آفتاب
صبح امروز اتفاق افتاد؛

آغاز دور جدید اعتراض کارگران کیان تایر/ نگران معترضان از بازگشت مالک خصوصی

آغاز دور جدید اعتراض کارگران کیان تایر/ نگران معترضان از بازگشت مالک خصوصی

از ساعت ۹ صبح امروز (دوشنبه/ ۲۶ تیرماه) حدود ۴۰۰ نفر از کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به رویه مدیریت این کارخانه در محوطه محل کار خود تجمع کردند.

جمعی از کارگران کارخانه کیان‌تایر در تماس با خبرنگار ایلنا از شروع دور جدید تجمعات صنفی خود و همکارانشان خبر دادند.

به گفته این کارگران از ساعت ۹ صبح امروز (دوشنبه/ ۲۶ تیرماه) نزدیک به ۴۰۰ کارگر با برپایی یک تجمع صنفی در محوطه کارخانه لاستیک البرز، انتقاد خود را نسبت به عملکرد مدیریت جدید اعلام کردند.

کارگران معترض که در نوبت کاری صبح مشغول کارند می‌گویند از زمان تغییر رئیس هیاتی که از سوی دولت مسئولیت اداره کارخانه لاستیک البرز را برعهده دارد با مشکلاتی مانند پرداخت نشدن دو ماه مزایای مزدی، و متوقف شدن فعالیت‌های کارخانه به علت تامین نشدن مواد اولیه مواجهند.

آن‌ها در رابطه با مطالبات صنفی خود، افزودند: فعالیت‌های کلیه خطوط تولید کارخانه از روز شنبه متوقف شده است چرا که با تغییر رئیس هیات حمایت از صنایع در هفته‌های گذشته کارخانه دچار بحران در تامین مواد اولیه شده است.

این کارگران که عقیده دارند مدیریت قبلی کارخانه توانسته بود که با نوعی تعامل سازنده مزد و مزایای مزدی کارگران را به موقع بپردازد، می‌گویند جدا از مشکلات یاد شده، این روز‌ها می‌شنویم که به احتمال قوی مدیریت کارخانه باردیگر به مالک خصوصی آن سپرده خواهد شد و همین مسئله باعث تشدید نگرانی‌هایمان شده است.

کارخانه کیان‌تایر که در زمینه ساخت انواع تایر خودرو فعالیت دارد در منطقه چهاردانگه (کیلیوم‌تر ۱۰ آزادراه تهران-ساوه) قرار دارد و در مجموع نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر در سه شیفت مشغول کارند.

این واحد تولیدی در میانه دهه ۸۰ از سوی دولت به بخش خصوصی واگذار شد اما به دلیل نحوه عملکرد کارفرمای خصوصی از‌‌ همان ابتدای واگذاری با مشکلات کارگری جدی مواجه شد که در ‌‌نهایت از سوی وزارت صنعایع وقت مسئولیت اداره این کارخانه از کارفرمای جدید سلب و به هیات حمایت از صنایع واگذار شد.

براساس قانون حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیل کارخانه‌های کشور در صورت ناتوانی کارفرما در اداره صحیح واحدهای صنعتی، گروهی دولتی موسوم به هیات حمایت از صنایع عهده‌دار اداره این کارگاه خواهد بود، همچنین به موجب ماده ۱۴۱ قانون کار هرگاه اختلاف روابط کار منجر به توقف فعالیت کارگاه در شرایط حضور داشتن کارگر بشود نیز مسئولیت اداره کارگاه برعهده این هیات خواهد بود.

لازم به یادآوری است که تا لحظه انتشار این خبر تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مسئولان وزارت صنایع که مسئولیت انتخاب ریاست هیات حمایت از صنایع را برعهده دارد بی‌ثمر بوده است.

کد N1734710

وبگردی