آفتاب
رئیس انجمن جنگلبانی کشور:

طرح تنفس جنگل ها یک نقطه عطف بزرگ در سرنوشت این فضاها است

طرح تنفس جنگل ها یک نقطه عطف بزرگ در سرنوشت این فضاها است

کرج- ایرنا- رئیس انجمن جنگلبانی کشور طرح تنفس جنگل ها را یک نقطه عطف بزرگ در سرنوشت این فضاهای سبز دانست و گفت: تنفس جنگل تغییر رویکرد سیستمی است.

به گزارش ایرنا، هادی کیادلیری روز شنبه در آیین شصت و چهارمین سالروز درگذشت استاد کریم ساعی، بنیانگذار جنگلبانی ایران که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، افزود: مبارزه فقط در سرحدات و نقطه صفر رویارویی با دشمن دون نیست بلکه گاهی در دل خاکریزهای نادانی و فقر فرهنگی سینه را پیشکش مرمی ها داغ کردن است و اکنون بیشتر نیازمند سربازانی از دل آموختگی هستیم.
وی با بیان اینکه همه به ضرورت حفظ محیط زیست واقف هستیم، اظهار داشت: به طورکلی حیات بشر بدون محیط زیست معنا ندارد و محیط زیست یکی از ارکان های ملی است و بایستی در مقابل آن احساس وظیفه کنیم.
وی وظیفه انجمن جنگلبانی را نقش پدافندی و گفتمان سازی دانست و گفت: این انجمن گفتمان جهادی، وظیفه پیام رسانی و آگاهی بخشی دارد و به عنوان دیده بان زمین موظف است تمام تحرکات زیست محیطی را رصد کند.
کیادلیری ادامه داد: با توجه به بحران های زیست محیطی همچون تغییر اقلیم، خشکسالی و کمبود بارش ها و حفاظت از محیط زیست به عنوان مطالبه عمومی، امروزه در افکار عمومی شاهد تحول عظیمی هستیم که این آستانه عظیم همچون ملی شدن جنگل ها نقطه عطفی بزرگ است.

***استراحت جنگل ها، رهاسازی آن نیست
وی با بیان اینکه استراحت یا تنفس جنگل به معنای رهاسازی یا پشت به مردم کردن نیست، گفت: ساعی اگر امروز بود حتما این تغییر رویکرد را می خواست و اگر ساعی امروز بود پاسخ به بهره برداران را مطالبه نمی کرد بلکه حفظ سرزمین را مطالبه می کرد.
رئیس انجمن جنگل بانی کشور افزود: 40 سال خسارت در پشت این تفکر خوابیده است و متاسفانه به رغم اینکه پاردایم جدیدی باید مطرح شود درگیری وجود دارد و دانشگاه های کشور با داشتن تجربه ی زیاد به جای حمایت در مقابل آن
قرار می گیرند.
وی ادامه داد: دانشگاه هایی که بعد از40 سال در جنگل های آموزشی مدل های جدیدی را باید ارایه کنند اصرار بر بهره برداری از جنگل ها دارند که دیدگاهی
منسوخ در تمام دنیا است.
کیادلیری بیان داشت: در روزهای اخیر وقتی بحث تنفس جنگل مطرح می شود، موضوع فقر مردم را مطرح می کنند، مردمی که روز به روز فقیرتر می شوند و یک وسیله شده اند در دست بعضی از افراد در حالیکه طرح تنفس جنگل هدفش مردم است.
وی گفت: در روزهای اخیر شنیدیم قاچاق در جنگل ها زیاد شده که جای تعجب دارد، کدام قاچاقچی به نفع مجریان عمل می کند که گفته اند این طرح به نفع قاچاقچیان است؛ کشوری که حلب را آزاد می کند نمی تواند در مقابل قاچاقچیان بایستد؟
رئیس انجمن جنگلبانی کشور افزود: طرح تنفس جنگل یعنی تغییر رویکرد اکوسیستمی حالا با هر واژه ای؛ با استدلال های اشتباه تامین چوب را مطرح می کنند در حالیکه فقط 10 درصد چوب را تامین می کند.
وی گفت: باید دستبردهایمان به طبیعت را قطع کنیم؛ تنفس جنگل یعنی دستکاری کمتر طبیعت و حراست از جنگل و طبیعت است.
کیادلیری تاکید کرد که یک ساماندهی در منابع طبیعی ایران نیاز است و به همین منظور به جز درآمدهای حاصل از چوب چرا به درآمدهای حاصل از گردشگری فکر نکرده ایم.
وی افزود: از سال 1338 جنگل داری علمی را شروع کردیم ولی از همان سال اشتباه کردیم و شیوه های ناهمگن با طبیعت ایران را اجرا کردیم که نفس طبیعت ایران را گرفته است.
وی اظهار داشت: مسیری که آغاز شده راه برگشت در آن نیست و به جای ایستادن در مقابل آن، هم افزایی و کمک کنیم تا باقی مانده جنگل های شمال را از مرگ حتمی نجات دهیم و از این مسیر به سمت زاگرس و فلات مرکزی برویم.
6156/ 6155خبرنگار: نوشین طهماسبی** انتشار دهنده: محمد عزیزپور
کد N1585431

وبگردی