آفتاب

ساخت نیروگاههای خانگی برق خورشیدی با ظرفیت پنج کیلووات درسیستان و بلوچستان تصویب شد

ساخت نیروگاههای خانگی برق خورشیدی با ظرفیت پنج کیلووات درسیستان و بلوچستان تصویب شد

زاهدان- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان گفت: طرح ساخت نیروگاههای خانگی برق خورشیدی با ظرفیت پنج کیلو وات در ساعت و خرید تضمینی آن در استان تصویب و تفاهمنامه آن امضا شد.

علی اصغر جمشید نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جامع نگری و پایداری در سیاست گذاری های بخش انرژی می تواند نقش بسزایی در استفاده صحیح از منابع طبیعی، بهبود کارایی، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، توسعه متوازن روستاها و جلوگیری از آلودگی های محیط داشته باشد و در نهایت منجر به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار می شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: با پیگیری های دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری و دفتر روستایی استانداری به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار در بخش انرژی روستایی، تفاهمنامه ای در راستای سیاست های زیست محیطی و استفاده از مزیتهای منحصر بفرد سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی های پاک و تجدید پذیر و درآمد زایی برای روستاییان با ساخت و راه اندازی نیروگاههای تولید برق خورشیدی پنج کیلو وات برای روستاییان امضا شد.
وی تصریح کرد: این تفاهمنامه از سوی دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری و دفتر امور روستایی استانداری سیستان و بلوچستان، شرکت توزیع برق منطقه ای، صندوق کار آفرینی امید و پست بانک استان تصویب و امضا شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس این تفاهمنامه هزار و 500 واحد نیروگاه خانگی برق خورشیدی با ظرفیت تولیدی پنج کیلو وات درساعت و خرید تضمینی آن توسط شرکت توزیع برق منطقه ای( نماینده وزارت نیرو) در روستاهای هدف استان برای خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد و سایر خانوارهای روستایی ساخته می شود.
جمشید نژاد تاکید کرد: وزارت نیرو براساس تفاهمنامه در مدت 20 سال برق تولید شده را به صورت تضمینی خریداری می کند که این موضوع می تواند هم به کاهش بار شبکه برق کمک کند و هم منبع درآمدی برای روستاییان در راستای اشتغال و خود کفایی مالی تامین کند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به شرایط اقلیمی و زاویه تابش انرژی خورشیدی مناسب استان برای نصب پنل های خورشیدی افزود: هم اینک در گام نخست 500 نیروگاه خورشیدی خانگی روستایی و 100 نیروگاه خورشیدی خانگی برای مددجویان کمیته امداد خمینی(ره) اختصاص یافته است که در صورت استقبال و نیز وجود شرایط لازم این تعداد افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه ها به ویژه انرژی های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت های بسیار ایده آلی دارد که قرار گرفتن در مسیر بادهای پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از 6 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، گوشه ای از سرازیر شدن نعمات خدادادی بر این سرزمین است که با بهره گیری از آنها می توان بهترین شرایط را در منطقه به وجود آورد.
علاوه بر این، انرژی زمین گرمایی آتش فشان نیمه خاموش تفتان و بزمان، انرژی امواج اقیانوسی دریای بزرگ چابهار با ارتفاع بیش از 12 متر در فصل مونسون و انرژی بیومس منطقه کشاورزی و گاوداری های زابل، بمپور و باهوکلات ظرفیت و توانمندی بالا و قدرتمندی برای ایران اسلامی محسوب می شود.
مطالعات نشان داده است که سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را داراست از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن موجود است.
سیستان و بلوچستان اگرچه نعمت هایی نظیر نفت، گاز و جنگل های انبوه ندارد، اما نعمت های خدادادی همچون باد، تابش خورشید و دریای آزاد به این استان هدیه شده و این نعمت ها استان را به مجموعه ای بی نظیر از انرژی های نو در ایران تبدیل کرده است.
با وجود ظرفیت های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی های نو این استان می تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
کد N1570747

وبگردی