آفتاب
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت:

امنیت پایدار در خراسان جنوبی بستری مناسبی برای سرمایه گذاری است

امنیت پایدار در خراسان جنوبی بستری مناسبی برای سرمایه گذاری است

بیرجند - ایرنا - معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: خراسان جنوبی از نظر سرمایه گذاری منطقه ای آرام و امن است و این نعمت بزرگ بستری مناسبی برای سرمایه گذاران ایجاد کرد تا با طیب خاطر در استان سرمایه گذاری کنند.

محمدرضا فیاض روز چهارشنبه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین علی رضایی رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند افزود: باید زمینه سرمایه گذاری افرادی که امکانات مالی دارند و علاقه مند به سرمایه گذاری در بخش صنعت هستند فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: مجموعه این وزارتخانه به عنوان بخشی از دولت تلاش دارد تا افراد را ترغیب به سرمایه گذاری و شروع به کار کنند و بعد امور را کاملا در اختیارشان قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: استاندار، امام جمعه و دیگر مقام های محلی از کسانی که علاقه به سرمایه گذاری در استان دارند نیز حمایت کنند.
وی یادآور شد: این وزارتخانه برای استان هایی مثل خراسان جنوبی طرح هایی بزرگی چون استخراج طلا در بخش معدن، فرو سلیس، سیمان، زغال کک و فولاد را در نظر دارد ،این طرح ها می تواند چرخه توسعه استان را فعال نگه دارد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان های وزارت صنعت در ادامه ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال 1395 چند طرح خوب در خراسان جنوبی اجرا شود.
فیاض افزود: تحقق شعار سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در وزارت صنعت،معدن و تجارت پیگیری می شود.

** قاچاق کالا، مخدر برای تولید و تجارت است
وی اظهار کرد: قاچاق کالا به بخش تجارت آسیب می رساند،خراسان جنوبی به لحاظ مرزی بودن و داشتن چهار بازارچه مرزی مورد توجه است، امیدواریم با همکاری دیگر بخش ها موفق به کنترل بیشتر قاچاق کالا باشیم، قاچاق کالا ، مخدری برای تولید و تجارت است.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی به دلیل مرزی بودن از بازار خوبی برخوردار است، افغانستان یک بازار هدف است، شرایط آن کشور بر ما پوشیده نیست، وظیفه داریم با همان شرایط بعضا نامساعد بیشترین منفعت را برای کشور حاصل کنیم.
وی یادآور شد: رعایت جنبه های امنیت و ... کار تبادل را سخت می کند اما باید تجار را برای انجام صادرات کمک کنیم، هرچه صادرات بیشتر شود، ارز بیشتری وارد کشور می شود و ارز به اجرای سرمایه گذاری کمک می کند.

** اعتماد سازی و ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری ضروری است
همچنین امام جمعه بیرجند گفت: اعتماد سازی و ایجاد احساس امنیت برای سرمایه گذاران و نیروهای مولد برای فعالیت در خراسان جنوبی ضروری است.
رضایی بیرجندی افزود: این استان با داشتن هنرمندان بزرگ می تواند جهانی شود اما این کار نیاز به آموزش دارد.
وی افزود: امروز در عصر انفجار اطلاعات هستیم دیگران تجربه خوبی دارند باید از تجربه همه افراد چه بومی و چه غیر بومی برای توسعه استان استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: مشکل فقر در جامعه یک واقعیت است،اگر با این وضعیت پیش برویم بعد از مدتی در همین خراسان جنوبی باید به جای هر روستایی یک سرباز و نیروی انتظامی به کار بگیریم.
وی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی،صنعت و معدن استانی غنی هستیم،جمعیت استان نصف جمعیت حاشیه شهر مشهد نیست، باید از ظرفیت های موجود در استان مثل کویر، محصولات استراتژیک کشاورزی، انرژی خورشیدی و ... برای توسعه استفاده شود.
وی افزود: ثروت، تجارت و معدن ابزاری برای شکوفایی انسان هستند،باید به خراسان جنوبی توجه ویژه از طرف دولت شود.
امام جمعه بیرجند بیان کرد: امام حسن عسکری(ع) عبادت را به زیادی در نماز و روزه نمی داند بلکه عبادت را تفکر در امر خدا عنوان می کنند.
رضایی افزود: فرصت ها در دنیا محدود است، امکانات در دنیای امروزی زیاد است باید با چشم باز در خدمت انسان باشیم.
** 1900میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت می شود
همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در طرح رونق تولید 1900 میلیارد ریال تسهیلات به طور مستقیم و غیرمستقیم چه مواردی که بانک شناسایی کرد یا این سازمان معرفی کرد در مسیر پرداخت تسهیلات قرار گرفت.
داود شهرکی افزود: در این مدت حدود 300 واحد صنعتی و کشاورزی از این مبلغ منتفع شدند که تعداد سهم کشاورزی به دلیل کوچک بودن منابع و اعتبار بیشتر است و از لحاظ مبلغ سهم بخش صنعت و معدن بیشتر است.
وی اظهار کرد: یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت،معدن وتجارت ایجاد هفت هزار و 500 واحد صنعتی در کشور است که هدف گذاری برای خراسان جنوبی ایجاد 300 واحد صنعتی بود که این هدف محقق شده است.
وی ادامه داد: در سال 1395 صادرات استان نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: خروجی کشور در سال جاری از خراسان جنوبی 34 درصد رشد داشت و این نشان دهنده ایجاد تحرک منجر به تولید در کشور است که از مرز این استان 500 میلیون دلار صادرات انجام شد، در حالی که سال قبل مجموع این رقم 680 میلیون دلار بود که این نشان از ایجاد تحرک در اقتصاد کشور دارد.
وی تصریح کرد: طرح کارخانه سیمان، زغال کک و فولاد از پروژه های دوم وزارتخانه برای تعیین تکلیف بود، مشکل کارخانه سیمان رفع شد، امیدواریم تا پایان سال زغال کک هم به چرخه تولید استان وارد شود، در بحث فولاد هم 49 درصدسهام آن توسط ایمیدرو به عنوان دولت تامین شد و 51 درصد آن به بخش خصوصی واگذار شد که نیمه اول سال آینده فاز اول آن به بهره بردای خواهد رسید.
شهرکی گفت: در سطح 200 هزار کیلومتر مربع طرح مطالعات ژئوفیزیک هوایی استان از سال گذشته آغاز شد که تاکنون نیمی از آن انجام و بقیه در سال جاری اجرا خواهد شد.
وی افزود: نتایج کار ژئوفیزیک هوایی موجب شناسایی مکان های مستعد برای اکتشاف معدنی خواهد شد.
*7559*2047* خبرنگار-امیرشاهین نایبی فر* انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری
کد N1570782

وبگردی