آفتاب
به تصحیح توفیق سبحانی؛

مناجات‌نامه خواجه عبدالله انصاری تجدیدچاپ شد

مناجات‌نامه خواجه عبدالله انصاری تجدیدچاپ شد

«چنین گفت پیر هرات» شامل مناجات‌نامه، مقولات و رباعیات خواجه عبدالله انصاری به تصحیح دکتر توفیق سبحانی به چاپ دوم رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرت خواجه عبدالله انصاری به سبب اشعار اندکی نیست که از وی باقی مانده است بلکه به سبب رسالات و کتاب‌های منثوری است که از او در دست داریم. مشهورترین کتاب‌های خواجه عبدالله از این قرارند: مناجات‌نامه، رساله دل و جان، کنزالسالکین، محبت‌نامه، الهی‌نامه، رساله مقولات، قلندرنامه و رساله هفت حصار.

مناجات‌نامه معروف‌ترین اثری است که به خواجه عبدالله نسبت داده شده است. به نثر مسجع است و تا زمان خواجه، در زبان فارسی این سبک ساده و شیوا سابقه نداشته است. ظاهرا او اولین مسجع‌نویس است که این نوع نثر را در رسایل خود به کار برده است.

مناجات‌نامه یا نیایش‌نامه عنوان کتاب‌هایی به نظم یا به نثر است که به راز و نیاز به درگاه خدا و یاری‌خواهی از او اختصاص دارد. ظاهرا اولین کتابی که به نام مناجات‌نامه از خواجه عبدالله انصاری به چاپ رسیده، در ۱۲۷۹ هجری قمری و نسخه مفصل‌تری در ۱۳۰۱ ق در ممبئی تهیه شده است.

کتاب حاضر از ۱۰ جلد «کشف‌الاسرار و عده‌الابرار» تالیف رشیدالدین میبدی به تصحیح علی اصغر حکمت استخراج شده است. توفیق سبحانی علاوه بر تصحیح متن، مقدمه‌ای روشنگر نیز بر کتاب نوشته است.

کتاب «چنین گفت پیر هرات» (مناجات‌نامه خواجه عبدالله انصاری) در ۲۵۵ صفحه با جلد گالینگور و با قیمت ۲۲ هزار تومان از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

کد N1661025

وبگردی