آفتاب
مدیرعامل راه آهن خبر داد؛

بهره برداری از راه آهن خاف-هرات در ۱۳ مرداد/هزینه ساخت۱۵۰میلیارد

بهره برداری از راه آهن خاف-هرات در ۱۳ مرداد/هزینه ساخت۱۵۰میلیارد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۳۰ کیلومتر از خط آهن خاف-هرات در داخل افغانستان در ۱۳ مرداد به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست امضای تفاهم نامه همکاری راه آهن های ایران و افغانستان با موضوع ساخت خط آهن خاف- هرات با حضور مدیرعامل شرکت راه آهن ایران و مدیر اجرایی راه آهن افغانستان برگزار شد.

سعید محمدزاده،مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این نشست با بیان اینکه تمام تلاش ما در این است تا خط خاف- هرات در مدت کوتاهی به بهره برداری برسد، گفت: به زودی در زمان کوتاهی حرکت قطار از داخل ایران به افغانستان و بالعکس آغاز می شود، همچنین آمادگی داریم تا به نیروهای راه آهن افغانستان در این خصوص آموزش ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه به زودی ۹۶ نفر از کارمندان راه آهن افغانستان در ایران تحت آموزش های لازم قرار خواهند گرفت، افزود: بحث آموزش به همکاران راه آهن افغانستان محدود به این تعداد نخواهد بود و در دوره های آموزشی بعدی آمادگی داریم تا در همه سطوح به کارکنان راه آهن افغانستان آموزش دهیم، به خصوص که ایران در حوزه مهندسی راه آهن بسیار پیشرفته بوده و دانشکده مستقلی به عنوان مهندسی راه آهن در کشور داریم.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اهمیت برقراری ارتباط مستمر میان دو شرکت ایران و افغانستان ادامه داد: در این خصوص مدیرکل بین الملل شرکت راه آهن ایران آمادگی دارد تا در هر زمان با طرف افغانستانی در ارتباط باشد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در اجرای تفاهم نامه ای که امروز امضا شد، تصریح کرد: با توجه به مشترکات دو ملت ایران و افغانستان به خصوص اشتراک در دین و زبان، نزدیکی دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه قرار است شبکه راه آهن ایران و افغانستان به شبکه ریلی چین و آسیای میانه متصل شود، خاطرنشان کرد: توسعه شبکه ریلی امنیت بیش از پیش مرزهای دو کشور و افغانستان، تعالی ارتباطات کشورها و رونق اقتصادی افغانستان و منطقه را در پی خواهد داشت.

محمدزاده به لزوم تدوین برنامه زمانبندی شده برای ساخت قطعات ۳ و ۴ این خط آهن اشاره و گفت: اگر هر کدام از این قطعات ساخته نشود کریدور منطقه شکل نخواهد گرفت. باید برای این موضوع و تسریع در اجرای قطعات سه و چهار صورتجلسه جداگانه ای به امضای دو طرف برسد.

وی اهمیت راه اندازی دفتر ایستگاهی در مرز افغانستان را یادآور شد و گفت: موضوع دیگر مطالعه بارهایی است که می تواند روی ریل بیاید، طبق مطالعاتی که ما داشته ایم در کمتر از ۱۰ سال آینده منطقه ما پتانسیل عبور ۱۰ میلیون تن بار ترانزیتی دارد، ولی در داخل کشورها هم پتانسیل انتقال بار به ریل بسیار بالاست، بنابراین شرکت راه آهن افغانستان نوع بارهای با مبدا یا مقصد افغانستان را بررسی کند که چه نوع باری می تواند از طریق خط آهن جابه جا شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: امیدواریم ۳۰ کیلومتر از خط آهن خاف به هرات در داخل افغانستان در تاریخ ۱۳ مرداد به بهره برداری برسد.

به گفته محمدزاده، تا به حال ۱۵۰ میلیارد تومان از سوی ایران برای ساخت قطعات یک و دو راه آهن خاف-هرات هزینه شده که قطعات۳ و ۴ نیز به طول ۶۰ کیلومتر در آینده ساخته خواهد شد. قطعه ۳ را ایران و قطعه ۴ را افغانستان می سازد. ضمن اینکه قرار است جابه جایی مسافر نیز از طریق این خط آهن انجام شود.

در ادامه این جلسه محمدیما شمس مدیر اجرایی شرکت راه آهن افغانستان با تاکید بر اهمیت ساخت راه آهن خاف-هرات برای افغانستان ابراز امیدواری کرد: به زودی این خط آهن مورد بهره برداری قرار گیرد تا حجم همکاری های دو کشور ایران و افغانستان که اشتراکات زیادی به خصوص در دین، فرهنگ و زبان با یکدیگر دارند، توسعه یابد.

وی با تاکید بر لزوم دریافت آموزش های لازم برای کارکنان راه آهن افغانستان از طرف کارشناسان ایرانی اظهار داشت: کشور افغانستان به خصوص در قسمت غربی خود که محل ساخت خط آهن خاف-هرات است امنیت بالایی دارد و این کشور سالانه ۲ میلیون دلار برای تامین امنیت این خط آهن هزینه می کند.

کد N1738187

وبگردی