آفتاب

میزگرد ایرنا/ احزاب و نقش محوری آن در حضور حداکثری در انتخابات

میزگرد ایرنا/ احزاب و نقش محوری آن در حضور حداکثری در انتخابات

شهرکرد- ایرنا- با وجود نقدهایی که کارشناسان سیاسی به نحوه و عملکرد احزاب در تاریخ سیاسی کشور وارد می کنند اما اعتقاد بر این است که یکی از کارکردهای اصلی احزاب تحقق حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای است.

انتخابات از مهمترین عرصه های فعالیت و مشارکت سیاسی اقشار مختلف جامعه محسوب می شود و از سوی دیگر زمینه برای فعالیت های حزبی و گروهی تشکل های سیاسی را فراهم می کند تا با حضور پررنگ در این عرصه بتوانند اهداف حزبی و انتخاباتی خود را محقق کنند که این امر در رونق بخشی به انتخابات و حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای بسیار مهم و اثرگذار است.
از همین رو در میزگرد ایرنای شهرکرد با حضور جمعی از فعالان سیاسی و نمایندگان احزاب اصولگرای این استان ضمن بررسی جایگاه احزاب در انتخابات به نقش کلیدی این نهادهای مدنی در تحقق حضور حداکثری مردم در انتخابات پرداخته شد.
برخی از این فعالان سیاسی اصولگرا معتقدند: حزب ظرفیت بالایی در جذب حضور حداکثری مردم در انتخابات دارد و احزاب با معرفی فرد اصلح نقش مهمی در انتخابات آگاهانه افراد و حرکت نظام به سمت رشد و توسعه برعهده دارند، اما در عین حال برخی دیگر از آنان معتقدند؛ اگرچه احزاب نقش محوری در عرصه انتخابات ایفا می کنند، اما از آنجا که تحزب در کشور بخوبی نهادینه نشده، احزاب تاکنون نتوانسته اند به طور کامل به وظایف ذاتی خود عمل کنند.
مشروح این میزگرد در ادامه آمده است:

* ظرفیت بالای احزاب در حضور حداکثری مردم در انتخابات
مسئول ستاد انتخاباتی حجت الاسلام ابراهیم رئیسی در چهارمحال و بختیاری در این میزگرد خبری با بیان اینکه احزاب از ظرفیت بالایی در انتخابات برخوردارند گفت: احزاب به عنوان خواص جامعه می توانند در جهت دهی به انتخابات نقش مهمی ایفا کنند از همین رو انتظار می رود با عملکرد صحیح و گفتار درست برای اعتمادسازی و جذب مردم به حضور در انتخابات نقش مثبتی ایفا کنند.
حجت الاسلام سید مصطفی هاشمی ادامه داد: احزاب و تشکل ها باید به نحوی عمل کنند که مردم همچنان به نظام خود علاقه مند باشند و برای تداوم و تکامل آن حضور پررنگی در عرصه انتخابات داشته باشند.
وی با بیان اینکه هویت نظام ما احیای گفتمان اسلام و قرآن است گفت:در نظام اسلامی باید هدف همه احزاب و تشکل ها یکی باشد و آن تلاش برای پیاده سازی دستورات اسلام راستین در جامعه حول محور ولی فقیه است.
هاشمی افزود: اگر احزاب و تشکل های سیاسی در نظام اسلامی در مسیر ولی فقیه قرار نگیرند و نسبت به آن تمکین نکنند، افراد از مسیر درست خارج شده و بی اخلاقی و هرج و مرج جامعه را فرا می گیرد و مردم نسبت به احزاب دلزده می شوند.
مسئول ستاد انتخاباتی حجت الاسلام ابراهیم رئیسی در چهارمحال و بختیاری گفت: اعتقاد ما بر این است که همه احزاب فعال در کشور دارای هدف یکسانی هستند اما در شیوه های عمل اختلافاتی دارند که امید می رود با رعایت تقوا و رعایت خطوط قرمز به انجام کارویژه های خود بپردازند.

* احزاب حق را آنگونه که هست ارائه دهند
مسئول جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا) چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد خبری اظهار کرد: نوع نگاه مردم نگاه حق گرایانه است؛ در واقع مردم همواره به دنبال حق هستند و از آن پیروی می کنند از همین رو انتظار می رود تا احزاب حق را آنگونه که هست ارائه دهند و آنها را در انتخاب فرد اصلح یاری دهند.
مرتضی سجادی افزود: بیان حق، ارائه حق و نشان دادن مسیر حق از وظایف مهم احزاب در یک نظام اسلامی است.
وی با اشاره به دیدگاه اصولگرایان در خصوص اداره حکومت بیان کرد: یکی از برنامه های اصولگرایان در حکومتداری استفاده از نیروهای توانمند در همه حوزه ها است و هر زمانی که احساس کنند این مهم در نظام اسلامی مغفول مانده برای ایجاد تحول در کشور تلاش می کنند.
سجادی گفت:امروز نیز ضرورت این تحول احساس می شود و احزاب اصولگرا تلاش می کنند تا برای تحقق اهداف نظام اسلامی و انتخاب فرد اصلح مردم را به مشارکت هرچه بیشتر در انتخابات دعوت کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: حضور حداکثری مردم در انتخابات بسیار مهم و ضروری است تا همه احزاب در این زمینه تلاش خود را به کار گیرند.

