آفتاب
آخوندی در صحن مجلس:

گلایه‌ای از استیضاحم ندارم/ آماده‌ام به هر ابهامی پاسخ دهم

گلایه‌ای از استیضاحم ندارم/ آماده‌ام به هر ابهامی پاسخ دهم

وزیر راه و شهرسازی گفت: از اینکه در این جایگاه هستم خشنودم گلایه‌ای ندارم و آماده‌ام هر ابهامی را تبیین کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، عباس آخوندی در جریان استیضاح در صحن مجلی پشت تریبون قرار گرفت و عنوان کرد: بی‌گمان مذاکرات این جلسه سخت و تاریخی به همین جا ختم نمی‌شود و در آینده مورد قضاوت نکته‌بینانان تیزبین قرار می‌گیرد.

او افزود: در سه ماه گذشته چندین حادثه غم‌بار کام ملت ایران را تلخ کرد؛ حادثه تصادف دو قطار که جان ۴۹ نفر را گرفت، بعد آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو بود که ۱۶ آتشنشان و ۴ شهروند را به قربانی گرفت و آخرین حادثه مرگ راهدار فداکار بود که هنگام خدمت در گردنه مبارک‌آباد به شهادت رسید. ضمن ادای احترام و آرزوی غفران برای جان باختگان و عرض تسلیت به خانواده‌های آنها بار دیگر بابت هرگونه قصور یا کوتاهی از سوی دستگاه و شخص خودم پوزش می‌طلبم.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: درباره ایمنی سکونتگاه‌های ایران برابر سوانح باید تدابیر پیش‌گیرانه اتخاذ کنیم مهم آمادگی و رفتار سازمانی و شخصی ما است. در ابتدا از نمایندگانی که رنج استیضاح را متحمل شدند و وزارت‌خانه را رصد کردند، تشکر می‌کنم از آنها که پس از بررسی از پیگیری استیضاح منصرف شدند هم سپاسگزارم. از نمایندگانی که نگاه مثبتی به عملکرد وزارت‌خانه داشتند تقدیر می‌کنم.

او با اشاره به اینکه استیضاح حق نمایندگان است، تاکید کرد:  از اینکه در این جایگاه هستم خشنودم گلایه‌ای ندارم و آماده‌ام هر ابهامی را تبیین کنم. ما مردم‌سالاری در ایران را به رخ جهانیان می‌کشیم در این ارتباط لازم به تاکید پسوند دینی مقوله مردم سالاری دینی است. در ایران تمدن ایران شهری به اجرا می‌گذاریم که لازمه اجرای آن ادب است.

آخوندی خاطرنشان کرد: در این دوره وزارت ۵ بار به نحوی از نمایندگان در دوره پیشین تاییدیه گرفتم یه بار رای اعتماد سه بار در پاسخ به سوالات و یک بار در استیضاح مجلس قبل این را نشان از صداقت و درستکاری همکارانم و خودم می‌دانم و امیدوارم برای ششمین بار پاسخ‌های من در دفاع از این وزارت‌خانه قانع‌کننده باشد.

بدون دریافت کارت زرد استیضاح می‌شوم

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: استیضاح یک وزیر زمانی به جریان می‌افتد که نتواند به سوالات پاسخ دهد اما بنده چه در مجلس قبل و چه در این دوره مجلس به سوالات پاسخ دادم و بدون دریافت کارت زرد مستقیماً مورد استیضاح قرار گرفتم ولی شکویه‌ای نیست.

او یادآور شد: وقتی استیضاح در هر وزارتخانه‌ای مطرح می‌شود توجه کارمندان و مخاطبان آن وزارتخانه معطوف به موضوع استیضاح می‌شود حال اینکه در این وزارتخانه چیزی حدود ۶۷ هزار نفر مشغول به کار هستند و ده‌ها هزار پیمانکار و مهندس با این وزارتخانه کار می‌کنند که ممکن است تحت تاثیر این جریان استیضاح قرار بگیرند.

