آفتاب

جنجال تازه کارگردان فیلم های توقیفی/ انتشار فیلم ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا در فضای مجازی

جنجال تازه کارگردان فیلم های توقیفی/ انتشار فیلم ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا در فضای مجازی

عبدالرضا کاهانی بخشی از فیلم توقیفی‌اش “ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا” را در اینترنت منتشر کرد.

"دوران سانسور و توقیف تمام شده. نسخه کامل فیلم را خواهیم دید”؛ این جمله‌ای است که در چند روز گذشته بار دیگر عبدالرضا کاهانی و فیلم توقیف‌شده‌اش، “ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا” را در مرکز توجهات قرار داده. به گمان برخی، پخش قسمتی کوتاه از این فیلم در فضای مجازی، نشان‌دهنده واکنش جدیدی از سمت سازندگان این فیلم در اعتراض به توقیف و احتمالا دردسترس قراردادن آن در فضای مجازی خواهد بود. این البته برای اولین‌بار نیست که کارگردانی به نشانه اعتراض به دریافت‌نکردن پروانه نمایش فیلمش، آن را در فضای مجازی منتشر می‌کند. علی احمدزاده، کارگردان “مهمونی کامی”، هم پیش از این در اعتراض به دریافت‌نکردن پروانه نمایش، فیلم خود را در اینترنت قرار داد. کاهانی هم در فیلم آخرش به تهدیدی مشابه دست زده، هرچند بیش از یک سکانس از فیلم را منتشر نکرده است. در ویدئویی که شیما منفرد، تدوینگر این فیلم و همسر کاهانی، از یکی از سکانس‌های فیلم منتشر کرده و کاهانی و برخی عوامل این فیلم هم به اشتراک گذاشته‌اند، مهران غفوریان به نوچه یا شاگردش تلفنی دستور می‌دهد برای میهمانی‌ای که قرار است با دخترهای حاضر در این فیلم داشته باشد، نوشیدنی غیرمجاز تهیه کند. کاهانی در کنار این سکانس، از پایان دوران سانسور فیلمش نوشته و یکی از عوامل فیلمش افزوده است: “…اگر شد در سینما و اگر نه در اینترنت”.


ارشاد درباره فیلم کاهانی چه می‌گوید؟

چندی پیش حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، در گفت‌وگویی با بانی‌فیلم با اشاره به اینکه نمایش فیلم کاهانی از دستور کار خارج شده و او باید قید مجوزگرفتن برای این فیلم را بزند، گفته بود: “بعضی فیلم‌ها در دستور کار خود سازندگان هم نیستند؛ یعنی کسی پیگیرش نیست که مشکلش حل می‌شود یا نه؛ مثلا “گزارش یک جشن” ابراهیم حاتمی‌کیا، هیچ پیگیری‌ای از طرف صاحبان فیلم ندیدیم. بنابراین عملا از دستور کار خارج است؛ چون پیگیری از طرف خودشان هم نیست و بعضی از فیلم‌ها اصلا قابل بررسی هم نیستند؛ مثل “ارادتمند، نازنین، بهاره، تینا”، چون ساختار فیلم به‌گونه‌ای است که قابل بررسی نیست. امیدوارم آقای کاهانی که خیلی هم از ایشان ممنونم که با متانت از این ماجرا گذشتند، فیلم بعدی‌شان را بسازند”.

این در حالی است که حواشی چند ماه گذشته این فیلم سینمایی و نقل صحبتی از طرف رئیس سازمان سینمایی درباره اینکه مجوز ساخت فیلم “ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا” خارج از روال بررسی شورا صادر شده و تنها طرح فیلم‌نامه یا خلاصه داستان با حکم حکومتی رئیس سازمان سینمایی پروانه ساخت گرفته، باعث شد بسیاری عملکرد وزارت ارشاد در قبال فیلم‌هایی که پروانه ساخت آنها تأیید می‌شود و در فرایند پروانه نمایش به مشکل برمی‌خورند را بار دیگر زیر سؤال ببرند.


کارگردانی با کارنامه فیلم‌های توقیفی
“اسب حیوان نجیبی است”، “بی‌خودوبی‌جهت” و “استراحت مطلق” از جمله فیلم‌های کاهانی است که هرکدام با چالشی در اکران مواجه بوده‌اند. بدون‌شک او ازجمله کارگردان‌هایی است که پیش از اکران رسمی فیلم‌هایش، مجادلات فراوانی با وزارت ارشاد را از سر گذرانده و ظاهرا این‌بار این کشمکش‌ها طولانی‌تر شده است. گفته می‌شود داستان “ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا” روایتگر قصه سه دختر است که روابطی نامتعارف با مردان مختلف دارند و مجموعه‌ای از دیالوگ‌ها و ری‌اکشن‌ها را در این بستر داستانی به نمایش می‌گذارند. به نظر می‌رسد آخرین فیلم عبدالرضا کاهانی، مسیر سخت‌تری برای رسیدن به اکران پیش‌رو دارد. چندی پیش یکی از اعضای شورای پروانه نمایش در گفت‌وگو با “تابناک” تأکید کرده بود: “در صورت صدور پروانه نمایش برای این فیلم، بعید است این فیلم بیش از یک هفته بر پرده سینماها دوام بیاورد و بنابراین حتی اگر برای این فیلم پروانه نمایش صادر می‌شد، امکان دفاع از این پروانه وجود نداشت و در نهایت به کلیت سینمای ایران آسیب می‌رسید”./شرق
کد N1558660

وبگردی