آفتاب

برنامه‌ها و سوابق مردانی از کابینه دوازدهم

برنامه‌ها و سوابق مردانی از کابینه دوازدهم

کابینه دوازدهم به مجلس معرفی شده است و باید برای گرفتن رای اعتماد به بهارستان برود. مردان کابینه را بهتر بشناسیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معرفی مردان کابینه دوازدهم از سوی رئیس جمهور، اصلی ترین بحث سیاسی روز کشور است. کابینه ای که با هیات دولت قبلی، تفاوتهایی دارد و باید در انتظار رای اعتماد بهارستان نشینان، بتواند خود را اثبات کند.

معرفی بیشتر مردان کابینه جدید، در سرویس‌های مختلف خبرگزاری خبرآنلاین باعث آشنایی بیشتر مخاطبان با این چهره‌ها می‌شود.

ابقای اسحاق جهانگیری در معاونت اولی
در راس کابینه دوازدهم؛ پس از رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری قرار گرفت. امروز حسن روحانی در حکمی اسحاق جهانگیری را به عنوان معاول اول رییس جمهور در دولت دوازدهم منصوب کرد. رئیس جمهور در حکم   ابقای جهانگیری در سمت معاون اولی رییس ‌جمهور بر رعایت قانونمداری و اعتدال‌گرایی تاکید کرد.

علوی، چهره مردمی امنیت کشور
در راس وزارت اطلاعات، باز هم سید محمود علوی، از سوی رئیس جمهور معرفی شده است. علوی را به عنوان یکی از چهره های مردمی هیات دولت می شناسند که با نظریه "مشارکت مردم در تامین امنیت پایدار" کارایی خود را در دولت یازدهم، اثبات کرد.
علوی در حالی حالا باید برای بار دوم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد که از او در 4 سال گذشته به عنوان یکی از مردمی ترین وزرای کابینه یازدهم نام برده می شد، تصویر او در فیلم تبلیغاتی حسن روحانی هم بود آنهم زمانی که به میان مردم معترض خوزستان رفت تا با آن ها درباره گرد و غبار خوزستان صحبت کند.

اکنون باید منتظر ماند و دید آیا علوی؛ بازهم بر کرسی وزارت اطلاعات تکیه می‌زند؟

وزیر دفاع از ارتش می آید‌
در وزارت دفاع هم شانس حضور امیر سرتیپ حاتمی، افزایش یافت و او در صورت رای آوری در مجلس، وزیر دفاع دوازدهم می شود. نکته جالب اینجاست امیر حاتمی در حالی به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع برگزیده شده که پس از سالها  وزیر دفاع از میان فرماندهان ارتش انتخاب شده است.

وزیر ارشاد، چهره ای حوزوی و دانشگاهی
در راس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر روحانی ترجیح داده است از چهره ای استفاده کند که ضمن داشتن تحصیلات حوزوی و دانشگاهی، سابقه معاونت در این وزارتخانه را دارد و با چم و خم دستگاه فرهنگی کشور آشناست.

سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این در سمت معاون فرهنگی، مشغول به کار بود.

صالحی سال 1343 در مشهد متولد شده است و دارای تحصیلات کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی و دکترای کلام اسلامی از دانشگاه قم است. می توانید برای اینکه   وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیشتر بشناسید،  روی این عبارت، کلیک کنید.

معاون توسعه، سکاندار وزارت شد
در وزارت آموزش و پرورش به عنوان یکی از گسترده ترین وزارتخانه های دولتی، سید محمد بطحایی معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش و دست راست علی‌اصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش به عنوان وزیر دوازدهم معرفی شد.

بطحایی ۵۴ ساله است و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی است و تخصص او در مدیریت مربوط به مدیریت منابع مالی و نیروی انسانی می‌شود. دو زمینه‌ای که چالش‌های وزارت آموزش و پرورش از آنجا نشات می‌گیرد. با این حال حضور او در وزارت‌ آموزش و پرورش در شرایطی است که این وزارت‌خانه شرایط به سامانی ندارد.