آخوندی افزود: با این وجود تلاش داشتم در زمان بررسی بودجه و بررسی برنامه ششم توسعه فعالیت‌های این وزارتخانه تحت تاثیر موضوع استیضاح قرار نگیرد این درحالی است که در این بازه زمانی به دلیل شرایط جوی و بارش باران و برف تمام بخش حمل و نقل در وضعیت فوق‌العاده قرار گرفت اما سعی کردیم از مسئولیت اصلی خود منحرف نشویم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هفته گذشته پیشنهاد سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری برای توسعه فرودگاه مشهد را به هیات وزیران برای تصویب ارائه کردم گفت: همچنین قرارداد ساخت راه تبریز – مرند نهایی شد و امروز کارگاه‌ها فعال هستند. خوشبختانه مسکن اجتماعی هم در هیات دولت به تصویب رسید.

آخوندی با بیان اینکه چند روز گذشته بازدیدی از پروژه‌های استان زنجان و کرمانشاه داشتم و پیگیر پروژه‌های این دو استان بودم گفت: نمایندگان این دو استان شاهد پیشرفت فیزیکی پروژه‌های حمل و نقلی در این استان بودند .در همین چند روز چندین نماینده به من مراجعه کردند و پیشنهاد دفاع من را در صحن علنی مجلس دادند در این راستا از فراکسیون مستقلین ولایت و فراکسیون امید برای حمایتشان از بنده تشکر می کنم.

او اظهار کرد: در چند رویکرد بنیادی به سوالات و ابهامات موجود پاسخ دهم. رویکرد جدید در توسعه حمل و نقل ایران، مبارزه با فساد و ایمنی حمل و نقل بوده که اولین اقدام در زمینه توسعه حمل و نقل تغییر انگارهای اقتصادی در این بخش بوده است.

۱۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های موجود نیاز است

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: فقط برای تکمیل پروژه‌های موجود در دست اقدام این وزارتخانه ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است این در حالی است که نمایندگان مجلس به حق پیگیر ایجاد پروژه‌های جدید هستند در این صورت به این رقم اضافه خواهد شد.

آخوندی گفت: مبلغ پیش‌بینی شده برای توسعه حمل و نقل کشور در برنامه ششم ۱۹۰ هزار میلیارد تومان است یعنی باید سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان در این حوزه هزینه کنیم.

او با اشاره به برنامه‌های توسعه حمل و نقل تا سال ۱۴۰۴ گفت: در این حوزه‌ برنامه‌ریزی دقیقی داشتیم و ۵۷۵ هزار میلیارد تومان در هشت سال آینده در بخش زیرساخت‌ها باید سرمایه‌گذاری شود.

آخوندی گفت: مبلغ تخصیص یافته و ابلاغی در سال جاری و دو ماه گذشته ۸۰ میلیارد تومان بود یعنی رقمی نزدیک به صفر در دو ماه گذشته ۱۲۵۰ میلیارد تومان تخصیص نقدی انجام شد و ۲۰۵۰ میلیارد تومان اسناد خزانه برای این وزارتخانه صادر شد. باید ببینیم ما با این وضعیت اعتباری چگونه این وزارتخانه را مدیریت می کنیم.

او در ادامه نطق دفاعیه خود در جریان استیضاحش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بودجه سال ۹۶ گفت: کل بودجه عمرانی کشور چیزی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که کل بودجه کشور ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است. این یعنی تا ۱۰ درصد از بودجه کل بودجه عمرانی کشور کاهش داشته است. اگر این شرایط تداوم داشته باشد امکان ندارد که بتوانیم در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری‌های لازم را در قسمت زیربنایی انجام دهیم. مگر درآمد نفت در سال آینده چقدر افزایش پیدا می کند؟

او با بیان اینکه ما باید یک گفتمان جدید را وارد اقتصاد کشور کنی، افزود:  من نمی‌خواهم با گفتن این آمار شما را ناامید کنم بلکه آمارهایی هم اعلام می‌کنم که شما امیدوار شوید و بدانید که می‌توانید به اهداف سندچشم انداز ایران ۱۴۰۴ برسید.

