آفتاب

رضایی: تجزیه عراق سرآغاز ناامنی‌های گسترده در منطقه است| احتمال مداخله نظامی ترکیه علیه کردستان عراق

رضایی: تجزیه عراق سرآغاز ناامنی‌های گسترده در منطقه است| احتمال مداخله نظامی ترکیه علیه کردستان عراق

ایسنا نوشت: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن مخالفت با تجزیه عراق، گفت که این تجزیه سرآغاز ناامنی‌های گسترده در کل منطقه است و ما مخالف این رفراندوم هستیم.

محسن رضایی در یک کنفرانس خبری در بغداد در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین درباره رفراندوم اقلیم کردستان عراق گفت: ایران به شدت مخالف هرگونه اقدام برای تجزیه عراق است و امیدواریم این رفراندوم انجام نشود. عراق یک کشور شناخته شده و عضو سازمان ملل و از اعضای مهم پیمانهای منطقه‌ای است و تجزیه این کشور خطای بزرگی است که به شهروندان عراقی به ویژه شهروندان شمال عراق آسیب می‌زند و امنیت و آرامش و پیشرفت آنان را تهدید می کند.

وی ادامه داد: تجزیه عراق سرآغاز نا امنی‌های گسترده در عراق بلکه در کل منطقه خواهد بود و همه دلسوزان عراق مخالف آن هستند. ما نیز مخالف این رفراندوم هستیم و از رهبران کردستان می‌خواهیم این کار را متوقف کنند و این مسیر را ادامه ندهند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش شبکه تلویزیونی نجباء درباره اقدام احتمالی ایران در پاسخ به اصرار برخی مسئولان اقلیم کردستان عراق برای برگزاری رفراندوم گفت: ایران معتقد است عراق نباید تجزیه شود. اگر عراق تجزیه شود، توطئه تجزیه کشورهای اسلامی به سوریه و ترکیه هم خواهد رسید. در واقع دشمنان جهان اسلام می‌خواهند سوریه و ترکیه را هم تجزیه کنند. آغاز چنین روندی بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت و پیشرفت کل منطقه است.

رضایی افزود: اصرار نادرست بر برگزاری رفراندوم، یک جنگ تجزیه را به کشورهای عراق، سوریه و ترکیه تحمیل می‌کند و این جنگ تجزیه ممکن است بیست سال طول بکشد و کل منطقه را نا امن کند. همه دلسوزان امنیت و پیشرفت منطقه و حتی برخی رهبران دلسوز منطقه کردستان عراق، مخالف این رفراندوم هستند.

وی در پاسخ به پرسش "شبکه تلویزیونی إتجاه" درباره پیامدهای احتمالی برگزاری رفراندوم اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد: ملت و دولت عراق مخالف این رفراندوم هستند. کشورهای همسایه عراق یعنی ایران، سوریه و ترکیه نیز مخالف آن هستند و حتی احتمال دارد ترکیه در اقلیم کردستان عراق، اقدام به مداخله نظامی کند. احتمال وقوع جنگ بین دولت مرکزی عراق و دست‌اندرکاران رفراندوم نیز وجود دارد. به این ترتیب مردم عراق به طور عام به ویژه مردم منطقه کردستان عراق ضرر خواهند کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: این یک بازی خطرناک است که از سوی برخی رهبران منطقه کردستان با انگیزه‌های شخصی دنبال می‌شود. خیلی از رهبران کردستان عراق مخالف رفراندوم هستند و فقط برخی رهبران «کرد» با انگیزه‌های شخصی این پروژه را دنبال می‌کنند.

وی در پاسخ به پرسش "شبکه تلویزیونی الغدیر" درباره انگیزه و مسائل پشت پرده این رفراندوم نیز تصریح کرد: این رفراندوم تا همین جا نیز یک شکست بین‌المللی برای مسئولان اقلیم کردستان عراق بوده است و مخالفت سازمان ملل و کشورهای اروپایی و همسایگان عراق و عدم شرکت آنان بزرگترین شکست برای این پروژه است. اگر این پروژه در نقطه فعلی متوقف نشود و برخی مسئولان اقلیم کردستان عراق بر ادامه آن اصرار کنند، مشخص می‌شود که دو عامل در کار است که یکی انگیزه‌های شخصی برخی رهبران و دیگری ترجیح منافع شخصی بر منافع اقلیم کردستان عراق و همچنین وجود برخی دست‌های مخفی پشت صحنه است.

2727

کد N1760426

وبگردی