آفتاب

کتاب «اسلام رحمانی؛ تحلیلی بر مبانی و مولفه‌ها» منتشر شد

کتاب «اسلام رحمانی؛ تحلیلی بر مبانی و مولفه‌ها» منتشر شد

نظریه اسلام رحمانی در سطح جهان اسلام پیگیری می‌شود و نظریه‌ای محدود به ایران نیست؛ بلکه فراتر از جغرافیای اسلام، در مقیاس جهانی و در گستره همه ادیان با تفاوت‌هایی در متد و محتوا تزریق و تبلیغ می‌شود.

به گزارش ایلنا، کتاب «اسلام رحمانی؛ تحلیلی بر مبانی و مولفه‌ها» به قلم حسن علی‌پور وحید توسط نشر معارف منتشر شده است.

«اسلام رحمانی» اصطلاحی نوظهور است که از یک دهه پیش وارد ادبیات نواندیشی دینی و سیاسی ایران شده است؛ اما بنیادهای نظری و عملیِ این گفتمان ریشه و پیشینه‌ای طولانی تر دارد. نظریه اسلام رحمانی در سطح جهان اسلام پیگیری می شود و نظریه‌ای محدود به ایران نیست؛ بلکه فراتر از جغرافیای اسلام، در مقیاس جهانی و در گستره همه ادیان با تفاوتهایی در متد و محتوا تزریق و تبلیغ می‌شود. برخلاف برخی سطحی انگاریها، اسلام رحمانی نظریه‌ای عمیق و گسترده و با تکانه‌های مهارناشدنی در عرصه‌های معرفتی، سیاسی و اجتماعی است.

این گفتمان، آفاق وسیعی از اهداف و آرمانها را پوشش می‌دهد و گستره‌ای از نوگرایی را دنبال می‌کند. این نظریه با بسیاری از تحولات فکری و سیاسی امروز اسلام و جهان معاصر پیوند برقرار می‌کند و در شمار جدیدترین تولیدات جریان روشنفکری دینی خوانده می‌شود. ریشه‌یابی دقیق انگیزه، ابعاد و اهداف این رهاورد نواندیشی دینی، می‌تواند فهم عمیق تر آن را در پی آورد.

پژوهش کنونی، در پنج بخش تهیه و تنظیم شده است.

بخش اول، کلیات است که تعریف و پیشینه اسلام رحمانی را پوشش می‌دهد.

بخش دوم، جریان شناسی اسلام رحمانی را سامان می بخشد و بر آن است که پایه‌های اجتماعی اسلام رحمانی و تیپ فکری نظریه‌پردازان و دغدغه‌داران آن را بررسد.

بخش سوم، اصول و مؤلفه‌های ماهیت ساز اصول رحمانی را می‌کاود و می‌کوشد ویژگی‌های جوهریِ این گفتمان را جمع آورد.

بخش چهارم، مهمترین استدلالها و استنادهای این قرائت را پیش می‌نهد.

بخش پنجم نیز نسبت سنجی است میان اسلام رحمانی و اسلام وحیانی که با عرضه اسلام رحمانی به قرآن، سیره انبیاء و اولیاء، سنن الهی، و آرای اندیشمندان مسلمان، تراز همسویی آنها را محک می زند.

یکی از ویژگی‌های این اثر، بررسی تفضیلی دیدگاه‌های مبدعان و نظریه پردازان این رویکرد در داخل و خارج از کشور (خصوصاً محسن کدیور، مصطفی ملکیان، سیدحسین نصر، سیدحسین مدرسی طباطبایی، عبدالکریم سروش، سیدسلمان صفوی و فتح الله گولن و برخی شخصیت‌ها و فعالان سیاسی معاصر) است.

دفتر نشر معارف از این نویسنده و پژوهشگر، دو کتاب «مکتب در فرآیند نواندیشی» (نقدی بر دیدگاههای محسن کدیور و سیدحسین مدرسی طباطبایی در حوزه شیعه شناسی) و «ارتقای مرجعیت شیعه» (نقدی بر ابتذال مرجعیت شیعه نوشته محسن کدیور) منتشر کرده است.

کتاب اسلام رحمانی؛ تحلیلی بر مبانی و مولفه‌ها به قلم حسن علی پور وحید، توسط نشر معارف، در ۴۸۰صفحه در قطع رقعی و به قیمت ۱۷۰۰۰تومان منتشر شده است.

کد N1669632

وبگردی