پس از رای اعتماد دانش آشتیانی بطحایی به دلیل مشکلاتی که با ستاد مدیریتی آموزش و پرورش داشت، از معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت به عنوان یکی از مهم‌ترین معاونت‌های وزارت آموزش و پرورش کنار رفت و به واسطه حمایت نوبخت از او به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه رفت و رئیس مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه کشور شد. انتخاب او به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اما در شرایطی است که گفته‌ می‌شود بسیاری از گزینه‌ها بدلیل شرایط نابسامانی که وزارت آموزش و پرورش در شرایطی کنونی دارد، خیال وزارت را از سر خارج کرده‌اند و او به همراه زرافشان معاون کنونی آموزش متوسطه وزارت‌‌آموزش و پرورش تنها گزینه‌های موجود شدند.

در انتخاب این چهره برخی تحلیلگران عنوان کرده اند  بطحایی گزینه‌ وزرات‌آموزش‌وپرورش؛ دست‌راست ‌فانی بود!

معرفی دوباره جراح چشم
در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر روحانی، خیرالموجودین نامزدهای حضور در کسوت وزیر را دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی تشخیص داد. واقعیت اینجاست حسن هاشمی یکی از مهم‌ترین وزرای دولت یازدهم با تردید به حضور در دولت دوازدهم نگاه می‌کرد اما تردید‌های آقای وزیر ظاهرا به پایان رسیده‌ و او حالا گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی پست وزارت بهداشت در دولت جدید است.

حسن هاشمی با طرح تحول نظام سلامت یک قدم بزرگ برای دولت حسن روحانی برداشت و فعالیت‌ها در حوزه طرح تحول نظام سلامت باعث شد، دولت یک مصداق ملموس در فعالیت‌هایش برای مردم داشته باشد. علاوه بر این حمایت‌های مالی دولت حسن روحانی از وزارت بهداشت باعث شد این وزارت‌خانه بتواند بهتر از گذشته فعالیت‌های خود و اهداف‌ش را عملی کند. حمایتی که وزرای بهداشت و درمان دولت‌های محمود احمدی‌نژاد از آن محروم بودند و مصداق آن شکست طرح پزشک خانواده در دولت دهم بود. اما نکته‌ای که طی روزهای اخیر بیش‌از پیش در حوزه وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفته بود، تردید‌های حسن هاشمی برای حضور در وزارت بهداشت بود. این تردید‌ها با توجه به عملکرد مثبت او و پشتیوانه‌ای که در میان افکار عمومی دارد، مورد توجه قرار گرفته بود. اما تردید‌های آقای وزیر چه بود؟ در واقع حسن هاشمی دو چالش بزرگ برای حضور در دولت دوازدهم دارد. نخست تردید‌ در ادامه حمایت‌های مالی دولت از او و دوم چالشی که با سازمان‌های بیمه‌گر و در راس آنها وزارت رفاه دارد.
مسئله اینجاست تردیدهای آقای وزیر چگونه برطرف شد؟

حضور مهندس جوان برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک مهندس برق پیشنهاد شده است. جهرمی مهندس برق متولد 1360 ضمن اطلاع از آخرین اخبار در حوزه اینترنت اشیاء، داده‌های عظیم، رایانش ابری(کلود) و هوش مصنوعی قصد دارد شبکه نسل پنجم تلفن همراه / 5G را در ایران زودتر از همسایگان وارد مدار عملیاتی کند.

جهرمی به دلیل آشنایی با ارتباطات زیرساخت که از آنجا می‌آید مردی فنی بوده و ضمن آشنایی با ارکان اصلی حاکمیت به عنوان ذینفع خدمات ارتباطاتی و مخابراتی برای مردم به ویژه جوانان با توسعه فیلترینگ هوشمند و شبکه ملی اطلاعات برنامه‌های جدید خود را پیاده سازی خواهد کرد.
جزییات برنامه‌های مهندس جهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات را اینجا بخوانید.

در بخشهای بعدی این گزارش در روزهای آینده، به معرفی چهره های دیگر کابینه دوازدهم خواهیم پرداخت.

45231

کد N1747028

وبگردی