جذب ۱۳هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از بخش غیر دولتی

وزیر راه و شهرسازی در رابطه با شروع کار خود در وزارت راه و شهرسازی گفت: بنده از ابتدای کار سعی کردم که تکیه وزارتخانه خودم را به بودجه نفت و دولتی کاهش بدهم و به سمت بخش خصوصی سوق پیدا کنم. در این سه سالی که من مسئولیت را به عهده داشتم ۱۳ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه‌گذاری از بخش غیر دولتی صورت گرفته است. در حالی که علی‌رغم خشکسالی که در ایران وجود داشت توانستم از منابع مالی شرکت‌های غیر دولتی و بودجه ۲۵ هزار میلیارد تومان در بخش زیرساخت سرمایه‌گذاری کنم.آیا شما فکر می‌کنید این یک امر اتفاقی بوده است که توانستیم مجموعاً ۳۸ هزار میلیارد تومان را هزینه کنیم؟ اینها نشان از یک عزم و حرکت بزرگ در کشور است که نشات گرفته از اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست و باید در عمل آن را نشان داد.

عباس آخوندی در ادامه افزود: در مقایسه سه سالی که بنده درا ین وزارتخانه مسئولیت داشتم و سه ساله قبل از آن باید بگویم که در این مدت در مقایسه با آن بازه زمانی عملکرد ما با توجه به میزان بودجه‌ای که در اختیار داشتیم بسیار مورد قبول بوده است. در این مدت ۵۳۵۰ کیلومتر راهسازی کردیم که در سه سال قبل آن ۴۷۰۰ کیلومتر بوده است. در این سه سال هفت هزار کیلومتر روکش آسفالت صورت گرفته است که در مدت مشابه آن در سه سال گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر روکش آسفالت صورت گرفته بود. همچنین ۵۵۰۰ کیلومتر روکش آسفالت مربوط به راه‌های اصلی صورت گرفته این یک اتفاق بسیار بزرگ است.

او تصریح کرد: ما هفت راه برای تامین منابع غیر دولتی به کار گرفته‌ایم که در هیچ کجای دولت و وزارتخانه‌ای نمونه آن وجود ندارد. ما برای ۳۱۸ میلیارد تومان مذاکره کرده‌ایم برای ۲۶۴ میلیارد تومان یادداشت تفاهم ایجاد کرده‌ایم و تاکنون ۱۶۳ میلیارد تومان قرارداد قطعی امضا کرده‌ام. در ۳۸ سال گذشته درا ین وزارتخانه این یک امر منحصر به فرد است که بدون حمایت دولت و تضمین او و بانک مرکزی این اتفاق صورت گرفته است و توانستیم این میزان از سرمایه‌گذاری را در بخش حمل و نقل جذب کنیم.

وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد: بنده به عظمت و اعتبار جمهوری اسلامی ایران اعتقاد داشتم، مذاکرات من در حد و اندازه شان ملت بوده است. مذاکراتی که من انجام دادم باعث شده است که شان ملت حفظ شود. ما امکان بازپس‌گیری سهم ایران از اقتصاد منطقه‌ای و جهانی را داریم برای اینکه ما موفق بشویم نیاز به یک اجماع داریم. ما باید از بودجه دولتی چشم‌پوشی کنیم و به سمت بخش خصوصی برویم. این کار، کار سختی است همه ما عادت کرده‌ایم که از اعتبارات بخش خصوصی استفاده کنیم و این تغییر با مقاومت‌هایی همراه است.

ادامه دارد...

کد N1640551

وبگردی