آفتاب

مستندسازی آثار خبرنگاران زمینه‌ساز سیاستگذاری برای کاهش فقر است

مستندسازی آثار خبرنگاران زمینه‌ساز سیاستگذاری برای کاهش فقر است

احمد میدری (معاون رفاه، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی) گفت: مستندسازی آثار خبرنگاران در حوزه‌های مختلف می‌تواند چشم‌انداز گسترده‌تری در پیش چشم ما از مسائل، اولویت‌ها و حساسیت‌های اجتماعی به ویژه در زمینه سیاستگذاری کاهش فقر بگشاید.

احمد میدری (معاون رفاه، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی) که این روزها برگزاری اولین جشنواره رسانه و رفاه را در دستور کار معاونت خود قرار داده، در توضیح چرایی برگزاری چنین جشنواره‌ای گفت: همانطور که پیش از این نیز گفته شد خبرنگاران یکی از بازیگران اصلی و غیر قابل انکار در مراحل مختلف سیاستگذاری به ویژه سیاستگذاری رفاهی به شمار می‌روند. برجسته‌کردن مسائل اجتماعی از طریق پرداختن به موضوعات و اولویت‌های جامعه که بعضا می‌تواند از سوی سیاستگذاران نادیده گرفته شود و مطالبه‌گری رسیدگی به مسائل اجتماعی برای باقی ماندن مسائل در دستور کار سیاستگذار تنها بخشی از آن چیزی است که می‌توان فعالیت خبرنگاران را در پیوند با سیاستگذاری تعریف کرد.

وی افزود: هدف اصلی در برگزاری این جشنواره ایجاد ارتباطی سازنده و موثر میان خبرنگاران و دستگاه سیاستگذاری رفاهی است. از آنجا که دولت داوزدهم مبارزه با فقر را در راس اولویتی‌های دستگاه‌های اجرایی قرار داده و معاونت رفاه به عنوان یکی از بازیگران اصلی در حوزه مبارزه با فقر مصصم است از اصحاب رسانه در برجسته ساختن سازوکارهای موثر در ایجاد فقر و نیز نقد رویه‌ها و سازوکارهای اجرایی که منجر به ایجاد فقر، افزایش آن و یا حتی مانع رفع آن تقدیر کرده و ضمن برقراری تعامل موثرتر میان خبرنگاران و دستگاه سیاستگذاری، آثار آنان را در زمینه محورهای جشنواره گردآوری و مستند کند. مستندسازی آثار خبرنگاران در حوزه‌های مختلف می‌تواند چشم‌انداز گسترده‌تری در پیش چشم ما از مسائل، اولویت‌ها و حساسیت‌های اجتماعی به ویژه در زمینه سیاستگذاری کاهش فقر بگشاید.

میدری در خصوص جزئیات برگزاری جشنواره گفت: اختتامیه این جشنواره 25 مهر ماه مصادف با روز جهانی مبارزه با فقر برگزار خواهد شد اما پیش از آن برای اولین الگوی جدیدی از داوری را خواهیم داشت که با حضور خود خبرنگاران، دانشجویان و اساتید دانشگاه در حوزه ارتباطات و علوم اجتماعی و نیز خبرگان حوزه رسانه برگزار خواهد شد. در واقع هدف از این رویکرد نوین در داوری جشنواره رسانه و رفاه اجتماعی ایجاد بستری برای ممکن شدن گفتگو میان دانشگاهیان و خبرنگاران شود، گفتگویی که بی‌تردید در غنی‌تر شدن تولیدات دانشگاهی ما و نیز آثار خبرنگاران موثر خواهد بود.

وی افزود: علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره می‌توانند آثار منتشر شده خود در مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اینترنتی را از  طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز تامین 24 طبق شرایط به دبیرخانه ارسال کنند.

این جشنواره در 8 محور نقد سیاست‌های غلط اجرایی درحوزه فقرزدایی، تاثیر بیکاری در افزایش فقر و بزهکاری، نقش فقر در افزایش اعتیاد و تاثیر آن بر خانواده، افزایش آمار طلاق، افزایش حاشیه‌نشینی، تغییرات اقلیمی و مهاجرت از روستاها به شهرها، زندگی زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست، افزایش آمار کودکان کار و تاثیر آن در افزایش آمار معلولیت برگزار خواهد شد. مهلت ارسال آثار تا تاریخ 10 مهرماه 1396 خواهد بود.

کد N1761508

وبگردی