آفتاب
رئیس جمعیت هلال‌احمر؛

اقدامات هلال احمر بر اساس برنامه ۱۰ ساله اجرایی می شود

اقدامات هلال احمر بر اساس برنامه ۱۰ ساله اجرایی می شود

رئیس جمعیت هلال‌احمر، گفت: باید به سمت تبدیل جمعیت هلال احمر به سازمانی یادگیرنده حرکت کنیم و بر همین اساس این مهم را در برنامه ۱۰ ساله هلال‌احمر مورد تاکید قرار دادیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در جلسه شورای معاونین هلال‌احمر پس از ارائه گزارشی پیرامون ضرورت تدوین دستورالعمل واحد ساماندهی فعالیت‌های زیرمجموعه جمعیت هلال احمر از سوی مدیرکل روابط‌عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال‌احمر، با تاکید بر تدوین دستورالعملی مشخص برای ساماندهی فعالیت زیرمجموعه‌های هلال‌احمر در فضای مجازی، گفت: هرگونه بهره‌برداری و استفاده از نام و نشان هلال‌احمر از سوی زیرمجموعه‌ها در فضای مجازی به‌ غیر از کانال رسمی تحت مدیریت روابط‌عمومی جمعیت؛ غیرمجاز است.
وی گفت: بر این اساس؛ استفاده از برند و نام هلال‌احمر در فضاهای مجازی با توجه به دستورالعمل تدوین شده باید به صورت رسمی و محل ارائه نظرات رسمی باشد و در این زمینه هر گونه فعالیت زیرمجموعه ها در فضای مجازی نیز باید پس از اخذ مجوز از شورای اطلاع رسانی جمعیت(و درخواست به اداره کل روابط عمومی؛ به عنوان دبیرخانه شورا) باشد.

ضرورت انجام اقدامات ایجابی در ساماندهی فضاهای مجازی

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به ضرورت انجام اقدامات ایجابی در ساماندهی فضاهای مجازی، افزود: ضروری است تا در این زمینه مطالعات تطبیقی جامعی انجام و مشخص شود که چه تولیدات محتوایی منجر به توسعه فعالیت جمعیت هلال‌احمر در فضای مجازی خواهد شد و در صورت امکان حتی با بومی‌سازی و الگوسازی بتوان فعالیت مجازی رسمی و مشخصی که منجر به ترویج و نشر خدمات داوطلبانه و بشردوستانه هلال احمر می‌شود؛ انجام داد.

وی با بیان اینکه با چنین فعالیت گسترده‌ای، فضای مجازی، دیگر؛ تنها فضای ممکن برای رجوع طیف گسترده مخاطبان نخواهد بود، اظهار داشت: در این صورت فعالیت ما در واقع در فضای واقعی شکل خواهد گرفت.

به گفته ضیایی، شورای اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر از سال آینده فعالیت مجدد و مستمر خود را آغاز خواهد کرد و در این زمینه می‌توان موضوع فعالیت در فضای مجازی را در این شورا مطرح و بررسی کرد.

تاکید بر آشنایی با ادبیات فعالیت در فضاهای مجازی

ضیائی درباره اهمیت و تاثیرگذاری فضای مجازی در مناسبات جوامع، تصریح کرد: نقش فعالیت‌ها در فضای مجازی گاه تا حدی است که سیاست‌های کشورها را نیز تحت تاثیر قرار داده و حتی به عنوان نمونه انتشار و بازنشر یک مطلب در فضاهای مجازی منجر به تغییرات گسترده ای در قدرت ها می‌شود.

به گفته وی، با توجه به چنین توان و قدرت نفوذی که فضاهای مجازی ایجاد کرده اند، ضروری است تا ما نیز با آداب و اصول نحوه مواجهه با این فضاها آشنا شده و ادبیات آن را بدانیم و با بهره‌ گیری از این قدرت بتوانیم گام های مهمی در نشر و ترویج خدمات داوطلبانه و توسعه آموزش همگانی، هم در فضای مجازی و بلکه از مدل هایی مشابه آن بهره ببریم.

برنامه استراتژیک ۱۰ ساله جمعیت هلال احمر

ضیائی؛ همچنین جمعیت هلال‌احمر را سازمانی داوطلب‌محور دانست و تاکید کرد: باید به سمت تبدیل جمعیت هلال احمر به سازمانی یادگیرنده حرکت کنیم و بر همین اساس این مهم را در برنامه ۱۰ ساله هلال‌احمر مورد تاکید قرار دادیم و از این پس نیز هر اقدامی را با تکیه بر این برنامه استراتژی انجام خواهیم داد تا به عنوان میراثی ماندگار و قابل اتکاء از دوره مدیریتی ما که البته با جدیت و از اولین روز سال ٩٦  اجرایی خواهد شد؛ برای آیندگان ثمره‌ای نیک به‌جا بگذارد.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر مسئولیت امداد و نجات در کشور را با هدف والای نجات جان مردم و به این علت که خود؛ نهادی مردمی بود، پذیرفته و مسئولیت های خود را افزایش داد، گفت: هیچ جمعیت ملی در دنیا، چنین مسئولیتی را به صورت کامل بر عهده ندارد و در این زمینه بیشتر نقش حمایتی را ایفا می‌کند و در بیشتر کشورها مسئولیت امداد و نجات بر عهده نهادهای دولتی است؛ اما با همه اینها، هلال‌احمر ایران در این زمینه از سوی دولت مسئولیت تصدی گری و به عنوان بازوی دولت عمل میکند و افتخار دارد که با همه تنگناهای اعتباری، خدمتگزار مردم است، اما برای تداوم خدمت در شأن مردم، سیستمی صحیح و ضروری خرید خدمت از هلال‌احمر؛ بعنوان تنها نهادی که قدرت پاسخگویی به نیاز مردم در حوزه امداد و نجات را دارد و مطالبه گر حقوق مردم است، ساماندهی شود.

انگیزه خدمت امدادگران و جوانان داوطلب

ضیایی به خدمات بی‌شائبه امدادگران که مشابه آن را در برف و کولاک اخیر استان‌های شمالی کشور شاهد بودیم اشاره و تصریح کرد: آنچه در میان نیروهای صف جمعیت به وضوح دیده می‌شود، انگیزه بالای خدمت و از جان‌گذشتگی بسیار است و این را به وضوح می توان در میان امدادگران، جوانانان و داوطلبان دید و هر چند این روحیه در میان کارکنان ستادی نیز وجود دارد، اما ضرورت دارد تا هر چه بیشتر در این زمینه از نیروهای صف الگو بگیریم.

وی در پایان به سیستم بانک اطلاعاتی هلال‌احمر اشاره و تاکید کرد: باید دقت کرد تا هر کسی به سیستم بانک‌ اطلاعاتی امدادگران، داوطلبان، جوانان و مدیران هلال‌احمر وارد نشود و در این زمینه همه ارتباط‌ها از طریق حوزه‌های مرتبط انجام شود.

کد N1660193

وبگردی