آفتاب
محسن هاشمی به مهر گفت:

تدوین گوشه‌های فراموش شده موسیقی تعزیه/ یک کارگاه برگزار می‌شود

تدوین گوشه‌های فراموش شده موسیقی تعزیه/ یک کارگاه برگزار می‌شود

پژوهشگر هنرهای آیینی و سنتی در تشریح تازه ترین فعالیت های خود از برگزاری یک کارگاه تخصصی موسیقی تعزیه و تدوین گوشه های فراموش شده ردیف موسیقی این گونه نمایشی در آینده ای نزدیک خبر داد.

سید محسن هاشمی پژوهشگر هنرهای آیینی - سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تازه ترین فعالیت های خود بیان کرد: هم اکنون مشغول برنامه ریزی برای برپایی یک کارگاه ویژه همزمان با برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی هستم که در این کارگاه، موسیقی تعزیه برای شرکت کنندگان آموزش داده خواهد شد و تصور می کنم با توجه به زمان محدود کارگاه و موضوعی که در نظر گرفته شده است، دوستداران موسیقی و تعزیه شاهد برگزاری یک کارگاه مفید خواهند بود.

وی ادامه داد: به هر حال در مجالس شبیه خوانی به فراخور اشعاری که وجود دارد، موسیقی های مختلفی از سوی اجراگران ارایه می شود که هر کدام دارای ویژگی ها و امتیازاتی است که می تواند مورد توجه قرار گیرد کما اینکه موسیقی در تعزیه زیر مجموعه ای از کلام و شعر است و در مقاطع مختلفی به کلام کمک می کند. ما در این کارگاه ها قرار است ضمن بررسی موسیقی در تعزیه به برخی از نسخه ها نیز رجوع کنیم و از زوایای مختلف به موسیقی های آن بپردازیم.

هاشمی افزود: ما بعد از برگزاری جشنواره نمایش های آیینی و سنتی نیز برنامه هایی برای برگزاری کلاس ها و کارگاه های تخصصی داریم که به فراخور زمان بندی در برخی از دانشکده ها و موسسات آموزش عالی با موضوع موسیقی و تعزیه برگزار می شود که با توجه به کمبود رشته های دانشگاهی در این عرصه می تواند برای پژوهشگران و دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.

این پژوهشگر در پایان درباره برنامه های آینده نیز توضیح داد: طی جلساتی که با داود فتحعلی بیگی داشتم قرار بر این است که تا پایان سال جاری ردیف ها و گوشه های فراموش شده موسیقی تعزیه در قالب یک مجموعه صوتی و نوشتاری تهیه و تولید شود که قطعا برای تحقق این مجموعه ماندگار نیازمند بودجه هستیم و امیدوارم هرچه زودتر این موضوع به سرانجام برسد تا ما بتوانیم شاهد رونمایی از یک اثر ماندگار در عرصه موسیقی تعزیه باشیم.

کد N1756956

وبگردی