آفتاب

تجلی توحید در بهار طبیعت- بهرام دلیر نقده ای *

تجلی توحید در بهار طبیعت- بهرام دلیر نقده ای *

در بحث نوروز و زنده شدن طبیعت پیام هایی را می توان به وضوح دریافت، اول اینکه ابتدا بدانیم هر مردنی در پی آن، زنده شدنی وجود دارد، بنابراین مردن به معنای تمام شدن و فانی بودن نیست بلکه باید منتظر رستاخیز آن و زنده شدن دوباره باشیم.

دومین پیام نوروز و طبیعت این است که بهار و طبیعت که زند می شوند خود نشانه و حامل پیام های بزرگی از وجود حضرت حق و خالق متعال، هستند که برای همه ما درس آموز است.
وقتی ما طبیعت را می بینیم باید طبعیت آفرین را ببینیم، زیبایی که به تماشای آن می نشینیم باید خالق زیبا آفرین را به خاطر بسپاریم و بدانیم خداوند متعال زیبای مطلق است، زیبایی های طبیعت، زییایی های خلقی و اعطایی هستند و اصالت اصلی از آن خداوند باری تعالی است.
زمانی که در دشت و صحرا می رویم وزیبایی های طبیعیت را تماشا می کنیم باید خالق زیبایی را دید، امیر سخن حضرت امام علی (ع) در این زمینه می فرمایند: من هیج چیز را ندیدم مگر اینکه که قبل از آن، خداوند متعال را دیده باشیم، هیچ چیز را ندیدیم مگر آنکه همراه آن و بعد ازآن خداوند را ندیده باشم.
ما می توانیم به طبیعت نگاه عرفانی و موحدانه داشته باشیم و تجلی توحید را می توان به عیات در طبعیت دید.
طبیعت محل تجلی گاه حق است جهان آیت الله می باشد و مفهوم جهان از جهیدن است وهمیشه در حال صیرورت ودر حال شدن است وبه دور از انصاف وخردمندی است جهان در حال حرکت باشد وانسان در حال در جازدن باشد پس در حرکت همراه جهان ونظام آفرینش باشیم.
البته بدان بسنده نکنیم وجلوتر بزنیم ومقصد اعلی هدفمان باشد که وصال حق است خسران بزرگ، بجای پیشروی، پسروی داشتن است که پسروی گاهی مقام آدمی را از هر جنبنده ای پاین تر می آورد ما از طبیعت بایستی عبور کنیم که جهان برای انسان گذرگاه می باشد نه ایستگاه.
امتیاز انسان به جهان سبقت گرفتنی آدمی از جهان است نکته مهم پاسداشت ازطبیعت ومحیط زیست است که نظام آفرینش در نگاه عرفانی حریم خداوندی وبنوعی ما محرم آن حرم هستیم همانطور که حاجی خانه خدا، نباید به محیط زیست آسیبی برساند ما نیز بانگاه عرفانی نباید آسیبی به نظام زیبای هستی بزنیم بلکه ازاینکه نشانه معشوق ماست بایستی از آن لذت ببریم.
نیایش یامقلب القلوب والابصار ویا مدبر اللیل والنهار ویامحول الحول والاحوال را باخلوص بیشتر بزبان جاری کنیم و در قلب خود نهادینه کنیم تا حال احوالمان در سال 1396 بهتر وبهتر از سال 1395 باشد به انسانیتمان توسعه داده و راضی به حال حاضرمان نشویم.
*حجت الاسلام والمسلمین دکتر بهرام دلیر نقده ای رئیس گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دکترای علوم سیاسی
7401/ تنظیم: بهمن اطمینان** انتشار دهنده : سید سعید حسینی
کد N1667330

وبگردی