آفتاب
فرشید پارسی کیا در گفتگو با مهر:

باید از نمایشگاه های تجسمی تمرکز زدایی کرد/ به دنبال مخاطب عام تر

باید از نمایشگاه های تجسمی تمرکز زدایی کرد/ به دنبال مخاطب عام تر

فرشید پارسی کیا گرافیست و مدیر گالری دنا معتقد است ۲ کار برای گسترش هنرهای تجسمی باید انجام داد، اول بردن نمایشگاه ها خارج از تهران و دوم برپایی نمایشگاه هایی که در جذب مخاطب عام موفق باشد.

فرشید پارسی کیا گرافیست درباره جدیدترین فعالیت خود به خبرنگار مهر گفت: امسال ۴ نمایشگاه را کیوریت خواهم کرد که اولین نمایشگاه با عنوان «انسان دشواری وظیفه است» اردیبهشت ماه در گالری دنا برگزار شد و همین نمایشگاه این روزها در گالری سایان اصفهان برپا شده است.

وی ادامه داد: در واقع در این نمایشگاه توان دوست داشتن و دوست داشته شدن به نمایش گذاشته می شود. یک دید انتقادی در این نمایشگاه بر دیدگاه اومانیستی وجود دارد. در پوستر نمایشگاه از اتفاق بمباران هیروشیما استفاده کردم تا به این مموضوع اشاره کنم که آمریکا به اسم دوست داشتن بشریت و نجات آن این عمل را که در نهایت به تخریب رسید، انجام داد.

پارسی کیا درباره گردآوری آثار این نمایشگاه مولتی مدیا بیان کرد: من از هنرمندهای مختلف خواستم با همین فضایی که به شما توضیح دادم و یکی از اشعار شاملو که در آن در آخر شعر می گوید: «ای کاش قضاوتی، قضاوتی در کار بود»، اثر خلق کنند که در نهایت آثار تلخی خلق شد که قطعا مخاطب را به فکری عمیق درباره دوست داشتن فرو می برد و حتی گاهی نتیجه این فکر برای شان تعجب آور خواهد بود؛ اینکه چقدر در این امر که به نظر انتزاعی می آید خودخواهی دخیل است و مواردی شبیه به این.

به گفته وی در این نمایشگاه آثاری از آرش تنهایی، محسن ثقفی، حمید جانی پور، بابک حقی، مصطفا دهقانیان، یاسمن رسولی، زُروان، فرشاد عسگری کیا، سارا کاوه، رحیم مولائیان، سیاوش مقیمیان و احسان نصری به نمایش درآمده است.

مدیر گالری دنا درباره برپایی این نمایشگاه در شهر اصفهان اظهار کرد: امسال در گالری دنا بنا را بر این گذاشتیم که نمایشگاه هایی که در تهران برپا می کنیم در یک بازه زمانی در برخی شهرها هم به نمایش در آید. در واقع با نیت تمرکز زدایی این کار را انجام می دهیم. هنرهای تجسمی عموما در تهران محدود شده است در حالیکه مثلا سینما این امکان را دارد که در شهرهای مختلف بچرخد و آثار سینمایی در خارج از تهران هم دیده شود.

پارسی کیا در پاسخ به این پرسش که آیا برپایی نمایشگاه در شهرستان ها و یا همکاری با هنرمندان خارج از تهران به راحتی امکان پذیر است، گفت: خیر این اتفاق اینقدر ساده نیست که با هنرمندان خارج از تهران یا خارج از کشور کار کنید. البته ما در گالری دنا با هنرمندان زیادی همکاری می کنیم که خارج از تهران ساکن هستند. در وهله اول اینکه ۹۹ درصد شهرهای ما اصلا گالری ندارند و این دردناک است. شهرهای بزرگی مثل شیراز و اصفهان گالری هایی دارند. نکته دیگر هم این است که خارج از تهران فروش آثار هنری یا نداریم یا بسیار کم است. برای همین کیوریتورها زیاد راغب نیستند خارج از تهران کار کنند

وی ادامه داد: البته خارج از تهران هنرمندها فعال هستند ولی متاسفانه هنوز برنامه ریزی دقیقی برای فعالیت هدفمند آنها وجود ندارد.

این گرافیست همچنین با اشاره به اینکه هنوز فرهنگ گالری رفتن در تهران هم به خوبی جا نیفتاده است، بیان کرد: ما همچنان در گالری های خود با زبان آرکائیک و فاخر با مخاطب برخورد می کنیم و برای همین مخاطبان سخت وارد گالری ها می شوند. روزانه شاید ۵۰ نفر به گالری ما زنگ می زنند که بپرسند چگونه می توانند بلیت تهیه کنند و هنوز نمی دانند بازدید از گالری ها رایگان است. ما در گالری دنا سعی کردیم با گذاشتن نمایشگاه های دیدنی فاصله مخاطب را با خودمان کم کنیم.

پارسی کیا اظهار کرد: ما نمایشگاه هایی که می گذاریم صرفا برای فروش آثار نیست. مشخص است شما اگر تابلویی از سهراب سپهری را نمایش دهید عده ای مخاطب خاص به گالری می آیند و در نهایت هم اثر فروش می رود اما هدف ما این است که مخاطب عادی به گالری بیاید و این نیازمند تمهیداتی است. آثار مولتی مدیا یا پرفورمنس یا نمایش اینستالیشن در همین راستاست.

وی درباره ۳ نمایشگاه دیگر گفت: نمایشگاه بعدی که کیوریت خواهم کرد موضوع اش درباه بی طرفی است. در واقع درباره این موضوع صحبت می کند که ما نمی توانیم انسان های بی طرفی باشیم. در واقع در همه نمایشگاه ها موضوعی مطرح است که انتخاب های انسان را به چالش می کشد.

کد N1704557

وبگردی