف که حتی یک وجب از خاک کشور را به دست دشمن ندادند. نام این اقتدار شد «دفاع مقدس» و گرامی‌داشتش را «هفته دفاع مقدس» نامیدند.

به گزارش خبرآنلاین، 31 شهریور 59  تنها یک تاریخ نیست؛ بلکه یک تولد و یک بلوغ است آن هم از نوع نظامی. تازه دو سال بود انقلاب اسلامی پیروز شده بود و آن طور که سیاسیون و فرماندهان نظامی می گویند تسویه برخی نیروهای ارتش، یک خلا را در سیستم نظامی کشور به وجود آورده بود. رژیم بعثی عراق می خواست از این فرصت پیش آمده استفاده کند و مرزهایش را به پشت مرزهای ایران برساند؛ برای رسیدن به همین نیت جنگی تمام عیار را رقم زد و آن را تا 8 سال ادامه داد و زمانی حاضر به صلح شد که نیروهای ایران تا یک قدمی  پایتخت عراق رسیده بودند.

سالگردی متفاوت

در 28 سال گذشته شاید هیچ‎گاه شرایط کشور مانند امسال ویژه نبود؛ از یک طرف گروهکی تروریستی به نام داعش درست پشت مرزهای ما را به ناامن ترین منطقه دنیا تبدیل کرده است و برای اینکه این آتش را به ایران هم بکشاند از هیچ تلاشی فروگذار نمی‎کند و حتی اسلحه به دست وارد خانه ملت شد تا این کشور را هم از زمره کشورهای ناامن معرفی کند. از سوی دیگر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از تریبون سازمان ملل به تهدید ارضی کشور ما پرداخت. مردی که چهره اش با دیپلمات های دیگر فرق دارد و شاید بتوان گفت در تاریخ سیاسی‌ آمریکا هیچ رئیس جمهوری تا این حد با پرستیژ و شان دیپلماتیک فاصله نداشته است!
البته فقظ چهره و رفتار متفاوت ترامپ نیست که او را غیر معمول کرده بلکه تهدیدات و خط و نشان کشیدن او برای دیگر کشورها نیز با نرم جهانی فاصله دارد. او با گذشت قریب به یک سال از انتخابش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر روز یک تهدید جدید برای ایران دارد و اخرین آن به مجمع سازمان ملل باز می گردد.( اینجا )

البته صحبت های رئیس جمهوری آمریکا بدون پاسخ نماند و بلافاصله سردار صفوی دستیار ویژه  و مشاور عالی فرمانده کل قوا در پاسخ به او گفت: ما همچنان با صبوری پاسخ رجزخوانی‌های دشمنان نادانی مثل ترامپ را که می‌خواهد کره را نابود کرده و ایران را به مسائلی که خود به آن مبتلا است، مبتلا کند، خواهیم داد و این مهم با همراهی قوای سه‌گانه، سپاه، ارتش و ایستادگی جوانان است که ما را به سربلندی و آزادی می‌رساند.(اینجا)

وحدت سپاه و ارتش

اگرچه در سال های آغازین جنگ تحمیلی اختلافاتی میان نیروهای ارتش و سپاه مطرح بود اما در روزهای منتهی به هفته دفاع مقدس دیگر خبری از تفرقه و اختلاف نبود؛ چراکه دو بال دفاعی کشور در عملیات‎های مشترک نشان دادند وقتی پای دفاع از مرز و امنیت در میان باشد هر گونه اختلاف کنار گذاشته می شود. وحدتی که در سالهای پس از جنگ نیز قوام بیشتری یافت. نمونه بارز آن را می توان در رزمایش  بزرگ "حیدر کرار" در مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین مشاهده کرد، که نیروی هوایی ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در رزمایش امنیتی «محرم» قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) درشمال غرب کشور، همراهی می‎کرد. ( اینجا آن هم درست در زمانی که اقلیم کردستان با برگزاری همه پرسی برای جدا شدن از خاک عراق و اعلام استقلال خواست چراغ سبزی به کردهای ایران و ترکیه نشان بدهد.

