آفتاب

تراشه جدید، امکان تصویربرداری از سیارات خارج از منظومه شمسی را فراهم می کند

تراشه جدید، امکان تصویربرداری از سیارات خارج از منظومه شمسی را فراهم می کند

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه ملی استرالیا یک تراشه نوری جدید ساختند که امکان بهینه سازی تصویر حاصل از تلسکوپ های فضایی را در اختیار می گذارد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در طول دو دهه گذشته تلسکوپ ها از تعداد اندکی از سیارات جدید خارج از منظومه شمسی تصویر برداری کرده اند. دلیل این امر شدت نور ستاره میزبان این سیارات است. تصاویری هم که تاکنون از این سیارات گرفته شده، با استفاده از روش های تصویربرداری غیر مستقیم مانند طیف سنجی داپلر به دست آمده است.
اما تراشه محققان استرالیایی قادر است با استفاده از شیوه ای شبیه رویکرد مورد استفاده در هدفون ها برای کاهش صداهای ناخواسته، پرتوهای نوری ناخواسته را از تصویر حذف کند. این تراشه یک ابزار تداخل سنجی است که امواج نوری با شدت برابر، اما عکس امواج نوری ستاره میزبان را به تصویر اضافه می کند تا نور آن را خنثی کند. در نتیجه این رویه، شدت نور حاصل سیاره کاهش یافته و تصویر واضحی از آن به دست می آید.
همچنین این تراشه امکان شناسایی و تشخیص سیارات جدیدی را که توسط ابرها و غبار پوشیده شده اند، فراهم می کند. تراشه برای این منظور گرمای حاصل از سیاره را ردیابی می کند و آثار آن را از بین غبار و ابر می یابد. با استفاده از قابلیت های این تراشه می توان در صورت وجود لایه ازن در جو سیارات دیگر، آن را شناسایی کرد.
قرار است نتایج این تحقیقات در هفته جاری در کنگره Australian Institute of Physics منتشر شود.
علمی (6) **9259
مترجم: سپیده علی کاشانی*انتشار: زهره محتشمی پور
کد N1569557

وبگردی