آفتاب

پیش بینی ایجاد 16 هزار هکتار گلخانه جدید در برنامه ششم توسعه/ افزایش 3 هزار هکتاری وسعت گلخانه های کشور در 3 سال اخیر

پیش بینی ایجاد 16 هزار هکتار گلخانه جدید در برنامه ششم توسعه/ افزایش 3 هزار هکتاری وسعت گلخانه های کشور در 3 سال اخیر

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بهره وری در برنامه ششم توسعه 16 هزار و 160 هکتار گلخانه جدید به وسعت گلخانه های موجود کشور افزوده می شود.

به گزارش ایلنا، محمد علی طهماسبی در آیین گشایش نمایشگاه ملی گل و گیاهان زینتی در محلات افزود: درختان انجیر، انار و هلو و لیمو ترش که پیش رس هستند اما در معرض سرمازدگی قرار دارند، در گلخانه ها کاشت و به بار خواهند نشست.

وی ادامه داد: در سال های اخیر بر وسعت گلخانه های کشور افزوده شده به طوری که در سال 91 مجموع وسعت گلخانه های کشور هشت هزار و 326 هکتار بود.

طهماسبی اظهارکرد: ظرف سه سال گذشته بیش از سه هزار هکتار به وسعت گلخانه ها افزوده شده و اکنون وسعت گلخانه های کشور به 11 هزار و 425 هکتار افزایش یافته است.

وی ادامه داد: با بسته تشویقی دولت بدون هیچ گونه محدودیتی تسهیلات برای افزایش سطح گلخانه ها پرداخت می شود.

طهماسبی گفت: دولت برای افزایش بهره وری و صرفه جویی در آب اجرای 2 طرح پرورش ماهی در قفس و احداث گلخانه را در در اولویت قرار داده است .

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای اجرای این 2 طرح از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات پرداخت می شود و هیچ محدودیتی برای احداث گلخانه وجود ندارد.

طهماسبی افزود: با انتقال محصولات آب بر به محیط های کنترل شده همچون گلخانه ها با کمترین میزان مصرف آب و 12 درصد صرفه جویی می توان حتی به بهره وری 10 برابری همراه با کیفیت بالاتر دست یافت.

وی ادامه داد: برای هر متر گلخانه پنج تا هشت میلیون ریال سرمایه گذاری می شود و دولت در صدد است برای افزایش تولید و ایجاد اشتغال گلخانه های کوچک مقیاس را راه اندازی کند.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی افزود: دولت یازدهم بیشترین اعتبارات و یارانه را برای طرح های روشهای نوین ابیاری تخصیص داده است.

وی ادامه داد: برای اجرای روش های نوین آبیاری هیچ گونه محدودیت اعتباری وجود ندارد و طرح های مناسبی در این راستا همچون آبیاری تحت فشار و زیر سطحی اجرا شده است.

طهماسبی با برشمردن ظرفیت محلات در تولید گل و گیاهان زینتی، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی و شرکت های دانش بنیان گفت: وجود این ظرفیت محلات را به یک مرکز تجربی و مهارتی در زمینه گل و گیاه تبدیل کرده است .

 

کد N1684880

وبگردی