به گفته فرمانده نیروی زمینی ارتش، رزمایش بزرگ حیدر کرار  گوشه هایی از اقتدار، توانمندی و کارآمدی یگان های ولایت مدار نیروی زمینی ارتش را به منصه ظهور رساند. (اینجا)

سخنگوی ارتش که در هفته دفاع مقدس مهمان خبرآنلاین بود به بازخوانی خاطرات 8 ساله این جنگ و همراهی های سپاه و ارتش پرداخت و یادآور شد: عزیزان ما در مجموعه سپاه قبول دارند آموزش‎های تجهیزاتی و سازماندهی توسط نیروهای آموزش دیده ارتش و اساتید ارتش به آنها داده شد و کمک کردیم تا این نیروی دفاعی ما هم تقویت شود. ( اینجا )

رئیس اداره دوم ارتش در هنگام شروع جنگ تحمیلی نیز در رابطه با آموزش نیروهای سپاه توسط ارتش گفت: من بعد از انقلاب رئیس اداره دوم شدم. ما یک مرکز آموزش اطلاعات داشتیم که من در آن همه بچه های آنموقع سپاه را آموزش اطلاعاتی دادم. علاوه بر این من هر روز دو بولتن داشتم. یک بولتن اطلاعاتی و دیگر بولتن حفاظتی. برادران سپاه و مسئولان عالی کشور هر روز این دو بولتن را دریافت می کردند.(اینجا)

اختلاف بود اما عاملش رفت

اسماعیل کوثری که امروز فرمانده قرارگاه ثارالله است روایت دیگری در این رابطه داشت. او معتقد بود بنی صدر عامل اختلاف ارتش و سپاه بود و بعد از برکناری اش وحدت ایجاد شد. کوثری به خبرآنلاین گفت: بعد از فرار بنی صدر، یکپارچگی به وجود آمد. چند ماه قبل حضرت امام گفت «باید حصر آبادان شکسته شود» اما بنی صدر نتوانست این کار را انجام دهد. بعد از فرار بنی صدر همه نیروها یکی شدند و طراحی کردند و در نهایت 4 عملیات بزرگ ثامن الائمه (شکسته شدن حصر آبادان)، طریق القدس (آزادسازی بستان و رسیدن به مرز چذابه)، فتح المبین (در شمال خوزستان) و بیت المقدس (آزادسازی 5500 کیلومتر مربع شامل خرمشهر و جفیر و جاده اهواز-خرمشهر) با موفقیت انجام شد. البته بعدا مخصوصا عدم موفقیت در عملیات رمضان باعث شد نظرات تقریبا فرق کند مثلا ارتش می گفت در این منطقه عملیات شود اما سپاه می گفت در آن منطقه؛ حضرت امام (ره) برای مدیریت این مسئله آقای هاشمی را منصوب کرد. یعنی حضرت آقا تا عملیات خیبر بودند بعد حضرت امام، آقای هاشمی را نماینده خودشان کردند که در آن زمان ارتش و سپاه بودند. فدائیان اسلام و ستاد جنگ های نامنظم دیگر وجود نداشتند و داخل سپاه بودند. (اینجا)

جناحی کردن دفاع مقدس

با وجود آنکه نیروهای دلسوز کشور به دنبال وحدت ملی هستند اما برخی نیز تلاش می کنند تا در هر زمینه ای دست به خودی و غیرخودی کردن اوضاع بزنند در این میان حتی از جناحی کردن جنگ و دفاع مقدس نیز ابایی ندارند مسئله ای که منصوری آرانی از نماینذگان عضو ارتش جمهوری اسلامی ایران د ر مجلس نهم نسبت به آن واکنش نشان می دهد و می گوید: اینکه عده ای این موضوع ملی را تبدیل به یک موفقیت جناحی کنند مسئله ای آزار دهنده و کوته بینانه است. (اینجا)

البته گاهی آنقدر آش جناحی شدن مسائل ارزشی در کشور شور می شود که حتی صدای اعتراض وزیر سابق نیز بلند می شود و می گوید این حرف‎ها مزخرف است! سردار حسین دهقان وزیر سابق دفاع گفت: این بحث‌ها را سیاسیون می‌کنند والا احدی از بچه‌ها و فرماندهان سپاه تا زمانی که جنگ بود هیچگاه نگاه‌شان به پشت جبهه نبود؛ دلیلی نداشت. (اینجا)

البته امروز آنچه مطرح است مقابله با یک دشمن مشترک و دفاع از مرزهای مشترک است و شاید گاهی بحث های حاشیه‎ای به میان می‎آید اما در همان حشیه باقی خواهد ماند و هیچ گاه راه به متن پیدا نمی کند. 

27216 

 

 

کد N1772813

وبگردی