آفتاب
با هوش مصنوعی؛

محاسبه دقیق مدت زمان زنده ماندن پس از ابتلا به سرطان مشخص شد

محاسبه دقیق مدت زمان زنده ماندن پس از ابتلا به سرطان مشخص شد

بسیاری از افراد وقتی از مبتلا شدن خود به سرطان مطلع می شوند، دوست دارند بدانند تا چه مدتی می توانند به زندگی ادامه دهند؛ سوالی که دستاوردهای جدید علمی پاسخ دادن به آن را تسهیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از eurekalert، در حالی که روش های فعلی برآورد مدت زمان زنده ماندن افراد در صورت ابتلا به انواع مختلف بیماری سرطان خام و غیردقیق است، امید می رود بیمارانی که به سرطان روده دچار می شوند به زودی بتوانند به دقت از میزان شانس زنده ماندن خود مطلع شوند.

محققان دانشگاه ناتینگهام به همین منظور و با همکاری شرکت نرم افزاری ClinRisk ابزار محاسباتی جدیدی موسوم به QCancer Colorectal Survival ابداع کرده اند که هم پزشکان و هم بیماران می توانند از آن برای کسب اطلاعات مذکور استفاده کنند.

این ابزار تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمانی قابل استفاده و فرایندهای مراقبتی و رسیدگی های ضروری را تسهیل می کند. بررسی های انجام شده نشان دهنده دقت بالای این ابزار در پیش بینی مدت زمان زنده ماندن افراد بعد از ابتلا به سرطان روده هم در مردان و هم در زنان است.

البته مدت زمان محاسبه شده بر مبنای زمان تشخیص، مداواهای انجام شده و تحولات تازه ای که در فرد صورت می گیرد، قابل به روزرسانی و تغییر است.

این ابزار رایانه ای با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از نزدیک به ۴۴ هزار فرد مبتلا در نقاط مختلف انگلیس طراحی شده و از هوش مصنوعی مناسب برای افزایش دقت و تجربه خود برخوردار است.

این نرم افزار در کنار عواملی مانند سن، میزان پیشرفت سرطان و ... به دیگر عوامل محیطی و شخصی مانند سابقه مصرف سیگار توسط بیمار، شاخص توده بدن، سوابق بیماری های خانوادگی، دیگر بیماری ها و مداواهای صورت گرفته و حتی سوابق مصرف داروها و انجام عمل های جراحی نیز توجه می کند. گروه سازنده ابزار مذکور در تلاش هستند تا در آینده استفاده از آن را برای پیش بینی مدت زمان زنده ماندن افراد مبتلا به دیگر انواع سرطان هم ممکن کنند.

کد N1717926

وبگردی