* احزاب نقش مهمی در گزینش نامزدها و مشارکت مردم در انتخابات دارند
دبیر حزب موتلفه اسلامی و رئیس ستاد انتخاباتی سیدمصطفی میرسلیم در چهارمحال و بختیاری نیز گفت: احزاب و تشکل های سیاسی، جریانات سیاسی کشور را تشکیل داده اند که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون 2 جریان بر کشور حاکم بوده و می توان ادعا کرد نقش عمده ای در انتخابات، گزینش نامزدها و مشارکت مردم بر عهده داشته اند.
مراد کاظمی افزود: 2 دلیل برای اثبات این ادعا وجود دارد؛ یکی اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون تمام روسای جمهوری که روی کار آمده اند متعلق به یکی از این 2 جریان سیاسی بوده اند و حتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی به جز در مناطقی که ویژگی های قومیتی پررنگ است، در کلانشهرها نمایندگان مجلس متعلق به یکی از این 2 جریان هستند.
وی گفت: دلیل دیگر این است که با وجود اینکه توده مردم در حالت عادی عضو هیچ حزبی نیستند اما در روز انتخابات در حدود 90 درصد مردم خواسته یا ناخواسته رای خود را بر اساس صورتبندی های حزبی و جناحی می دهند.
دبیر حزب موتلفه اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: اگرچه احزاب بتازگی مورد بی مهری همگان قرار گرفته اند و مشکلات را بر گردن احزاب می اندازند اما جریانات سیاسی و احزاب همچنان اثرگذاری خود را دارند.

* تحقق حضور حداکثری با دوری جستن احزاب از جنجال های سیاسی
عضو جبهه پایداری چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد خبری با تاکید بر اینکه احزاب باید نقش تشویق و تهییج مردم در انتخابات را سرلوحه کار خود قرار دهند افزود: اگر احزاب به دور از جنجال های سیاسی رسالت انتخاباتی خود را انجام دهند؛ اعتماد سازی انجام می گیرد و مردم پای صندوق های رای حاضر می شوند.
حجت الاسلام عبدالرضا یزدانی، تبیین شاخص های یک کاندیدای اصلح را از دیگر وظایف احزاب دانست و گفت: اعتقاد ما بر این است که فردی که قرار است رئیس جمهوری شود باید بتواند مباحث و مشکلات روز را صادقانه بیان کند، برنامه های خود را به دور از تخریب دیگران ارائه دهد، قاطع، شجاع، دشمن ستیز و با برنامه باشد و از تیم کاری توانمندی بهره گیری کند.
وی حضور در انتخابات را یک تکلیف دینی و قانونی برشمرد و بیان کرد: بر اساس آموزه های دینی و علقه های ملی مردم همواره نقش پررنگی در عرصه انتخابات داشته اند اما عملکرد برخی از احزاب و کاندیداها باعث بدبینی و ناامیدی مردم به کشور می شود.

*بیان واقعیت ها و مطالبه گری از فعالیتهای اصلی احزاب است
دبیر جامعه اسلامی مهندسین چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد خبری، مردم را مهمترین سرمایه نظام دانست و اظهار کرد: رسالت احزاب این است که حضور پررنگ مردم در عرصه را حفظ کنند و اعتماد آن ها به نظام سیاسی را خدشه دار نکنند.
احمد ایرج پور ادامه داد: از همین رو احزاب می توانند با سبک گفتاری و رفتاری صحیح مردم را به حضور حداکثری در انتخابات تشویق کنند.
وی بیان واقعیت ها و مطالبات مردم را از دیگر فعالیت های اصلی احزاب دانست و گفت: احزاب ضمن اینکه در معرفی نامزد اصلح به مردم نقش مهمی دارند بلکه پس از انتخابات و با روی کار آمدن فرد موردحمایت خود باید در برابر مردم پاسخگو و مطالبه گر باشند.
ایرج پور بیان کرد: احزاب و تشکل های سیاسی ضمن عمل به وظایف خود باید دغدغه ها و منویات مقام معظم رهبری را نیز پیگیری کرده و در این مسیر فعالیت کنند.

* جایگاه حزب در کشور بخوبی نهادینه نشده است
دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در این میزگرد خبری با طرح این موضوع که جایگاه حزب در کشور به خوبی نهادینه نشده است، گفت: بسیاری از احزاب فعال در عرصه سیاسی کشور در جایگاه واقعی خود قرار ندارند و همین امر سبب شده تا کارکردهای حزبی در کشور به خوبی پیاده سازی نشود.
احمد شیرانی تک آبی افزود: برهمین اساس برای برخورداری از کارکردهای حزبی باید در گام نخست حزب گرایی را در کشور نهادینه و نقش آن را تثبیت کرد.
وی عدم پاسخگویی احزاب در قبال عملکرد روسای جمهوری که دیدگاه های آن حزب را نمایندگی می کند،بیان کرد: این نقصان سبب می شود تا در برهه هایی با پدیده هایی در عرصه سیاسی مواجه شویم که آن فرد نه در برابر جریان های سیاسی پاسخگو است و نه حزب و جناحی مسئولیت عملکرد آن رئیس جمهوری را برعهده می گیرد.
شیرانی تک آبی بیان کرد: با وجود کاستی هایی که در خصوص تحزب در کشور وجود دارد اما احزاب در عرصه سیاسی کشور دارای سه کارکرد ' ارائه برنامه'، ' معرفی مصداق' و ' پاسخگویی' را برعهده دارند.
این فعال سیاسی اصولگرا، عملکرد ضعیف احزاب را یکی از عوامل نهادینه نشدن حزب گرایی در کشور دانست و گفت: عملکرد ضعیف باعث بدبینی مردم به احزاب شده و از سوی دیگر نقدگریزی و نقدستیزی دولتها، روند تضعیف حزب گرایی در کشور را تشدید کرده است.
تهیه وتنظیم : خاطره حسین زاده ** انتشاردهنده: غلامرضا مالک زاده
7363/6021 / 1876
کد N1687540

وبگردی